Menopauza 1170x180

Laár András, a révész

2024/02/21  ·   Koncertbeszámoló   ·  Lenti Barnabás

Ki hinné, hogy másfél órában megfér egymás mellett a magányos tengeri medve és az Egyetemes Jóakarat Mantrája? Laár András és Frankie Látó Ős-forrás című rév-zene koncertjén pontosan ez történt.

Fotók: Laár András/Facebook

Laár Andrást talán senkinek sem kell bemutatni: a KFT zenekar alapító- és oszlopos tagja. Azt azonban kevesebben tudják róla, hogy régóta foglalkozik a spiritualitással, azon belül is leginkább a buddhizmussal, valamint a Javas hagyománnyal. Spirituális zenéi eddig két Tündértantra című albumon jelentek meg, élőben azonban ritkán és főleg kisebb koncerteken mutatja be őket.

A február 17-i koncert is épp ilyen volt a K11-ben. Laár Andrást Frankie Látó hegedűművész kísérte, aki amellett, hogy virtuóz jazz-hegedűs, szintén foglalkozik spirituális zenével. Mint megtudtuk a közös zenélés barátságból, majd egy rövid közös zenélésből indult Laár egyik önálló estjén. Ekkor döntött úgy a két zenész, hogy létrehoz egy önálló koncertet. Jól tették!

Egy hangtál, három elektro-akusztikus gitár és egy hegedű. Csupán ennyi hangszer volt jelen a színpadon, mégis úgy éreztük időnként, mintha egy szimfonikus zenekar koncertjén ülnénk. A dalszövegek pedig a magyar és a keleti misztikát idézték, amelyet Laár András torok- és difónikus énekhangja csak erősített. Megidéződtek olyan misztikus képek, mint a Föld-menyasszony, a Nap-vőlegény, de hajóztunk az Érzelmek óceánján is, miközben az Om Mani Peme Hung és az Om Namah Shivaya mantrákkal relaxáltunk.

Laár András egyébként feleségével Laár-Sramkó Katalinnal, és gyermekükkel, Laár Buda Illéssel  is énekelt már spirituális dalt:

Ha valaki magáénak érzi a keleti vagy az ősmagyar hitet, vagy éppen abban hisz, hogy a különböző rezgések hatással vannak a testünkre, az hab a tortán. Zeneileg azonban valami olyasmit kaphattunk, ami ritkán kerül közönség elé. Reméljük, hogy ez hamarosan megváltozik.

 

Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

 

 

Laár András, Frankie Látó, rév-zene koncert, mantra, spiritualitás

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek