Megúszós szülinapi zsúr Fish! módra

2019/06/02  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Majdnem négy hónapnyi szünet után újra a fővárosban tombolt a popmetál az idén kerek 20. szülinapját ünneplő Fish! zenekar jóvoltából. Bár az eső szerencsére nem rondított bele a koncertbe, nekem így sem okozott akkora katarzist, mint amire számítottam.

Megúszós szülinapi zsúr Fish! módra

Két nappal a buli előtt debütált a rég várt Felemás album másik fele, ami gyakorlatilag egy feldolgozáslemez lett. A (régi) új dalok kapcsán jogosan merült fel bennem az az igény, hogy ezekkel a darabokkal is megismerkedhetünk majd élőben, de sajnos nem így történt.

A halas bulikat többek közt azért kedvelem, mert a hihetetlen energia- és beszólás-áradat, ami a színpadról a közönségre ömlik, az esetek 99%-ában tökéletes elegyet alkot egy minden bajunkat elfeledtető tomboláshoz. Bár a péntek esti, vendégekben gazdag felhozatalra sem lehetne mondani, hogy nyugdíjas zenészek találkozója lett volna, valahogy mégsem sikerült eufórikus érzéseket kiváltania belőlem. Nagy valószínűséggel ez annak köszönhető, hogy jubiláló műsorra készítettem fel a lelkem, de "csak" a szokásos zenei adagot kaptam.

Szülinap lévén, ráadásul szép kerek szám, titkon reméltem, hogy az új és a régen nem halott, de legalább akkora slágerek vonulnak majd fel egymás után. Örök dilemma az én fejemben – és gondolom zenekari szinteken is -, hogy meddig "kötelező" a dallistákba bebetonozni a leginkább ismert slágereket. Hiszen aki sorozatban jár ugyanazon előadó koncertjeire, annak egy idő után már unalmassá válnak a dalok, aki viszont csak ötévente egyszer esik be a körforgásba, az boldogan hallgatja a már rongyosra játszott szerzeményeket. Én mégis inkább arra voksolnék, hogy kell a változatosság, ami a Fish! esetében azt jelentené, hogy nem csak azok a kultikus darabok szólalnak meg élőben, amik egyszer videó formájában már jól teljesítettek.

 

Hogy valami jót is mondjak a péntek estéről, a két fiatal vendégzenekar az idei Dalos meglepetés a Fatal Error, valamint az egyre népszerűbb Down For Whatever tisztességgel odarakta magát az akkor még csak gyülekezőben lévő halas rajongók elé, így rajtuk biztosan nem múlt a siker. Szép, ugyanakkor kiszámítható húzás volt az Annimal Cannibals féle Takarítónő átirat klipjében szereplő két csodálatosan laza mozgással megáldott régi ismerős szerepeltetése, valamint a "haverok kategória" nyerteseiként beugró Vári Gábor (Dystopia), és Kovács Zoltán (Depresszió) gitárjátéka. No meg persze Dáci Prodigy alapokra püfölt dobszólója, ami egyfajta tiszteletadásnak is felfogható a nemrég tragikus körülmények közt elhunyt frontember Keith Flint felé.

Szóval mozgalmakban nem volt hiány most sem, de személy szerint én erősen mantrázok némi setlist frissítésért a most már hivatalosan is elstartolt 2019-es fesztivál-idényhez, mert úgy sejtem, még fogunk egymással szemezgetni néhány nyári rendezvényen.

 

Fish!, koncert, 2019, Felemás, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek