Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban

2014/02/24  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Még a naaagy nemzeti döntés előtt volt szerencsénk megnézni élőben a HoneyBeast zenekar fellépését, ahol a Nemulass volt az előétel. A Kuplung felé igyekezve pont azt latolgattuk barátnőmmel, mennyi esélye lehet majd a csapatnak a szombati döntőben a nyerésre...

Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban

Megmondom őszintén, nekem a Legnagyobb hős volt az egyik kedvenc dalom a mezőnyben, így simán el tudtam volna képzelni őket Dániába menet büszkén integetni a reptéren. Sajnos a sors – vagy valaki más – keze nagyon megkavarta a végeredményt, de ne felejtsük el azt a tényt, miszerint nem feltétlenül a nyertes jön ki legpozitívabban a hasonló témájú megmérettetéseken…

A Kuplungot meg azért kedvelem, mert központi helyen van, egyszerű, ámde keratív felszereltséggel ellátott, és programok tekintetében a változatosság a legfőbb szempont. A szép, tágas belső teremben még mindig érződik a nyersfa illata, ami a bútorzatból árad. A színpad se mondható kicsinek, és gondoltak a táncos lábú bulizókra is, hiszen a világot jelentő deszkák előtt pont elég hely van az alkalmi testmozgásra. Tulajdonképpen csillagos ötösre értékelném a helyet, ha nem lenne ott az az egyetlen apró, ámde annál bosszantóbb hiba, ami alapján úgy érzem, a szervezők komoly időzavarban szenvednek. Értem ezalatt a több helyszínen is kritikus pontként jellemezhető koncertkezdési mizériát. Nem először forgolódok már eme remek helyen, de eddigi pályafutásom alatt még soha nem sikerült az előzetesen meghirdetett időpontokat tartani. Persze néhány perc várakozással könnyedén kibékülne az ember lánya, de amikor alsóhangon minimum egy órát csúszunk, az már egy kissé lehangoló tud lenni. Nem kenyerem a kritika, jobban esik a dicséret, de ami igaz, az való. Ha erre egy kicsit jobban figyelnének, szerintem a Kuplung az egyik legkapósabb szórakozóhely lehetne fővárosi viszonylatban.

No, de akkor térjünk rá a lényegre. Az előzenekarként megjelölt Nemulass-ról vajmi keveset tudtam – mondjuk inkább, hogy semmit -, de érdeklődéssel vártam. A csodát. Na, az nem jött, viszont egy újabb zenei kavalkádos műsorral gazdagodtam. A szegedi illetőségű csapat 2007 óta bontogatja szárnyait, és próbál valami teljesen új és meglepő színt vinni az amúgy is széles zenei palettára. Azt kell mondanom, ez a terv sikerült. Még barátkozom a „műfajjal” vagy mivel, de azt nem állítanám, hogy rossz. Inkább azt, hogy szokatlan. A népzenei motívumokkal fűszerezett, pop és rock betétekkel tarkított, időnként metál- és punkalapokat is belegyúró meghatározhatatlan valami, végeredményben egy igazi bulizós zenévé válik, amelyben, a klarinét miatt, időnként még a klezmert is belehallottam a dalokba. Kicsit bolondos, kicsit meghökkentő, de mindenképpen szórakoztató!

A HoneyBeast zenekar igazából 2005-ben alakult – akkor még más néven más tagokkal -, de végleges formájában 2011-től működik igazán. Nekem már a kezdetek óta kedvencem, az első igazi nagy sikert arató Portugál című daluk hosszú ideig szerepelt a mobilom lejátszási listájában, és a mai napig vígan éneklem, ha meghallom a rádióban. Ezt hívom intelligens popzenének, már ha van ilyen. De mostantól mindenképpen lesz. :)

Dallamos, fülbemászó, könnyen megszerethető és megjegyezhető, ugyanakkor gyönyörű szófordulatokkal megáldott, az egyszerűségre törekvő szövegvilág, a mindennapok történéseinek figyelembevételével. A színpadon tökéletes egységet alkotó csapat pillanatok alatt fergeteges hangulatot képes létrehozni, az énekesnő, Zsófi pedig olyan, mint egy ketrecből kiszabadult oroszlán. Néha picit félelmetes – valószínűleg ezért nem mert senki az első sorba állni –, máskor inkább humoros, de az biztos, hogy kétségtelenül színpadra termett! Együtt él minden dallal, a koncert első pillanatától kezdve a végső meghajlásig folyamatos figyelmet követel. Egyetlen másodpercre sem hagy kizökkenni. Visz magával a lendülete, és észre sem veszed, hogy a koncert már egy órája zajlik. Tulajdonképpen csak akkor eszmélsz fel a kábulatból, amikor sokadszorra köszönnek el a közönségtől. És azt is stílusosan teszik.

Nekem nincs kétségem afelől, hogy a HoneyBeast előtt szép karrier áll. Az ország nagyobbik fele már megjegyezte a nevét, a többieknek pedig csak azt tudom tanácsolni, ha a csapat a közelükben turnézik, mindenképpen nézzék meg őket! Illetve ne csak nézzék, hallgassák is! A többi már jön magától.


Képtár

  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26522
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26523
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26524
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26525
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26526
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26527
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26530
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26532
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26533
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26534
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26536
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26538
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26541
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26542
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26546
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26547
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26549
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26552
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26553
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26554
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26555
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26557
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26558
  • Mert a hétköznapi hősök köztünk élnek - HoneyBeast a Kuplungban kép 26559
 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek