Szeretlek, Budapest! LP jött, énekelt, győzött

2021/09/26  ·   Koncertbeszámoló   ·  Schwartz Dávid

Az olasz hurrikán, Laura Pergolizzit, művésznevén LP-t számos alkalommal láthattam már online felületeken, ezúttal élőben is megtapasztalhattam, hogyan is szól az énekesnő hangja.

Szeretlek, Budapest! LP jött, énekelt, győzött

Előzenekarnak a Perrin nevű formációt kérték fel, akik funkys zenéjükkel melegítették be a hangulatot. Este nyolckor megkezdőtött a gyors átállás, a technikusok felmérték a terepet, kikészítettek jó pár hangszert (gitárok, csörgők stb.) – és kb. fél órás illendő csúszással megkezdődött a katarzis.

A hangosításért hatalmas respect. Zenészként tudom, mekkora komfortérzetet ad, ha tökéletesen hallod magad és a társaid a monitorban. Szinte sütött a zenekarról és LP-ről is, hogy otthonosan mozognak a színpadon, oldottak és minden túlzás nélkül: zseniálisak.

Remek hangzást hozott a banda, brutális hangszerelésekkel. Ahogy LP kinyitotta a száját, egyszerre megfagyott és felforrt a levegő. Jó, jó, sokan tudják, hogy elég érzékeny személyiség vagyok és  sokszor szentimentális is, de konkrétan a nyitány végén azt vettem észre, hogy potyognak a könnyeim, és a koncert során sokszor volt még erre példa, hiszen ami ebből a dívából előjön, az az őserő.

Nyers, kristálytiszta, bravúros. Minden dalt remekül LP köré építettek a hangzás tekintetében: egységes dallamvilág, sok motívum (pl. füttyszó) visszatérő elem: afféle védjegynek is tekinthető. Mégsem unalmas, sőt.

Élőben hallani és látni az egyik legnagyobb bálványomat, azt hiszem komoly útravaló lesz, ami sokáig kitart. Rég nem kaptam ekkora energialöketet. Külön öröm számomra, hogy három kedvenc dalom is elhangzott a koncerten. Respect a közönségnek is: hihetetlenül hálás és remekül együttműködő volt mindenki. Egy emberként ordítottunk teli torokból örömünkben, amikor LP többször is „Köszönömmel” zárta a dalait, majd a finálé után a csendben annyit mondott gyönyörű magyar kiejtéssel;

„Szeretlek! Szeretlek Budapest!”

S ekkor az egész Park torka szakadtából éltette az énekesnőt...

P.S. Szerzőnket nem írni, hanem énekelni október 9-én a Disco Live!-ben hallhatjátok Veress Mónikával és az Orfeum zenekarával – értelemszerűen az Orfeumban, másik előadói oldalát pedig egy nappal előtte lehet megismerni, akkor Dakos Lillával adják a harmadik Mantra- Meditációs koncertjüket Szentendrén, a Dunakanyar Általános Iskolában.

 

LP, Budapest Park, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek