Szeretlek, Budapest! LP jött, énekelt, győzött

2021/09/26  ·   Koncertbeszámoló   ·  Schwartz Dávid

Az olasz hurrikán, Laura Pergolizzit, művésznevén LP-t számos alkalommal láthattam már online felületeken, ezúttal élőben is megtapasztalhattam, hogyan is szól az énekesnő hangja.

Szeretlek, Budapest! LP jött, énekelt, győzött

Előzenekarnak a Perrin nevű formációt kérték fel, akik funkys zenéjükkel melegítették be a hangulatot. Este nyolckor megkezdőtött a gyors átállás, a technikusok felmérték a terepet, kikészítettek jó pár hangszert (gitárok, csörgők stb.) – és kb. fél órás illendő csúszással megkezdődött a katarzis.

A hangosításért hatalmas respect. Zenészként tudom, mekkora komfortérzetet ad, ha tökéletesen hallod magad és a társaid a monitorban. Szinte sütött a zenekarról és LP-ről is, hogy otthonosan mozognak a színpadon, oldottak és minden túlzás nélkül: zseniálisak.

Remek hangzást hozott a banda, brutális hangszerelésekkel. Ahogy LP kinyitotta a száját, egyszerre megfagyott és felforrt a levegő. Jó, jó, sokan tudják, hogy elég érzékeny személyiség vagyok és  sokszor szentimentális is, de konkrétan a nyitány végén azt vettem észre, hogy potyognak a könnyeim, és a koncert során sokszor volt még erre példa, hiszen ami ebből a dívából előjön, az az őserő.

Nyers, kristálytiszta, bravúros. Minden dalt remekül LP köré építettek a hangzás tekintetében: egységes dallamvilág, sok motívum (pl. füttyszó) visszatérő elem: afféle védjegynek is tekinthető. Mégsem unalmas, sőt.

Élőben hallani és látni az egyik legnagyobb bálványomat, azt hiszem komoly útravaló lesz, ami sokáig kitart. Rég nem kaptam ekkora energialöketet. Külön öröm számomra, hogy három kedvenc dalom is elhangzott a koncerten. Respect a közönségnek is: hihetetlenül hálás és remekül együttműködő volt mindenki. Egy emberként ordítottunk teli torokból örömünkben, amikor LP többször is „Köszönömmel” zárta a dalait, majd a finálé után a csendben annyit mondott gyönyörű magyar kiejtéssel;

„Szeretlek! Szeretlek Budapest!”

S ekkor az egész Park torka szakadtából éltette az énekesnőt...

P.S. Szerzőnket nem írni, hanem énekelni október 9-én a Disco Live!-ben hallhatjátok Veress Mónikával és az Orfeum zenekarával – értelemszerűen az Orfeumban, másik előadói oldalát pedig egy nappal előtte lehet megismerni, akkor Dakos Lillával adják a harmadik Mantra- Meditációs koncertjüket Szentendrén, a Dunakanyar Általános Iskolában.

 

LP, Budapest Park, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


Cher nem hagyja magát

Cher nem hagyja magát

Cher pert indított Sonny Bono örökösei ellen a közös dalaik jogdíjai miatt, amiktől szerinte megpróbálják megfosztani őt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok az Urániában

A Crossover Uránia a Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra, november 12-én például a Carbonfools ad különleges koncertet.

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
Új koncertek