Szeretlek, Budapest! LP jött, énekelt, győzött

2021/09/26  ·   Koncertbeszámoló   ·  Schwartz Dávid

Az olasz hurrikán, Laura Pergolizzit, művésznevén LP-t számos alkalommal láthattam már online felületeken, ezúttal élőben is megtapasztalhattam, hogyan is szól az énekesnő hangja.

Szeretlek, Budapest! LP jött, énekelt, győzött

Előzenekarnak a Perrin nevű formációt kérték fel, akik funkys zenéjükkel melegítették be a hangulatot. Este nyolckor megkezdőtött a gyors átállás, a technikusok felmérték a terepet, kikészítettek jó pár hangszert (gitárok, csörgők stb.) – és kb. fél órás illendő csúszással megkezdődött a katarzis.

A hangosításért hatalmas respect. Zenészként tudom, mekkora komfortérzetet ad, ha tökéletesen hallod magad és a társaid a monitorban. Szinte sütött a zenekarról és LP-ről is, hogy otthonosan mozognak a színpadon, oldottak és minden túlzás nélkül: zseniálisak.

Remek hangzást hozott a banda, brutális hangszerelésekkel. Ahogy LP kinyitotta a száját, egyszerre megfagyott és felforrt a levegő. Jó, jó, sokan tudják, hogy elég érzékeny személyiség vagyok és  sokszor szentimentális is, de konkrétan a nyitány végén azt vettem észre, hogy potyognak a könnyeim, és a koncert során sokszor volt még erre példa, hiszen ami ebből a dívából előjön, az az őserő.

Nyers, kristálytiszta, bravúros. Minden dalt remekül LP köré építettek a hangzás tekintetében: egységes dallamvilág, sok motívum (pl. füttyszó) visszatérő elem: afféle védjegynek is tekinthető. Mégsem unalmas, sőt.

Élőben hallani és látni az egyik legnagyobb bálványomat, azt hiszem komoly útravaló lesz, ami sokáig kitart. Rég nem kaptam ekkora energialöketet. Külön öröm számomra, hogy három kedvenc dalom is elhangzott a koncerten. Respect a közönségnek is: hihetetlenül hálás és remekül együttműködő volt mindenki. Egy emberként ordítottunk teli torokból örömünkben, amikor LP többször is „Köszönömmel” zárta a dalait, majd a finálé után a csendben annyit mondott gyönyörű magyar kiejtéssel;

„Szeretlek! Szeretlek Budapest!”

S ekkor az egész Park torka szakadtából éltette az énekesnőt...

P.S. Szerzőnket nem írni, hanem énekelni október 9-én a Disco Live!-ben hallhatjátok Veress Mónikával és az Orfeum zenekarával – értelemszerűen az Orfeumban, másik előadói oldalát pedig egy nappal előtte lehet megismerni, akkor Dakos Lillával adják a harmadik Mantra- Meditációs koncertjüket Szentendrén, a Dunakanyar Általános Iskolában.

 

LP, Budapest Park, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


Hobo, Dés László, Kiss Tibi és nagyon sokan mások a Balatonnál

Hobo, Dés László, Kiss Tibi és nagyon sokan mások a...

Mintegy kétszáz program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton hat településén július 1-jétől. A régió legnagyobb szabadtéri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Jönnek a hollandok!

A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz.

Kezdésnek ez több mint jó VOLT

Két fesztiválmentes év után sikeres 5 napot tudhat maga mögött a Volt teljes stábja. Bár kicsit rögös volt az út, hisz az utolsó pillanatban is akadtak problémák, de ha összességében nézzük, a végeredmény mindenképpen dicséretes! Jó volt végre újra együtt lenni Sopronban!
Új koncertek