Menopauza 1170x180

Teát ittunk Afrikában Elizabettel – sikerült kikúrálnunk magunkat

2018/05/22  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

Valahogy úgy alakult a dolog, hogy sosem voltam még KFT-koncerten, és be kell látnom, hogy ez nagy hiba volt. Többet nem fordul elő, megígérem.

Fotó: Ellátóház/FB

Az Ellátóház ideális helyszínnek bizonyult a most kezdődő országos fellépéssorozat nyitányához. A KFT a nyáron ugyanis bejárja az országot.

Ha ilyen lesz minden buli, mint amilyen ez volt , akkor garantált lesz az elégedett közönség az egész turnén. A jó ízléssel – régebbi dalok/újabb dalok, slágerek/kevésbé ismert nóták, coelho-i magasságokba törő versek/zseniális hangszeres szólók – összerakott műsor baromi szórakoztató volt, ilyet várnék el minden koncerttől. Az, hogy közel 40 éve együtt zenélő emberek (akik külön-külön is nagyszerű és tehetséges zenészek) között több a kémia a színpadon, mint sok feltörekvő, vagy csak pár éve regnáló fiatal társaságnál, az mindent elmond az este hangulatáról. Bár félszavakból is megértik egymást, mégsem válik olyan rutinná a muzsikálás, hogy unalmasnak érezzük.

Különösen szeretem az olyan bulikat, ahol nem csak álldogálnak az emberek, és magukban, esetleg a barátaikkal szórakoznak, hanem random össze lehet nézni-mosolyogni bárkivel, aki ugyanúgy énekli a dalokat, mint én. Ugyancsak semmihez sem fogható élmény elkapni olyan fiatalok pillantásait, akik nyilván nem éltek még 1981-ben, amikor a KFT indult (ezzel kapcsolatban Bornai Tibor billentyűs tesztelte is a közönséget, majd arra a következtetésre jutott, hogy a megjelentek egy része '81 előtt született, egy másik része pedig utána...), viszont itt ráeszmélnek, hogy szinte mindent dalt ismernek, csak eddig nem tudták, hogy ezt ezek a "bácsik" játszották. Ők azok, akik vagy úgy kerültek az Ellátóházba, hogy valamilyen jó zene reményében beestek ide, vagy anyuka/apuka elcipelte őket, hogy mutasson egy olyan zene- és szövegvilágot a gyermeknek, ami a maga nemében egyedülálló a hazai popzenében.

Igazából ezek a legfontosabb dolgok, amik miatt érdemes koncertre járni: a kiváló zene, az iróniával átszőtt szövegek, a jó társaság, a hangulat, egy pici fröccs – és olyan örömmel és nagy kedvvel zenélő zenekarok, mint a KFT.

Kötelező azoknak a jegyvásárlás, akik szeretnék látni őket vidéken a közeljövőben, remek program lehet egy nyári estére és egészen különleges helyszínek vannak az országjárásban.






 

 

Szólj hozzá!


Összedőlhet fenn a magas ég  – Céline Dion mindig az lesz, aki mindig is volt

Összedőlhet fenn a magas ég – Céline Dion mindig...

Ha a tegnapi tippeléseinkből indulok ki, akkor nem érdemes lottóznunk: az olimpia megnyitóján Céline Dion és Lady Gaga nem énekelt duettet, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Most már tutinak tűnik: Celine Dion és Lady Gaga duettje lesz az olimpia nyitóceremóniájának csúcsa

Gaga és Dion Édith Piaf örökzöldjét, a 'La Vie en Rose'-t fogják elénekelni. Dionnak ez lesz az első színpadi fellépése, mióta bejelentette betegsége, a Stiff Person szindróma diagnózisát 2022-ben.

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...
Új koncertek