Varázszene a másnaposságra: Quimby-rehab élőben streamelve!

2015/01/05  ·   Koncertbeszámoló   ·  Görögh Atus

2015. január 1., reggel 9 óra 30 perckor autóba ülök, és elindulok Pilisvörösvárról Budapestre. A 10-es úton 2 db autóval találkoztam, és 24 perc alatt értem a célomhoz, ami máskor 1 óra 20 percembe kerül! A 10-es út maga a végtelen idő fogalma, mert nem tudhatod, mikor érsz be rajta a fővárosba!

Varázszene a másnaposságra: Quimby-rehab élőben streamelve!

Este Quimby-koncert a MOM-ban, de előtte még el kell intéznem pár dolgot és valahogy a másnaposságomat is el kell mulasztani, mert ha nem lenne rajtam sapka, szétesne a fejem! Most szeretném leszögezni, hogy nem fogom felsorolni, milyen dalok szóltak és milyen sorrendben, mert mégis csak szilveszter másnapja van! Nézzétek el nekem. De igyekezni fogok, hogy felidézzem!

Ülős Quimby-koncert élőben közvetítve a Youtube-ra: szóval az egész országot próbálja a zenekar meggyógyítani az előző esti kötelező tivornya után – mindezt 8 kamerával kíséri az operatőr stáb valamint a stream csapat! Zacher Gábor, mindenki toxikológusa szerintem nem a koncertet figyeli az interneten, hanem a közönség között keresgéli, kik azok, akiknek a tegnap után inkább ágyban lenne helyük. De megnyugszik, mert látja, hogy akik leleményesek, azoknak jutott babzsák, és úgy eldőltek, mint az M0-ás útdíj: hirtelen és tervezetlenül! A leleményességet úgy értem, hogy olyan roham volt kapunyitáskor, mint amikor 80%-os árzuhanás van a ruhaboltban, és a babzsákok száma nincs egálban a közönségével. Színpad nincs, hisz a közönség egy szintben ül a zenekarral, így az első sor egészen a kontroll-ládákig fut, és ott foglalnak helyet. Pedig ha tudnák, hogy hallani a legjobban mindig a keverőpultnál lehet egy koncertet, akkor nem rohannának…

Mondanom sem kell, hogy totális teltház van a MOM-ban! A Quimbyn kívül szerintem nem sok banda lenne erre képes, hogy egymás után két bulit csinál: szilveszterkor és másnap! Megtelik a nézőtér, a pultnál csak az erősebbek állnak, és az igazán keményen rendelnek. Ők vagy dolgoztak előző este, vagy épp öngyilkosságot követnek el. Láthatóan a többség még vizet sem iszik, mert tényleg semmi sor nincs: 1 percen belül megkapom én is az almalevemet! Igen, almalé, ne röhögjetek, és azért nem ittam narancsot, csak egy kortyot, mert cserepesre fújta a szél a számat, és annyira csípte, hogy a kínok kínját éltem át. Azt hittem sósavat iszom!

Mindenki elfoglalja a helyét, majd halk beszélgetések – gondolom legtöbben a tegnap elfogyasztott alkohol mennyiséget ecsetelik – és nevetések közepette elsötétül a terem, és helyet foglal a zenekar is. A Zéró dallal kezdik a bulit, és Kiss Tibi közli, hogy nyugodtan elaludhat bárki, hisz ez a nap erről szól! Közel 4 órás lágy, ülős Quimby-élmény következik intravénásan – a másnaposság ellen a legjobb orvosság! (Koncerten vagyok és egy 1 darab, azaz 1 darab embert láttam ittasan! Ő vagy tegnapról maradt így, vagy valaki valamit kevert az italába! Szóljon valaki Zachernek!)

Négy ütős a színpadon: Nagy Dávid, Faszi és Líviusz mellett vendégként Gábor Andor is helyet kapott, és ebből tudhattuk, hogy hatalmas örömzenélés lesz. Mind a négyen metronóm pontossággal keltik a zajt és ütemet. A másik meghívott vendég Vastag Gábor (gitár), aki játékával tovább színesítette a már színesíthetetlen Quimby-dalokat! De neki sikerült! Nagyon meghitt és barátságos a hangulat, pedig némelyik dallal úgy tépik le a fejünket, hogy az almalevemet húzóra iszom meg a döbbenettől. Kárpáti Dódi nekem a mai magyar könnyűzene legnagyobb és legjobb karaktere! És bizony elő is adja Unbekannte Schmertzen agyba taposó dalát! Dódiról mindig Tom Waits jut eszembe.

Na de jön Líviusz is a Hoppá-magánszámával, és a hátsó sorokban elkezdődik a tánc és az ugrálás! A másnaposság elmúlt, és az ország legkreatívabb zenekara egyedülálló módon tényleg képes a távgyógyításra! Nesztek, Ezo TV, tényleg létezik! Felváltva jönnek a lassú és gyors számok, és a színpadon láthatóan élvezik, ahogy egyesével kötik be mindenkinek a nézőtéren az infúziót a fejfájásra! Két felvonás lesz: lábadozás és gyógyulás szakaszoknak neveztem el. És most ugrok egy elég nagyot az időben, mert ha már annyi sok ember dolgozott azon, hogy felkerüljön az internetre a koncert, akkor tessék megnézni, és csak ne olvassatok róla. Különben is hulla fáradt vagyok! Mit gondoltatok, leírok közel 4 órás Quimby koncertet? Lehetetlen, mert az ország legjobb zenekarát látni és hallani kell, nem pedig olvasni! Varázszene és varázslatos tudás! Tibi, Sziszi, Líviusz, Dódi, Fefe és Faszi, valamint Dávid, Gábor és Andor! Köszönöm, hogy elűztétek a másnaposságomat, és veletek, valamint munkával kezdhettem az új évet! Remélem, tényleg így fog folytatódni az egész évem! Na, jó az almaléről a továbbiakban lemondanék!

Tessék hátradőlni, és élvezni a koncertet, mert csak pár napig lesz látható! Boldog új évet kívánok minden olvasónknak – no meg rengetek koncertet és élményt, hangerőt, elővételes jegyet és sok jó cikket, amit, ugye, elolvastok,és sok tervet, amit a koncert.hu oldalán jó előre be is tudtok tervezni, mert mi már tudjuk, milyen bulik lesznek nyáron és ezt meg is osztjuk veletek, ahogy eddig is! Maradok tisztelettel és sörösen: Atus

Fotó: Péter Csattos


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek