Visszajöttek a srácok – Comeback Kid koncertbeszámoló

2023/06/21  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Az idei nyár kétségkívül eddigi legforróbb napjának estjén lépett színpadra a kanadai Comeback Kid hardcore-punk csapat, és hazai bemelegítői a Wishes, valamint a Lightchaser. Habár az Analog Music Hall zárt falai közt nyugalmi helyzetben is 2 perc alatt leizzadta magát mindenki, a lendületes koncerteknek köszönhetően a végére szinte az összes megjelent tocsogott a saját levében.

Visszajöttek a srácok –  Comeback Kid koncertbeszámoló

A nyári szezonban zárt térben tartott koncertekre menni nem túl jó választás, mivel a legtöbb helyszínen a hűtés és/vagy szellőztetés komoly problémát jelent. Azonban ha olyan zenekar érkezik kis hazánkba, akiért érdemes néhány órán át izzadni, akkor simán bevállaljuk a mellékes kellemetlenségeket. Így voltunk ezzel hétfő este is, mikor a már régi ismerősként üdvözölt kanadai kemény csapat a Comeback Kid zúdította ránk az összes energiabombáját.

Az est két hazai bemelegítő zenekara közül a Lightchaser nekem sötét folt volt a repertoáromban, de ez nyilvánvalóan az én szegénységi bizonyítványom. A Wishes csapatához viszont már több alkalommal is volt szerencsém, igaz, akkoriban még a régi frontemberrel járták a klubokat. A pár hónapja történt komoly váltás óta most hallottam őket először élőben, és örömmel nyugtáztam, hogy a lendületből nem vettek visszább. Sőt, pár napja egy vadonat új dalt is kiadtak a srácok, aminek természetesen már Bence a főszereplője:

A Comeback Kid tavaly megjelent Heavy Steps című albumával turnézik, és ennek keretén belül látogatta meg a magyar rajongókat is. A kanadai csapat az irgalmatlan hőség ellenére az elejétől a végéig szinten tartotta a bulit, így egyetlen pillanatra se volt olyan érzésünk, hogy kis pihenőre lenne szükségük. Oké, hogy egy punkzenekar ne legyen puhány, de azért ők sem tartoznak már a tini korosztályhoz, így bocsánatos bűnként értékeltem volna, ha két dal közt kicsit hosszabb szünetet tartottak volna. Ezzel szemben a fáradtság jelei még halványan se mutatkoztak rajtuk, tényleg mindent beleadtak, amit ezen az estén ki tudtak hozni magukból és a helyzetből.

Szerencsére a közönség is vevő volt a szoros tempóra, az első sorokban folyamatosan ment a pogózás, volt némi circle pit, és a biztonsági őrök nagy bánatára sorra másztak fel az emberek a színpadra, hogy aztán egy jól irányzott hasassal érkezzenek a közönség közé. Csak remélni tudom, hogy mindenki megúszta nagyobb sérülés nélkül, bár ahogy elnéztem, igyekeztek vigyázni egymásra az emberek, ami ilyen koncerteken dicséretes dolog.

A dallistában helyet kaptak az új album szerzeményei, aminek én kifejezetten örültem, de annak még inkább, hogy a 2017-es Outsider albumról is előkerült az abszolut kedvencem, a Somewhere, Somehow.

Ez az egész buli felért egy másfél órás kardió-edzéssel, amihez ingyen szauna is párosult, de azt gondolom, hogy az ott megjelent közönség és a fellépő bandák közül egyikük se bánta, hogy így alakult. És amíg mindkét fél kölcsönös elégedettséggel távozik a helyszínről, addig más nem is számít.

Még több kép itt:

Comeback Kid, Heavy Steps, Wishes, Analog Music Hall, Live Nation, hardcore-punk, koncert

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek