Voca People: egyestés szerelem

2012/12/29  ·   Koncertbeszámoló   ·  mmi

Nem akadt ember, aki tudta volna, kikről van szó a név alapján, ellenben, ha megemlítettem, hogy azok a kék alapon fehér fejű emberek az utcai plakátokról, egyből megvolt. Az idegen bolygó szülöttei három napot tartózkodtak Magyarországon.

Voca People: egyestés szerelem

Karinthy óta pontosan tudjuk, hogy a cirkusz vattacukrosnak tűnő világát nem a ragacs tartja össze, hanem rengeteg vér és veríték, vagyis munka és alázat. Nem születnek igazán jó produkciók – a tehetségre építkező – jelentős energia-befektetés nélkül. Éppen ezért mindig csodálattal nézem azokat az artistákat, akik akár a gravitációt, akár saját testi korlátaikat túllépve, könnyednek látszó mozdulatokkal művelnek csodákat. A Voca People művészei ugyanezt az attrakciót hozzák, csak nem a testi ügyességükkel operálnak, hanem a hangbéli különlegességükkel kápráztatják el a közönséget. Talán nem sértő, ha a legtehetségesebb zenebohócok közé sorolom őket – hiszen, csak az tud zenével és énekkel viccelődni, aki maga is birtokában van az efféle tudásnak. Igazság szerint, a csapat is rájátszott erre a zenebohóc-feelingre, mert a cirkuszból már jól ismert gegekkel, a közönséget is bevonó közjátékokkal tagolták részekre az énekes produkciót. Ez volt az én nagy bajom: összességében aránytalanul sok idő ment el ezekkel a bohóctréfákkal, engem az sem zavart volna, ha megállnak a színpadon, mert az, ami a torkukon kifért, magában is elegendő egy színpadi előadáshoz. Ők azonban nem érték be ennyivel, s a keretjáték sztorijához következetesen ragaszkodva, újra meg újra elhagyták a színpadot, hogy megmozgassák az embereket. Én momentán utálom, ha azon szorongok, hogy mindjárt fölrángat valaki a színpadra, de  láthatóan akadtak olyanok is, akik jól megoldották ezt a számomra nem túl vonzó feladatot. A történet annyi, hogy a Voca-bolygó űrhajója a Földön landol, s muzsikával kell újratölteni a szerkezet lemerült akksiját ahhoz, hogy vissza tudjanak térni. Kicsit sok volt a Thank you, planet Erath meg a Musica-Energía felkiáltás, és szegény captain agóniája is hosszúra nyúlt (túlélte!), de egy-egy zenei etap bőven kárpótolt a – szerintem – elvesztegetett időért. Helyenként például el tudtam feledkezni arról, hogy nyolc – külön-külön is csodálatos – énekhang szolgáltatja a zenét, és nem egy komplett zenekar, ami pedig beatbox-ügyben megszületett a színpadon, az egyenesen lenyűgöző volt. Az egyes szereplők a hangnemekről és a funkciókról (pl. Scrathcer) kapták a nevüket, az én emberem a Basszus volt, de hívhatnám Subbasszusnak is, mert ilyen orgánum egyszerűen nem létezik a Földön. Aztán lehet, hogy tényleg alienek voltak mind, és egy estére valóban elszállítottak minket egy másik világba, ami csak annak az úriembernek lehetett kínos, aki a visszatérés után jött rá, hogy a Voca-lények asszisztálásával tényleg megkérte több száz ember előtt a barátnője kezét.


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek