Voca People: egyestés szerelem

2012. december 29.  ·   Koncertbeszámoló   ·  mmi

Nem akadt ember, aki tudta volna, kikről van szó a név alapján, ellenben, ha megemlítettem, hogy azok a kék alapon fehér fejű emberek az utcai plakátokról, egyből megvolt. Az idegen bolygó szülöttei három napot tartózkodtak Magyarországon.

Voca People: egyestés szerelem

Karinthy óta pontosan tudjuk, hogy a cirkusz vattacukrosnak tűnő világát nem a ragacs tartja össze, hanem rengeteg vér és veríték, vagyis munka és alázat. Nem születnek igazán jó produkciók – a tehetségre építkező – jelentős energia-befektetés nélkül. Éppen ezért mindig csodálattal nézem azokat az artistákat, akik akár a gravitációt, akár saját testi korlátaikat túllépve, könnyednek látszó mozdulatokkal művelnek csodákat. A Voca People művészei ugyanezt az attrakciót hozzák, csak nem a testi ügyességükkel operálnak, hanem a hangbéli különlegességükkel kápráztatják el a közönséget. Talán nem sértő, ha a legtehetségesebb zenebohócok közé sorolom őket – hiszen, csak az tud zenével és énekkel viccelődni, aki maga is birtokában van az efféle tudásnak. Igazság szerint, a csapat is rájátszott erre a zenebohóc-feelingre, mert a cirkuszból már jól ismert gegekkel, a közönséget is bevonó közjátékokkal tagolták részekre az énekes produkciót. Ez volt az én nagy bajom: összességében aránytalanul sok idő ment el ezekkel a bohóctréfákkal, engem az sem zavart volna, ha megállnak a színpadon, mert az, ami a torkukon kifért, magában is elegendő egy színpadi előadáshoz. Ők azonban nem érték be ennyivel, s a keretjáték sztorijához következetesen ragaszkodva, újra meg újra elhagyták a színpadot, hogy megmozgassák az embereket. Én momentán utálom, ha azon szorongok, hogy mindjárt fölrángat valaki a színpadra, de  láthatóan akadtak olyanok is, akik jól megoldották ezt a számomra nem túl vonzó feladatot. A történet annyi, hogy a Voca-bolygó űrhajója a Földön landol, s muzsikával kell újratölteni a szerkezet lemerült akksiját ahhoz, hogy vissza tudjanak térni. Kicsit sok volt a Thank you, planet Erath meg a Musica-Energía felkiáltás, és szegény captain agóniája is hosszúra nyúlt (túlélte!), de egy-egy zenei etap bőven kárpótolt a – szerintem – elvesztegetett időért. Helyenként például el tudtam feledkezni arról, hogy nyolc – külön-külön is csodálatos – énekhang szolgáltatja a zenét, és nem egy komplett zenekar, ami pedig beatbox-ügyben megszületett a színpadon, az egyenesen lenyűgöző volt. Az egyes szereplők a hangnemekről és a funkciókról (pl. Scrathcer) kapták a nevüket, az én emberem a Basszus volt, de hívhatnám Subbasszusnak is, mert ilyen orgánum egyszerűen nem létezik a Földön. Aztán lehet, hogy tényleg alienek voltak mind, és egy estére valóban elszállítottak minket egy másik világba, ami csak annak az úriembernek lehetett kínos, aki a visszatérés után jött rá, hogy a Voca-lények asszisztálásával tényleg megkérte több száz ember előtt a barátnője kezét.


 

 

Szólj hozzá!


Csak most búcsúztatták el Aviciit

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.

Annyira visszavonul Michael Bublé, hogy turnéra indul: Bécsben is koncertezik!

Azt innen nehéz megmondani, hogy az újságíró kergette a szenzációt vagy Bublé beszélt félre, mindenesetre felröppent a hír, hogy a népszerű énekes visszavonul a nagyközönségtől, csak stúdiózni fog.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek