Balázs Fecó, Benkő László, Kóbor János – könyv született a Volt egyszer egy beatkorszak című blog alapján

2022/02/18  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu, MTI

A Mindenki! – koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából című kötet a 60-as, 70-es és 80-as évek hazai koncertjeinek világába repít vissza.

Balázs Fecó, Benkő László és Kóbor János – könyv született a Volt egyszer egy beatkorszak című blog alapján

A Vass Norbert által összeállított könyv a rajongók és az előadók visszaemlékezéseiből íródott az NKA Hangfoglaló Program támogatásával, és számos sztorival, gazdag képanyaggal mutatja be a korszak könnyűzenéjét.

A kötet hősei az élőben előadott dalok, bár a koncerttörténetek nem csak róluk szólnak, hanem alkalmat adnak a szerelemmel, barátsággal, közösséggel, az alkohollal vagy a rendfenntartókkal történt találkozások felidézésére is.

A kötet ötletét adó, a Volt egyszer egy beatkorszak blogon 2020 tavaszán meghirdetett pályázatra érkező karcolat- vagy novellaszerű anyagok, valamint a bennük megidézett előadók visszaemlékezései a korszakban eligazodást segítő fogalmakat (Ifjú Gárda, ORI, Pajtás újságot, Piramis-brigádok, táncdalfesztiválok) magyarázó esszékkel, valamint a szóba kerülő helyszíneket bemutató írásokkal egészülnek ki.

A könyv Ábel Kornél, András Tamara, Bicsérdi Ádám, Bihari Balázs, "Bogyó János", Bátyi Zoltán, Bókkon Gyula, Csaba Zoltán, Csapó Éva, Csatári Bence, Fábián Titusz, Felméry Tamás, Gazda Albert, Hajda Iván, Héra Gábor, Hímer Bertalan, Hornos Árpád, Jakobetz László, Jászfalvi József, Jávorszky Béla Szilárd, Jobbágy Gyula, Kabai József, Korbely György, Koszits Attila, Kovács Béla, Kovács László, Kovacsics András, Majnik László, Nagy Krisztina, Nyőgéri Tünde, Ócsag Andrea, Rozsonits Tamás, Stróbl Eszter, Szarvas Károly, Tamás Nándor, Tass Bálint, Troszt Béla, "Vándor Tamás", Vass Norbert, Völgyi Béla Tibor és Vörös András írásainak felhasználásával készült.

A kötetben megszólal a közelmúltban elhunyt Balázs Fecó, Benkő László és Kóbor János, mellettük Bródy János, Czippán György, ef Zámbó István, Flamm Ferenc, Frenreisz Károly, Karácsony János, Kurucz Attila, Miklóska Lajos, Nádor Katalin, Nagy Feró, Pataky Attila, Schuster Lóránt, Soltész Rezső, Solti János, Szigeti Ferenc, Takáts Tamás, Török Ádám és Zorán.

Volt egyszer egy beatkorszak, könyv, NKA, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek