Szécsi Pál 80

Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Az Omega pályafutásának az utolsó évei egyszerre jelentettek hatalmas sikert és méltatlan botrányt. A még élő két tag éppen a napokban feszült egymásnak az Omega-hagyaték felett. 

Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega
Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

A Genesis bohócának őszinte, csuda érdekes, önmaga felé is bevállalós, beszólogatós emlékeinek csokra imm,árin nyolc, a búcsúturné így nincs benne.
 
Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.
 
 
A Trottel punkzenekar az Ikarus Művelődési Ház előtti cukrászda mellett – jobbról a második Rupaszov Tamás, a könyv egyik szerkesztője. Fotó: Urbán Tamás/FORTEPAN

Először a véradás, aztán a pogó: könyv a magyar punkzene nyolcvanas évekbeli történetéről

A címben idézett felszólítás szombaton hangzott el az A38-on Szendrey Zsolt szájából, aki a Jerabek Csaba 60. szülinapjára egybegyűlt népes közönség előtt lépett fel a BTK zenekarral.
 
Rengeteg fotóval megérkezett a Fishing első 15 évét ünneplő kiadvány

Rengeteg fotóval megérkezett a nagy Fishing-könyv

A Beck Zoltán (30Y) több mint 200 oldalon, több mint 100 fotó kíséretében vállalkozott arra a különleges feladatra, hogy megörökítse az egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei fesztivál eddigi történetét. A könyv mérete és súlya is tekintélyes: a 24x31 cm-es kötet 2,6 kilót nyom.
 
A rocksztárok is csak emberek

A rocksztárok is csak emberek

Bátori Gábor ‘Jim’ sinco az elmúlt években hazánk egyik legkeresettebb koncertfotósává vált. Június 26-án jelenik meg a Sincology, amely hagyományosan hazai könnyűzenei színtér előző évi legjobb pillanatait mutatja be.
 
Baksa-Sosós János (1968) Fortepan / Gyulai Gaál Krisztián

Elszálltunk egy hajóval a szélben

A Dokufilm Kft. és a Magyar Napló Kiadó Kisfaludy András: Elszálltunk egy hajóval a szélben – Kisfalka visszaemlékezései (1965-1971) című kötete második, bővített kiadásának apropóján koncerttel egybekötött könyvbemutatót tart.
 
Fotók: LAár András/FB

Melyik az igazi Laár András? Könyvajánló

A gazdag életpálya sok darabkából áll össze és sokunk fejében megfordulhat a kérdés, hogy melyik is az igazi Laár András: a KFT frontembere, az abszurd humorista, vagy a spirituális tanító? A válasz pedig talán az a közhelyes, mégis igaz mondat lehet, hogy mindegyik, ugyanakkor egyik...
 
Könyvespolc: Rockéletrajzok (Bono, Dave Grohl, Chris Cornell) magyarul – plusz egy Budapest Park-album

Könyvek a fa alá: rockéletrajzok (Bono, Dave Grohl, Chris Cornell) magyarul – plusz egy Budapest Park-album

Az elmúlt évtizedek rockzenéjét meghatározó három kiemelkedő rockzenészről, énekesről, Bonóról, Dave Grohlról és Chris Cornellről is életrajzi kötet jelent meg magyarul a napokban.
 
Fotó: Kiss Laura Kata

Hogyan rombolta le a Bohemian Betyars az öltözőt? A Backstage immáron egy nyitott könyv

Ami a backstage-ben történik, az a backstage-ben is marad... – tartja a mondás. Kivétel ez alól, ha valaki könyvet ad ki róla: "Történetek a Backstage-ből" címmel megjelent a Budapest Park kulisszák mögé kalauzoló jubileumi kiadványa.
 
Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

A Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában került a könyvesboltokba a Depeche Mode sztorija Hit és rajongás címmel, amely a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig kíséri el a zenekart.
 
Ahová nem vágyok, az például Amerika – Mohabácsi a 66-os útról szóló könyvről

Mohabácsi a legendák útján – a 66-os utat követő könyvről

Amikor egykori szerzőnk, Görögh Attila 66-os útról szóló útinaplóját beharangoztuk, jeleztük, hogy kevésbé elfogult udvari könyvolvasónk, Mohabácsi kezébe fogjuk nyomni a könyvet, lássuk, mit mond róla. Most leírta. A szerző mindehhez csak annyit fűzött hozzá: "A kritika az...
 
Gyere velünk a legendás 66-os útra!

Gyere velünk a legendás 66-os útra!

Azért a többesszám/2. személy, mert mostani ajánlónk tárgyát, a 66-os utat bejáró, fotókkal gazdagon illusztrált, rendhagyó popkulturális és turisztikai leírást – és rengeteg zenét – tartalmazó könyvet egykori kollégánk, Görögh Attila (Atus) írta, e sorok írója meg...
 
SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek