Menopauza 1170x180

A budapesti koncertre időzítve jelenik meg a Nick Cave-képregény

Képregény jelenik meg magyarul Nick Cave-ről az ausztrál származású világhírű rockzenész, és csapata, a Bad Seeds október 13-i budapesti koncertjére időzítve.

Budapesti koncertjére időzítve jelenik meg a Nick Cave-képregény
Nick Cave-könyvbemutató zenével

Nick Cave-könyvbemutató zenével

A Nick Cave-koncert kapcsán már többször említettük a "Hit, remény és vérontás" című interjúkötetet, ami nem is az. Volt már egy bemutató, de itt az őszi/vidéki kiadás: szeptember 10-én a pécsi Nappali Bárban beszélgetnek a kiadványról, és persze zenélnek is hozzá.
 
Révész Sándor könyve nagyon emberi!

Révész Sándor könyve nagyon emberi!

Elolvastuk Révész Sándor nemrég megjelent Ezt én választottam című könyvét. Egy ideig várakozott ugyan a polcon, de vastagsága (444 oldal) ellenére könnyen olvashatónak bizonyult, ráadásul rengeteg eddig nem látott fotót is kaphattunk belőle.
 
 
Húsz év rock száz oldalban – ráadásul képregényben!

Húsz év rock száz oldalban – képregényben!

Amikor hallottam a hírét, hogy lesz ilyen könyv, nem tudtam, hogy kíváncsi vagyok-e rá... A téma – magyar rocktörténet – más megközelítését, részletét, összefoglalását, bemutatását, elemzését, miegymását olvastam már, de hogy egy képregény mit adhat még mindehhez, mármint...
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)
 
Fotó: Könnyűzenei Technikusok Egyesülete

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
 
Könyvet írt Révész Sándor

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a...
 
 
Hit, remény és vérontás – magyarul is megjelent a Nick Cave-interjúkötet

Hit, remény és vérontás – Nick Cave-könyvbemutató koncerttel és partival

A Három Hollóban mutatják be március végén a kiadványt – nem is akárki fordította –, a könyvbemutatót koncert és parti követi majd. A könyv a helyszínen is kapható lesz.
 
Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Március 23-án, szombaton Marsi József legújabb könyvéből, a „100 Beatles sztori, amit nem ismersz...”- ből olvas fel részleteket a Kazimír színpadán, miközben kiváló zenészek teszik teljessé a Beatles-élményt.
 
Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Az Omega pályafutásának az utolsó évei egyszerre jelentettek hatalmas sikert és méltatlan botrányt. A még élő két tag éppen a napokban feszült egymásnak az Omega-hagyaték felett. 
 
Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

A Genesis bohócának őszinte, csuda érdekes, önmaga felé is bevállalós, beszólogatós emlékeinek csokra imm,árin nyolc, a búcsúturné így nincs benne.
 
Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.
 
A Trottel punkzenekar az Ikarus Művelődési Ház előtti cukrászda mellett – jobbról a második Rupaszov Tamás, a könyv egyik szerkesztője. Fotó: Urbán Tamás/FORTEPAN

Először a véradás, aztán a pogó: könyv a magyar punkzene nyolcvanas évekbeli történetéről

A címben idézett felszólítás szombaton hangzott el az A38-on Szendrey Zsolt szájából, aki a Jerabek Csaba 60. szülinapjára egybegyűlt népes közönség előtt lépett fel a BTK zenekarral.
 
Az évi rendes F.O. System-jelenség megfigyelhető lesz a Dürerben

Az évi rendes F.O. System-jelenség megfigyelhető lesz...

A ’90-es évek legendás underground zenekara, az F.O. System fennállása során csupán egyetlen lemezt adott ki, ennek ellenére a rajongás irántuk...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

HELLO! Lionel Richie-t jövő nyáron Magyarországon köszönthetjük

A bársonyos énekhangjáról és örökzöld dalairól ismert 75 éves zenész európai turnéra indul a "Say Hello To The Hits" show-jával, amely július 17-én érkezik a budapesti MVM Dome-ba.

Ilyen is ritkán történik: a METZ első magyarországi koncertje egyben az utolsó is lesz

A 2007 óta aktív kanadai zaj-rock-punk trió először játszik Magyarországon, most pedig kiderült, hogy a csapat Turbina-beli bulija egyben búcsúkoncert is lesz, ugyanis bejelentették, hogy jelenleg "Up On Gravity Hill" című lemezüket támogató turné az utolsó lesz: feloszlanak, pontosabban, a sokszor alkalmazott formula szerint – sohase...
Új koncertek