Menopauza 1170x180

Húsz év rock száz oldalban – képregényben!

Amikor hallottam a hírét, hogy lesz ilyen könyv, nem tudtam, hogy kíváncsi vagyok-e rá... A téma – magyar rocktörténet – más megközelítését, részletét, összefoglalását, bemutatását, elemzését, miegymását olvastam már, de hogy egy képregény mit adhat még mindehhez, mármint a rajzokon túl...

Húsz év rock száz oldalban – ráadásul képregényben!
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)
 
Fotó: Könnyűzenei Technikusok Egyesülete

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
 
 
Könyvet írt Révész Sándor

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a...
 
Hit, remény és vérontás – magyarul is megjelent a Nick Cave-interjúkötet

Hit, remény és vérontás – Nick Cave-könyvbemutató koncerttel és partival

A Három Hollóban mutatják be március végén a kiadványt – nem is akárki fordította –, a könyvbemutatót koncert és parti követi majd. A könyv a helyszínen is kapható lesz.
 
Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Összművészeti BEATLES-est a Kazimírban

Március 23-án, szombaton Marsi József legújabb könyvéből, a „100 Beatles sztori, amit nem ismersz...”- ből olvas fel részleteket a Kazimír színpadán, miközben kiváló zenészek teszik teljessé a Beatles-élményt.
 
Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Az Omega pályafutásának az utolsó évei egyszerre jelentettek hatalmas sikert és méltatlan botrányt. A még élő két tag éppen a napokban feszült egymásnak az Omega-hagyaték felett. 
 
 
Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

Phil Collins: Mindhalálig – Az életrajz

A Genesis bohócának őszinte, csuda érdekes, önmaga felé is bevállalós, beszólogatós emlékeinek csokra imm,árin nyolc, a búcsúturné így nincs benne.
 
Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.
 
A Trottel punkzenekar az Ikarus Művelődési Ház előtti cukrászda mellett – jobbról a második Rupaszov Tamás, a könyv egyik szerkesztője. Fotó: Urbán Tamás/FORTEPAN

Először a véradás, aztán a pogó: könyv a magyar punkzene nyolcvanas évekbeli történetéről

A címben idézett felszólítás szombaton hangzott el az A38-on Szendrey Zsolt szájából, aki a Jerabek Csaba 60. szülinapjára egybegyűlt népes közönség előtt lépett fel a BTK zenekarral.
 
Rengeteg fotóval megérkezett a Fishing első 15 évét ünneplő kiadvány

Rengeteg fotóval megérkezett a nagy Fishing-könyv

A Beck Zoltán (30Y) több mint 200 oldalon, több mint 100 fotó kíséretében vállalkozott arra a különleges feladatra, hogy megörökítse az egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei fesztivál eddigi történetét. A könyv mérete és súlya is tekintélyes: a 24x31 cm-es kötet 2,6 kilót nyom.
 
A rocksztárok is csak emberek

A rocksztárok is csak emberek

Bátori Gábor ‘Jim’ sinco az elmúlt években hazánk egyik legkeresettebb koncertfotósává vált. Június 26-án jelenik meg a Sincology, amely hagyományosan hazai könnyűzenei színtér előző évi legjobb pillanatait mutatja be.
 
Baksa-Sosós János (1968) Fortepan / Gyulai Gaál Krisztián

Elszálltunk egy hajóval a szélben

A Dokufilm Kft. és a Magyar Napló Kiadó Kisfaludy András: Elszálltunk egy hajóval a szélben – Kisfalka visszaemlékezései (1965-1971) című kötete második, bővített kiadásának apropóján koncerttel egybekötött könyvbemutatót tart.
 
Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek