Rengeteg fotóval megérkezett a nagy Fishing-könyv

2023/11/27  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

A Beck Zoltán (30Y) több mint 200 oldalon, több mint 100 fotó kíséretében vállalkozott arra a különleges feladatra, hogy megörökítse az egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei fesztivál eddigi történetét. A könyv mérete és súlya is tekintélyes: a 24x31 cm-es kötet 2,6 kilót nyom.

Rengeteg fotóval megérkezett a Fishing első 15 évét ünneplő kiadvány

A Fishing története különleges – nem is lett volna ildomos szokványos módon elmesélni. Beck Zoltán számos interjú és beszélgetés feldolgozása után az alkotókon és történeteiken keresztül mutatja be a fesztivált, hiszen „ezt a valóságot ők nem a maguk, hanem mások számára teremtették, és azt elnevezték Fishing on Orfűnek" – írja a szerző a kötetben.

„Méltó módon akartuk megörökíteni a Fishing első 15 évét. Rengeteg archivált anyagunk gyűlt össze és szerettük volna egy gyönyörű kiadvánnyal megörvendeztetni a közönségünket. És persze jóleső volt a könyv kapcsán visszatekintenünk a múltunkra, pláne, hogy nem szokványos történetnek gondoljuk a Fishingét, szóval az is cél volt, hogy az eddigi elszórt nyilatkozatok és sztorizások után végre minden egy helyen gyűljön össze" – mondta el Egyedi Péter, a Fishing kommunikációs vezetője, a könyv szerkesztője.

Beck Zoli eddig is publikált már irodalmi és tudományos folyóiratokban, kötetekben, a Fishing on Orfű - A könyv az első nagyobb ívű popkulturális írása.

„Az első perctől tudtam, hogy különleges könyv születik majd és ebben Zolié a legnagyobb érdem" – tette hozzá a szerkesztő.

A kiadványban több mint 100 fotó kapott helyet, amelyek közül jópárat eddig még sehol sem láthatott a nagyérdemű, hiszen azok személyes archívumokban vagy elfeledett háttértárolókon pihentek. A privát képeken túl a könyv képanyagát az alkotók 13 fotóstól válogatták, 2008-tól egészen 2023-ig.

A Fishing on Orfű-könyvbe egy szórakoztató, egyben agymozgató könnyűzenei kártyajáték is bekerült, amelyet Ruff János pécsi matematikus alkotott. A játék során könnyűzenei tudásunkat és megfigyelőképességünket is próbára tehetjük – a Fishing emblematikus fellépői és az ő dalaik segítségével.

Ha elolvastad az első blokk (VERSE) meglepően őszinte, a nehézségeket is bátran taglaló, a pátoszt és a giccset pedig kifejezetten kerülő történeteit, a második részben 10 páros írás kapott helyet. A BRIDGE Beck tárcanovelláit tartalmazza, amiket a Fishing archívumának 1-1 fotója ihletett, a CHORUS-ban ezután a képen szereplők igazi történeteit olvashatjuk, hiszen a fesztivál felkutatta őket, a szerző pedig megírta a velük készített beszélgetéseket, levélváltásokat. A rendkívüli formátum érdekes párhuzamokat vagy éppen ellentéteket mutat be ezzel a különös, kettős narratívával.

Figyelem, a Fishing-könyv nem kerül boltokba. A limitált kiadvány 2000 példányát kizárólag előrendelés során lehet megvásárolni a fesztivál webshopjában – így a könyv bekerülhet már a karácsonyfa alá is.

Fishing on Orfű, Beck Zoltán, könyv

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek