Bazi nagy olasz lagzival ünnepelte meg új lemezét a Måneskin

2023/01/25  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Megjelenése után a RUSH elnevezésű, sorban a harmadik album azonnal az iTunes eladási lista #1 pozíciójába ugrott 20 országban, köztük Amerikában, Olaszországban, Franciaországban, és Top 20-as pozíciót ért el további 39 országban, például Angliában és Japánban, ahol mindkét helyen #3 lett.

Fotó: Måneskin/FB

Az album producerei nagyrészt Max Martin és Fabrizio Ferraguzzo voltak, a 17 dalt Los Angelesben, Olaszországban és Tokióban vették fel. Az albumon egyaránt hallhatók angol- és olasz nyelvű dalok, köztük a korábban megjelent kislemezek is, a kaliforniai hangzást és fülbemászó modern rock groovokat felvonultató „Supermodel”, a „Mammamia”, és a legutóbbi old-school rock ballada, a „The Loneliest”.

RUSH! dallista:

1 Own My Mind
2 Gossip Feat. Tom Morello
3 Timezone
4 Bla Bla Bla
5 Baby Said
6 Gasoline
7 Feel
8 Don’t Wanna Sleep
9 Kool Kids
10 If Not For You
11 Read Your Diary
12 Mark Chapman
13 La Fine
14 Il Dono Della Vita
15 Mammamia
16 Supermodel
17 The Loneliest

A megjelenésre a banda egy esküvővel egybekötött partyt adott Rómában, a Palazzo Brancaccioban, abban a városban, ahol a Måneskin személyes és zenei kapcsolata megszületett a tagok között. Mind a négy bandatag, Damiano David, Victoria de Angelis, Thomas Raggi és Ethan Torchio szimbolikusan összekötötte az életét a többiekkel egy négyes esküvő formájában, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak, ahogy a zenekar egyre jobban meghódítja a világot és újabb szédítő magasságokba érnek. A bulira meghívtak minden olyan embert, aki kulcsfontosságú volt a sikerükben és rock iránti szeretetükben, köztük a ceremóniamesteri szerepet is játszó Alessandro Michelet, valamint olyan hírességeket, mint Baz Luhrmann, Machine Gun Kelly, Paolo Sorrentino, Sabrina Impacciatore és sokan mások.

Fotó: Måneskin/FB

Az album érkezésével egy időben folytatódik a LOUD KIDS világkörüli turné is. A 2023-as turnédátumok februártól májusig tartanak, mely idő alatt 32 alkalommal több mint 500.000 rajongó előtt fognak játszani. A bulik többsége SOLD OUT, kivétel ez a 4 hely:

Május 2. - Koppenhága, Dánia - The Royal Arena,
Május 14. - Prága, Csehország - O2 Arena (korábban: Malá Sportovní Hala),
Május 16. - Budapest, Magyarország - Budapest Arena (korábban: Barba Negra),
Május 18. - Riga, Lettország - Arena Riga.

"Egy hiteles erő…, mely megfiatalítja a rock ’n’ rollt a legújabb generáció számára” – írták a Måneskinről, mely egy kritikusok által is elismert 4 tagú rock banda, akik Róma utcáin kezdték a zenélést tinédzserként, és most, csak néhány évvel később egy elbűvölő zenészekből álló pengeéles csapattá váltak, akiket széles körben a rock zene  újjáéledésének egyik vezéregyéniségeként üdvözölnek. A zenekarnak eddig 320 zenei minősítése van világszerte (köztük 48 Arany, 253 Platina és 18 Gyémánt lemez). Az utóbbi évben a banda 7 milliárd dallejátszást generált, miközben #1 pozíciót értek el számos országban és a Global chartjain a különböző digitális zenei platformoknak, illetve 2021 második legtöbbet pörgetett TikTok dala is az övék volt:

A csapat meteorszerű felemelkedése –  2021-ben a Zitti e buoni című dallal nyerták meg az Eurovíziót – tovább folytatódott 2022-ben, miután felléptek a Saturday Night Live műsorban és a The Los Angeles Times azt írta róluk, hogy „Amerika Új Kedvenc Rock Bandája”, megnyerték a Best Alternative Video díját a VMA-n, a Top Rock Dal díját a Billboard Music Awardson, a Legjobb Új Alternatív Előadó díját az iHeart Radio Music Awardon (és jelölték őket a Legjobb Csapat kategóriában is), és további díjeső hullott rájuk világszerte, köztük Japánból, Spanyolországból, Lengyelországból, Magyarországról (Fonogram-díj - Az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele) és Finnországból, valamint további 19 jelölést is szereztek világszerte, köztük a Brit Awardson, az NME Awardson, a Kerrang Awardson, a Swiss Music Awardson is. Ők az első olasz művészek, akik megnyerték a „Legjobb Rock” díjat az MTV Europe Music Awardson.

Az elmúlt nyáron a Måneskin hozzájárult az „If I Can Dream” egyedi feldolgozásával az ELVIS mozi #1 filmzenéjéhez is.

A Max Martin által készített „Supermodel című slágerük nemrég meghaladta világszinten a 238 millió lejátszást, Top 20-as pozíciókat ért el 17 ország rádiós listáján, és 5 héten át vezette a Billboard Alternative slágerlistáját is.

A banda folytatja győztes státuszának megerősítését 2023-ban is, miután nemrég jelölték őket a Legjobb Új Előadó kategóriában a Grammy Awardson és a Kedvenc Rock Dal kategóriában az AMA Awardson. Ezzel párhuzamosan a zenekar hírneve, mint a vezető „MUST-SEE LIVE” rock banda minden egyes fellépésükkel tovább nő. 2022-ben olyan helyszíneken adtak koncertet, mint a római Curcus Maximus, a Lollapalooza, a Rock am Ring, a Summer Sonic és a Rock in Rio fesztiválok. Szinte hihetetlen, hogy a budapesti koncertjükre egyáltalán van még jegy...

 

Måneskin, Aréna, új lemez, esküvő, RUSH

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek