Menopauza 1170x180

Bíró Eszter kiradírozza az időt

2019/04/19  ·   Lemezbemutató   ·  Labancz Andrea

Időradír címmel április 27-én mutatja be vadonat új gyermekeknek szóló albumát Bíró Eszter színész-énekesnő a Marczibányi Téri Művelődési Központban, mely mesekönyv is egyben.

Bíró Eszter

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki színházi (Miss Saigon, Az Operaház fantomja, Mozart!, Elfújta a szél) - és filmszerepeivel (Csoda Krakkóban), világzenei lemezeivel (Zenéim 2000-2006, Ezter, Mikor lesz az már?), közreműködéseivel (Presser, Zorán, Al Di Meola, Budapest Klezmer Band) vált ismertté, 2013 óta énekel a gyermekeknek. Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat (az év gyermekalbuma kategóriában), az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat kapott. Az Állati Zenés ABC 1. és 2. könyvek és CD-k közel 10 000 példányban kelt el, a legnézettebb hazai gyerekeknek szóló tévécsatorna folyamatosan játssza klipjeit. Könyveit már több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag kiegészítéseként. 

Most megjelent új albumának témája maga az idő. A játékos mesében a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai. 

Az albumon jó néhány ismert hazai zenész is közreműködött, így például Horváth Charlie, Oláh Ibolya, Rohmann Ditta, Szalóki Ági, Szolnoki Péter, és a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa is hozzájárult a mesés dalokhoz.

A szerzők névsora is illusztrisnak mondható, hisz a dalszövegeket például Weöres Sándor mellett Hegyi György, Marék Veronika és Varró Dániel jegyzi, a zenei alapot Födő Sándornak köszönhetjük, a mesekönyv illusztrációit Molnár Jacqueline készítette, de az alapötlet és a koncepció Bíró Esztertől származik. 

A lemezbemutató koncert után pedig még dedikáltatni is lehet a megvásárolt könyvet és korongot.

 

Bíró Eszter, lemezbemutató, koncert, Marczibányi Téri Művelődési Központ, Időradír, NKA

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek