Cipő-dalok is szerepelnek Koncz Zsuzsa új albumán

2013/11/05  ·   Lemezbemutató   ·  MTI, koncert.hu

Tündérország címmel készült el Koncz Zsuzsa 38. lemeze, amelyre 12 új, illetve korábbi felvételeken nem szereplő dal került. A cédén hallható két olyan megzenésített vers is, amelyek zenéjét a tavasszal elhunyt Bódi László Cipő szerezte.

Cipő-dalok is szerepelnek Koncz Zsuzsa új albumán

A Tündérország címadó dalának szerzői Maróthy Zoltán és Bródy János, rajtuk kívül Koncz Zsuzsa pályafutásának tanúi, alkotótársai teszik teljessé a különleges anyagot.

"Ahogy halad az idő és a körülöttem kavargó világ radikalizálódik, én is élesebben fogalmazok. Korábban tartottam a Tóth Krisztina Repülő vagy József Attila Világosítsd föl című verséből készült dal eléneklésétől, mostanra készen álltam arra, hogy mindkettőt elénekeljem. A Tündérország című albummal fontos munkát adok ki a kezemből" - hangoztatta a lemezbemutatón Koncz Zsuzsa.

A Repülő és az Árad a szeretet (az utóbbi versét Müller Péter Sziámi írta) Bódi László Cipőtől maradt nála, de úgy érezte, ezek a dalokat el kell juttatnia az igazi címzettekhez, a közönséghez - fűzte hozzá az énekesnő.

Cipő halálát drámai fordulatként élte meg, mégis ez indította arra, hogy megkeresse Závodi Gábort, és elkezdjenek dolgozni, felvegyék e két dalt. Mintegy három hét alatt összegyűlt egy albumra való anyag. Bródy János Nyáréjszakán a 67-es úton címmel Cipő emlékére írt egy számot.

Závodi Gábor, Gerendás Péter, Tolcsvay László, Lerch István, Bornai Tibor munkái kerültek még a korongra, valamint egy Illés Lajos-dal, a Lehetett volna című, amelyet ugyan sokszor énekelt, de még sosem vett lemezre. A sárkányok földjén című számból egy három és fél perces rádiós változat is készült - bár ahogy az énekesnő fogalmazott, az elektronikus médiumok az utóbbi években szinte semmiféle érdeklődést nem mutattak a munkái iránt. Ugyanehhez a dalhoz egy rövid klip is tartozik.

"Nagyon kedvemre van az eredmény, bár kétségek között indultunk" - fogalmazott Koncz Zsuzsa. A közönség élőben 2014. március 14-én ismerheti meg az új album tartalmát az énekesnő 10., jubileumi nagykoncertjén, az Arénában.

Az estre Szörényi Leventét, Bródy Jánost és Tolcsvay Lászlót hívja vendégként és barátként a színpadra - mondta el Koncz Zsuzsa, hozzátéve, hogy most is nagy kihívás számára: miként talál egymásra a színpad és a közönség. "Akárhogy is vitáztunk néhány kérdésben Leventével, mi egy életre összetartozunk, hiszen a pályánk kezdetén arra szövetkeztünk, hogy a Szörényi-Bródy-dalokat eljuttassuk a közönséghez."


 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek