Elveszni a Csillagerdőben: lemezbemutató koncert a Központban

2022/03/21  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Hegedűs Józsi vezette Csillagerdő elnevezésű szegedi zenekar most először adja elő élőben Elszakít, összeköt, elszakít című albumuk teljes egészét. Ígéretük szerint a közönség szívből jövő dalokkal, kifejezetten hangos zenével és egy meglepetés vendéggel is számolhat március 21-én a Központban.

Fotó: Pozojevich Miklós

Hegedűs Józsi (ének-gitár), Bubla Bence (ütőhangszerek), Pintér Norbert (basszusgitár) és Ábrahám Máté (cselló) december végén jelentették meg második lemezüket, ami a 2019-es Nyílik című debütkorongot követi a sorban.

Az Elszakít, összeköt, elszakít összefonódó kultúrák és zenei világok gyümölcse. A dalok magját Józsi vetette el, de a teljes zenekar kivette a részét abból, hogy a végeredmény egy sokszínű Csillagerdő-albummá cseperedjen. A 11 szerzemény a népzene, a könnyűzene és a komolyzene elemeiből egyaránt merít, hangzásában a magyar és a cigány népzene, a világzene, a rock és a pop hatásait is felfedezhetjük. Ez a fajta alternatív folk-pop minden bizonnyal tetszeni fog azoknak, akik például Cseh Tamás, Szabó Balázs, Kollár-Klemencz László, Beck Zoli vagy épp Eddie Vedder munkásságát szeretik. A kilenc új és két újragondolt régi dal között már több közönség- és zenekarkedvenc is van. A lemez anyagát három különböző próbateremben, olykor a természetben, olykor egymás lakásán próbálták el, két stúdióban vették fel, és végtelenül hálásak azoknak a szakembereknek, akik segítségükre voltak ezen az inspiráló úton.

Időközben Józsi szólóban is színpadra lépett, a KERET blog Kikeltetőjének legutóbbi mezőnyében a legjobbak közé választották, így többek között együtt turnézhat a Carson Comával, és jelenleg egy szólólemezen is dolgozik.

A 24 éves, szabadkígyósi születésű, napközis tanárként dolgozó Hegedűs Józsi immár tíz éve ír dalokat egyszálgitárra. Lírai melankóliájú alkotásait zenésztársai segítségével tölti meg azzal az életigenlő pozitív töltettel, ami a Csillagerdő esszenciáját adja. Maga a zenekar 2018 végén alakult, 2019 júniusában megjelent első lemezüket mindössze két próba után, egészen különleges körülmények között kezdték el rögzíteni a szabadkígyósi Wenckheim kastélyban. Törekvéseiknek a vírushelyzet sem szabott gátat: fordulópont volt, mikor 2020 tavaszától néhány hónapra csatlakozott hozzájuk Törköly Marci, Józsi korábbi zenésztársa mint manager. Egy A38 Hajós koncert és több sikeres tehetségkutató után bejutottak az NKA Hangfoglaló induló előadói pályázatába, és 2021-től Szarka Joseph (Hear Hungary/Keytracks) mentorként segíti a munkájukat. A 2021-es év különösen tartalmasra és reménykeltőre sikeredett: több fesztiválos fellépést követően ősszel leszerződtek a Keytracks kiadóhoz, majd decemberben kiadták a második albumukat. Legnagyobb vágyuk, hogy minél több emberhez eljuttathassák a zenéjüket.

 

 

 

Csillagerdő, Központ, NKA, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek