Elveszni a Csillagerdőben: lemezbemutató koncert a Központban

2022/03/21  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Hegedűs Józsi vezette Csillagerdő elnevezésű szegedi zenekar most először adja elő élőben Elszakít, összeköt, elszakít című albumuk teljes egészét. Ígéretük szerint a közönség szívből jövő dalokkal, kifejezetten hangos zenével és egy meglepetés vendéggel is számolhat március 21-én a Központban.

Fotó: Pozojevich Miklós

Hegedűs Józsi (ének-gitár), Bubla Bence (ütőhangszerek), Pintér Norbert (basszusgitár) és Ábrahám Máté (cselló) december végén jelentették meg második lemezüket, ami a 2019-es Nyílik című debütkorongot követi a sorban.

Az Elszakít, összeköt, elszakít összefonódó kultúrák és zenei világok gyümölcse. A dalok magját Józsi vetette el, de a teljes zenekar kivette a részét abból, hogy a végeredmény egy sokszínű Csillagerdő-albummá cseperedjen. A 11 szerzemény a népzene, a könnyűzene és a komolyzene elemeiből egyaránt merít, hangzásában a magyar és a cigány népzene, a világzene, a rock és a pop hatásait is felfedezhetjük. Ez a fajta alternatív folk-pop minden bizonnyal tetszeni fog azoknak, akik például Cseh Tamás, Szabó Balázs, Kollár-Klemencz László, Beck Zoli vagy épp Eddie Vedder munkásságát szeretik. A kilenc új és két újragondolt régi dal között már több közönség- és zenekarkedvenc is van. A lemez anyagát három különböző próbateremben, olykor a természetben, olykor egymás lakásán próbálták el, két stúdióban vették fel, és végtelenül hálásak azoknak a szakembereknek, akik segítségükre voltak ezen az inspiráló úton.

Időközben Józsi szólóban is színpadra lépett, a KERET blog Kikeltetőjének legutóbbi mezőnyében a legjobbak közé választották, így többek között együtt turnézhat a Carson Comával, és jelenleg egy szólólemezen is dolgozik.

A 24 éves, szabadkígyósi születésű, napközis tanárként dolgozó Hegedűs Józsi immár tíz éve ír dalokat egyszálgitárra. Lírai melankóliájú alkotásait zenésztársai segítségével tölti meg azzal az életigenlő pozitív töltettel, ami a Csillagerdő esszenciáját adja. Maga a zenekar 2018 végén alakult, 2019 júniusában megjelent első lemezüket mindössze két próba után, egészen különleges körülmények között kezdték el rögzíteni a szabadkígyósi Wenckheim kastélyban. Törekvéseiknek a vírushelyzet sem szabott gátat: fordulópont volt, mikor 2020 tavaszától néhány hónapra csatlakozott hozzájuk Törköly Marci, Józsi korábbi zenésztársa mint manager. Egy A38 Hajós koncert és több sikeres tehetségkutató után bejutottak az NKA Hangfoglaló induló előadói pályázatába, és 2021-től Szarka Joseph (Hear Hungary/Keytracks) mentorként segíti a munkájukat. A 2021-es év különösen tartalmasra és reménykeltőre sikeredett: több fesztiválos fellépést követően ősszel leszerződtek a Keytracks kiadóhoz, majd decemberben kiadták a második albumukat. Legnagyobb vágyuk, hogy minél több emberhez eljuttathassák a zenéjüket.

 

 

 

Csillagerdő, Központ, NKA, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest