Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

2023/03/21  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is bemutatkozott. Most megjelenő első nagylemeze a nehéz döntés mögött álló érzelmi hullámvasutat és legbensőbb érzéseit tárja a hallgatók elé. A these are not songs, they are stories című anyagot április 1-jén a Turbinában mutatja be.

Fotó: Wanda Martin

A Józsefvárosi Újság információja szerint a Turbina tavaly nyáron zárt be a hatósággal folytatott hadakozás után a hosszabb nyitvatartás, majd később az éjszakába nyúló zenés programok ügyében. A kerületi önkormányzat ugyan megadta nekik az éjfélig nyitva tartás lehetőségét, de koncerteket, bulikat csak este 10-ig rendezhettek. Az igényelt hajnali 4-es nyitvatartásról nem is álmodhattak, a rendőrség többször is visszadobta a kérvényüket. Most, úgy tűnik, elhárult minden akadály, és a "kerület egyetlen rendes koncerthelyszíne" zavartalanul működhet. 

O’Sullivan hosszú utat járt be az elmúlt két évben, dalai pedig több millió emberhez jutottak el, sőt, még a német, a portugál és a román rádiók is játszották őket. Most jelentős mérföldkőhöz ért, amit közönségével együtt április 1-jén a nemrég újranyitott Turbinában ünnepel meg lemezbemutató koncertjén.

2021-es Born in the Rain című dalát már több mint egymilliószor pörgették Spotify-on. Az eddig megjelent single-ökön túl azonban még bőven tartogat meglepetést debütáló lemeze. A these are not songs, they are stories (ezek nem dalok, hanem történetek) cím arra utal, hogy a dalok mind-mind megtörtént eseteket mesélnek el, amellyel Ian akkor találkozott, amikor egyszercsak hátat fordított orvosi karrierjének azért, hogy zenész lehessen. Ebben az időszakban találta meg élete szerelmét is, illetve egy nagyon komoly fülbetegségben is szenvedett, ami nem csak a karrierjét veszélyeztette, de egy ideig az sem volt biztos, hogy valaha újra képes lesz zenélni.

“Nem tudom, hogyan kell úgy szeretetről vagy szomorúságról dalt írni, hogy az valójában nem is létezik. Pont ezt hiányolom a mai popzenében, hogy az emberek állandóan kitalált karakterekről énekelnek. Számomra így kiveszik az egészből a legfontosabb dolog, az őszinteség. Csak akkor láthatjuk egymást olyannak, amilyenek valójában vagyunk, ha megnyílunk, és megmutatjuk sebezhetőségünket. Végső soron mindannyian egyformák vagyunk. Viseld a gyengeségedet úgy, mint egy páncélt!"

A műfajilag leginkább az indie alt-pop műfajába sorolható, elektronikus megoldásokkal tűzdelt korong atmoszférájához nagyban hozzájárul a Grammy-jelölt Matt Colton személye, aki a keverésért felelt. Olyan előadókkal dolgozott korábban, mint az Arctic Monkeys, a Jungle vagy Michael Kiwanuka.

Az albummal szinte egyidőben pedig megjelent a Love & Death című dal videoklip is Vadas Géza rendezésében:

O’Sullivan, Turbina, lemezbemutató, koncert

 

 

Szólj hozzá!


Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a Telekom a Volt helyett

Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a...

A Telekomosok Fesztiválja elnevezésű, az ország különböző pontjain, június 1. és augusztus 20. között hetente megrendezett programokra az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

Ma nyitják a nyarat a szelíd motorosok Alsóörsön

A hamvaiból főnixként feltámadó egykori Harley Davidson Fesztivál ma Open Road Weekend néven nyitja meg a kapuit. A klasszikus zenés-motoros buliból pedig nem maradhat ki a látványosság számba menő vidám balatoni felvonulás sem.

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
Új koncertek