Muse címmel jelent meg egy magyar album

2021/12/11  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Nem tudjuk eldönteni, mennyire jó választás a cím, mert, ugye, az egyes szavak nem foglaltak, de a M U S E hang- és betűsorhoz már erős zenei képzetek tapadnak. De vannak itt egyéb átfedések is... :)

Fotó: bjc.hu

A nemzetközileg is elismert előadó-dalszerző Kaszás Péter második korongjával érkezett a karácsonyi hajrába. A jazz szcénát nem annyira ismerők számára elmondjuk, hogy ő nem az a Kaszás Péter, akinek 27 arany, gyémánt, illetve platinaalbum került ki a keze alól, több mint ezer produkcióban vett részt, két magyar film zenéjét jegyzi, stúdiója van, játszott a Marcellina PJT-ben, és Zámbó Jimmyvel közel 10 évig dolgozott együtt, hanem a fia, akit Al di Meola zenekarának állandó tagjaként ismer a szakma és a közönség, bővebben róla itt.

Előző, debütáló szólólemezéhez, az 'Infinity Project'-hez hasonlóan – amely 2017-ben Fonogram-díjat nyert Jazz kategóriában – ez a kiadvány is sokféle dalt tartogat. A megszokott különleges hangzás most egy modernebb köntösbe öltözik, amelynek műfaját Kaszás leginkább „adult-pop"-ként jellemez, hiszen „a popzenéhez képest jazz-es, jazz-hez képest meg popos".

A dobosként is közreműködő szerző elmondása szerint:

„Ez nem "bulizós" zene, oda kell figyelni rá, a szövegek is mélyebbek, elgondolkodtatóak. Dalaim leginkább vagy szerelmes, érzelmes témájúak vagy befelé forduló, már-már spirituális. De a líraiabb zeneszámok sem sekélyesek, szerencsére nagyon jó szövegírókkal dolgozom. Vannak bonyolult és egyszerű felvételek is, dallamok, ívek, érzelmek."

Az új albumon összesen 10 track lesz elérhető, amelyet döntően angol nyelven hallhatunk többségében Szőke Szandra kiváló dalszövegeivel, de egy-egy szerzemény erejéig Mihalik Ábel (egykori dobosa többek közt a Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz zenekaroknak) és a hazai dalszövegírók egyik kiemelkedő szereplője, Lombos Márton is beugrott.

„Épp New York-ban voltam, és valahogy az a nyüzsgés beindított valamit, és rögtön hallottam egy groove-ot, a dal textúráját és az első néhány akkordot. Aztán pont ezt az impressziót fogalmaztuk meg Lombos Marcival, aki a szám magyar verzióját készítette" – árulta el Kaszás Péter, aki az összes dallamot jegyzi.

A kiadvány címadójában Lukács Peta gitározik, emellett újra hallható Barabás Tamás, Kolta Gergő, Dajka Krisztián, illetve Zana Zoltán (NEM Ganxsta Zolee!).

 

Kaszás Péter, jazz, Muse, Al di Meola, Mihalik Ábel, Lombos Márton

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek