Muse címmel jelent meg egy magyar album

2021/12/11  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Nem tudjuk eldönteni, mennyire jó választás a cím, mert, ugye, az egyes szavak nem foglaltak, de a M U S E hang- és betűsorhoz már erős zenei képzetek tapadnak. De vannak itt egyéb átfedések is... :)

Fotó: bjc.hu

A nemzetközileg is elismert előadó-dalszerző Kaszás Péter második korongjával érkezett a karácsonyi hajrába. A jazz szcénát nem annyira ismerők számára elmondjuk, hogy ő nem az a Kaszás Péter, akinek 27 arany, gyémánt, illetve platinaalbum került ki a keze alól, több mint ezer produkcióban vett részt, két magyar film zenéjét jegyzi, stúdiója van, játszott a Marcellina PJT-ben, és Zámbó Jimmyvel közel 10 évig dolgozott együtt, hanem a fia, akit Al di Meola zenekarának állandó tagjaként ismer a szakma és a közönség, bővebben róla itt.

Előző, debütáló szólólemezéhez, az 'Infinity Project'-hez hasonlóan – amely 2017-ben Fonogram-díjat nyert Jazz kategóriában – ez a kiadvány is sokféle dalt tartogat. A megszokott különleges hangzás most egy modernebb köntösbe öltözik, amelynek műfaját Kaszás leginkább „adult-pop"-ként jellemez, hiszen „a popzenéhez képest jazz-es, jazz-hez képest meg popos".

A dobosként is közreműködő szerző elmondása szerint:

„Ez nem "bulizós" zene, oda kell figyelni rá, a szövegek is mélyebbek, elgondolkodtatóak. Dalaim leginkább vagy szerelmes, érzelmes témájúak vagy befelé forduló, már-már spirituális. De a líraiabb zeneszámok sem sekélyesek, szerencsére nagyon jó szövegírókkal dolgozom. Vannak bonyolult és egyszerű felvételek is, dallamok, ívek, érzelmek."

Az új albumon összesen 10 track lesz elérhető, amelyet döntően angol nyelven hallhatunk többségében Szőke Szandra kiváló dalszövegeivel, de egy-egy szerzemény erejéig Mihalik Ábel (egykori dobosa többek közt a Kiscsillag, valamint a Kispál és a Borz zenekaroknak) és a hazai dalszövegírók egyik kiemelkedő szereplője, Lombos Márton is beugrott.

„Épp New York-ban voltam, és valahogy az a nyüzsgés beindított valamit, és rögtön hallottam egy groove-ot, a dal textúráját és az első néhány akkordot. Aztán pont ezt az impressziót fogalmaztuk meg Lombos Marcival, aki a szám magyar verzióját készítette" – árulta el Kaszás Péter, aki az összes dallamot jegyzi.

A kiadvány címadójában Lukács Peta gitározik, emellett újra hallható Barabás Tamás, Kolta Gergő, Dajka Krisztián, illetve Zana Zoltán (NEM Ganxsta Zolee!).

 

Kaszás Péter, jazz, Muse, Al di Meola, Mihalik Ábel, Lombos Márton

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest