Menopauza 1170x180

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

2024/06/24  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.

Megjelent Rudán Joe új nagylemeze

A Vasvitéz album egy 24 oldalas - exkluzív interjúkat (Rudán Joe, Dying Wish, Fábián Zoltán, Magma Rise, Transylvanium), két posztert és egy lemezajánlót tartalmazó - tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. A kiadvány mellé – ajándék korongként - a Transylvanium második nagylemeze is bekerült.

"Egyáltalán nem éreztem annak szükségét, hogy nekiálljak új szerzeményekkel bíbelődni, de aztán, amikor másfél éve kaptam néhány dalt, akkor olyan szerzők jöttek képbe, akikkel nem dolgoztam korábban - megkerestek, hogy írnának nekem néhány dalt. Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy például egy Fitos Viktor-Valla Attila duó velem szeretne dolgozni! Most valahogy még a megszokottnál is több ilyen jelentkezés volt, aminek eredménye az lett, hogy sokkal több szám született, mint ami végül a lemezre került. Ugye, egy-egy ilyen dallal nekünk még bőven van munkánk, azt teljesen rám kell szabni, úgymond, de most szabályosan tobzódtunk a lehetőségekben.... Egy nagyon kiforrott, zömében a tradicionális hard rockra koncentráló anyag született most meg, és az volt a vezérelvem, hogy pozitív kicsengésű dalok legyenek javarészt az albumon. És azt tudtam, hogy a bónuszoknak rajta kell lenniük - igaz, ezek közül három korábban már megjelent más lemezeken, de szerettem volna, ha Rudán Joe korongokon is elérhetőek a közönségem számára"tette hozzá Joe.

Az új album elkészítéséhez ismét népes szerzőgárda sorakozott fel, a dalok feljátszásánál pedig ezúttal két és fél tucat zenészbarát és kolléga ragadott hangszert a kézbe. Név szerint:

Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár, dobok
Bognár Roman - gitár
Fitos Viktor - billentyűs hangszerek
Friskó „Fidó" Péter - gitár, basszusgitár, vokál
Gyenes Máté - billentyűs hangszerek, gitár
Gyenes „Süni" Attila - basszusgitár
Ispán András - basszusgitár
Kőszegi Sámuel - beatbox
Luka Jelisavchic - dobok
Makovics Dénes - szaxofon
Matláry Miklós - billentyűs hangszerek
Nagy Dávid - gitár
Sasha Frisch - gitár
Szentgyörgyváry Balázs - gitár, billentyűs hangszerek, vokál
Szijártó Zsolt - gitár
Tóth „Csüli" Zoltán - dobok
Tóth László - gitár
Vámos Zsolt - gitár, basszusgitár, dobok, billentyűs hangszerek
Beke Márk - billentyűs hangszerek
Kovács Attila - gitár
Kőrös Tamás - basszusgitár
Pálfi Tamás - gitár
Talabér Gábor - dobok
Cserfalvi Zoltán - gitár
Donászy Tibor - dobok
Gamsz Árpád - gitár
Kékesi László - basszusgitár
Nusser Ernő - gitár
Zeffer András - billentyűs hangszerek

A megjelenést követően a Fitos Viktor-Valla Attila jegyezte címadó dalhoz a siklósi várban forgattak videóklipet Jónás Miklós rendezésében.

 

Joe 2024. június 29-én 15.30-kor a Völgyfesztiválon (Kosd, Dunakanyar) lép fel, előtte pénteken "akusztikban" tolja a  Hegymagasi Piactéren 19.30-tól.

 

Rudán Joe, rock, Vasvitéz

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek