Neves zenész írta Patai Anna első kislemezét

2014. december 09.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Emlékeztek még erre a kislányra? A Megasztár ötödik szériájában tűnt fel, s koránál és hangjánál fogva az ország kedvence lett. Azóta eltelt pár év – a hölgy még mindig csak 15 – , és a tavaszra várható nagylemeze előfutáraként, amelynek Szikora Róbert írta az összes dalát, online kislemezzel jelentkezett.

Neves zenész írta Patai Anna első kislemezét

A karácsony előtti hetekben a nyár hangulatát idézi fel Patai Anna interneten elérhető kislemeze, a Ha fiatal a szíved. A 15 éves énekesnő új kiadványán három magyar nyelvű dal kapott helyet, amelyeket zeneszerzőként és szövegíróként Szikora Róbert jegyez. Az R-GO zenekar alapítója egy jótékonysági rendezvényen lépett fel, ahol Anna is meghívott vendég volt. A legendás zenész itt hallotta először énekelni a fiatal tehetséget, akivel rögtön barátságot kötött. Patai Anna nyáron már főszerepet játszott a Macskafogó című musical-ben, amelyet Szikora Róbert komponált, és saját dalokat is kapott a mentorától, amelyek egy része az első kislemezen, a többi pedig a tavaszra várható nagylemezen jelenik meg.

Patai Anna első kislemezén három magyar nyelvű Szikora-szerzemény, a Ha fiatal a szíved, a Sosem volt és a Kis butám szerepel. Mivel Anna még csak 15 éves, a dalok elsősorban az ő korosztályának szólnak, vagyis dinamikus, pörgős, táncolható stílusúak. A Sosem volt című dalhoz már ősszel elkészült a videóklip, amely a balatoni nyár és a tiniszerelem emlékét idézi fel. Az online kislemezen a három magyar nyelvű dalon kívül kettőnek az angol fordítása is szerepel, hiszen Anna távlati terveiben külföldi karrier is szerepel.  A fiatal tehetség idén Japánban is bemutatkozott, ahol Magyarországot képviselte egy nemzetközi énekversenyen, és második helyezettként végzett. 

Patai Annát néhány éve a TV2 Megasztár 5. című zenei tehetségkutató műsorában ismerte meg a közönség. A helyes kislányból azóta bájos tinilány lett, aki bár még mindig csak 15 éves, az iskola mellett a könnyűzenei és a színházi világban is egyre sikeresebb.  Anna az elmúlt években számos musical, egyebek mellett a Madách Színházban látható Mary Poppins, a Valahol Európában, a Macskafogó és a Bőröndmese című darabokban szerepelt, valamint Törőcsik Mari unokáját játszotta az Egy nyári éj mosolya című előadásban. Anna jelenleg a Barbara című rockmusical címszerepében látható az Ivancsics Ilona és Színtársai társulat produkciójában.  


 

 

Szólj hozzá!


BFZ à la carte!

BFZ à la carte!

Hasznos újdonsággal jelentkezik a Fesztiválzenekar: idén először a bérletek és szólójegyek mellett a közönség Szabad bérletet is vásárolhat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

600 minikoncert a főváros 11 pontján: Zenélő Budapest

Mintegy 600 minikoncertet ad Budapest 11 pontján csaknem 100 művész a Zenélő Budapest című ingyenes szabadtéri sorozat keretében május 25. és augusztus 12. között.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy spanyol rapper ellen

Nemzetközi, európai és belföldi elfogatóparancsot adott ki Spanyolország a Valtonyc művésznéven ismert José Miguel Arenas Beltrán spanyol rapper ellen, akinek csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, amelyet dalszövegei miatt róttak ki rá.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest