Menopauza 1170x180

Petruska András nem csügged

2019/03/07  ·   Lemezbemutató   ·  Labancz Andrea

Petruska Andrásnak nem vették el a kedvét a dalolástól a közelmúlt eseményei, maga mögött hagyva a szomorú perceket, új albumának bemutatójára készül.

Petruska

Március 12-én kerül a boltokba legújabb albuma, mely a Reláció címet kapta. A korong élő bemutatójára március 29-én kerül sor a Trip Hajón.

Petruska alapvetően popzenésznek tartja magát, nem foglalkozik a műfaji besorolással. A vadi anyag témája az emberi kapcsolatok körül forog. Ő maga így vélekedik a dalokról:

"Párkapcsolati, romantikus történetek épp úgy hallhatók ezen az albumon, mint a saját magammal, vagy a világgal való viszonyról szóló szerzemények. Sok dalban egyszerre jelenik meg a személyes élmény és egy tágabb perspektíva, mintegy egymás metaforájaként. Ez talán nem véletlen, hiszen ugyanazok az emberek vagyunk, ugyanazokkal az érzésekkel akkor is, amikor társadalmakra ható, nagy tetteket hajtunk végre, és akkor is, amikor egy bensőséges pillanatban kizárjuk a világot. A szeretetet és a biztonságot keressük az élet minden területén."

A Reláció címet viselő korong összesen 13 dalt tartalmaz, közülük háromnak Grecsó Krisztián (József Attila-, Faludy György-, Bródy Sándor- és Déry Tibor-díjas) költő írta a szövegét. Az egyik közös projekthez most a hivatalos videó is elkészült:

Petruska András, Reláció, új album, lemezbemutató, 2019, Grecsó Krisztián, Égi gangon, Trip Hajó

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek