Színes és szagos a Ladánybene 27 új albuma

2020/12/10  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Igazi közép-európai roots reggae albummal jelentkezett a műfaj hazai vezető formációja, a Ladánybene 27. A SZAVAK–SZÍNEK–HANGOK-ra keresztelt album a 2020-as évre reflektál 11 új dallal és 4 remix-szel.

Színes és szagos a Ladánybene 27 új albuma

A Ladánybene 27 idén ünnepelte volna 35. „születésnapját, de sajnos a vírushelyzet miatt ez is, mint annyi minden fontos dolog a banda életében, elmaradt. A leállás azonban nem tétlenséggel telt, a háttérben elkészültek az album dalai. A 11 új dal és 4 remix-ből álló korong címe a 2020-as évre utal – a zenekar megpróbálja visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe.

"Szociális távolságtartás, maszkolás és kontinensvándorlás...
Furcsa nyár volt ez...Műanyag nyár!"

Az album zenei ötleteit a Ladánybene 27 régi bevált szerzői, László M. Miksa és Bokó Zoltán szállították. Hozzájuk csatlakozott a 2019-ben érkező felvidéki társunk, Fűri Tamás billentyűs, illetve egy dalt a zenekar korábbi tagja, Tóth „Tádé” Gábor jegyez. A színek és szavak, azaz a dalszövegek Tóth „Tádé” Gábor és László M. Miksa munkái, így lesznek a dalok a világ zavarodottságára érzékenyen reagáló felnőtt férfiak útmutatásai.

A hangfelvételek az Origo Studióban készültek Miksa zenei rendezésében, Bodnár Tibi irányításával és a hangmérnök, Cserny Kálmán „Bogi” professzionális közreműködésével. Míg a dalok keverését és a masteringet az autentikus reggae sound-hoz komolyan értő Little Zion Stúdióra, Vass Mihály zenész-hangmérnökre bízta a zenekar.

2019 nyarán, a Reggae Camp-en a Ladánybene 27 szorosabb szakmai kapcsolatba került az olasz Mellow Mood zenekarral és hangmérnökükkel, Paolo Baldinivel. Komoly megtiszteltetést jelent a magyar zenekarnak, hogy a világ legismertebb reggae sztárjaival is dolgozó producer két dalból is DUB-verziót készített.

A Little Zion Stúdió főnöke, Don Miguel producer és muzsikus a legismertebb hazai DUB csapat, a Tuff Steppas egyik tagja az Ugyanaz a hang című dalból készített mixet Same Voice Dub címmel.

Az album egyetlen SKA nótájának (Jégycsap SKA) zenei alapját a szabadkai Sin Seekas zenekar énekesnője, Sóti Juli alakította át saját világára. A remix Take Care címmen hallható az albumon, melynek borítóját Burg Balázs „Jidaki” készítette.

A tervek szerint 2021 tavaszán – ha a járványhelyzet engedi – a Ladánybene 27 bepótolja az elmaradt 35. születésnapi koncertjét és a Szavak–Színek–Hangok album bemutatóját.

Az album elérhetőségei:

 

LAdánybene 27, SZAVAK–SZÍNEK–HANGOK, jubileum, reggae

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek