Év koncertje - szavazás

Szörpoholista: tényleg ez ByeAlex első albumának a címe

2013. december 17.  ·   Lemezbemutató   ·  MTI, koncert.hu

Azt nem állítanánk biztosan, hogy ezzel a hülye címmel rögvest föl lehet szaladni az eladási listák élére, de nálunk minden megeshet, főleg úgy, hogy az albumon egyszerre három Kedvesem is van. Mármint nem az enyém. Szóval, elkészült ByeAlex első lemeze.

Szörpoholista: tényleg ez ByeAlex első albumának a címe

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a tizedik helyen végzett dalszerző, előadó a Szörpoholista című (áááá – nem tudjuk megszokni, ezért nagyon sokszor leírjuk...) albumán állítólag sokféle stílusban kipróbálta magát.

"Mivel ez az első albumom, úgy gondoltam, kötelességem rátenni az eddigi úgymond slágereimet. A talán legfontosabb számomra a Csókolom, amely a legelső volt és elég nagy sikert aratott, játszották a rádiók és már legalább egymillióan meghallgatták a YouTube-on. A lemezen a többi eddig közzétett dalom is szerepel, valamint több új szerzeményem" - mondta Bye(Márta) Alex.

Az énekes  – kitalálva gondolatainkat  amelyek arra vonatkoznak, hogy lehet ilyen ostoba címet adni egy nem gyerekeknek szóló lemeznek – elmesélte, hogy a "szörpoholista" kifejezés még abból az időből ered, amikor Miskolcon lakott, és a legtöbbször szörpöt iszogatott, miközben barátaival "bandázott". Hozzátette: az erkélyről dinnyemagokat köpködött, és elhatározta, ha valaha befut ByeAlexként, ezt a címet fogja adni első lemezének.

Hát, gratulálunk, valóra vált egy újabb álom, ráadásul a következő album címén sem kell sokat agyalni, a Dinnyemagköpködő pont jó lesz. (Eszünkbe jutott az is, hogy Dés László a minap azt mondta, minden dalnak története van, de valahogy az övéi jobbak voltak.)

A Szörpoholista című albumon kilenc dal mellett hat bónuszfelvétel is szerepel mixekkel, különböző közreműködői (John The Valiant, Soerii & Poolek, Zéessó) projektekkel. A Kedvesem, amellyel idén márciusban ByeAlex A Dalt, a hazai eurovíziós válogatóversenyt megnyerte, majd Malmőben 10. lett, összesen három verzióban található meg a Szörpoholistán. Köztük van a már jól ismert Zoohacker remix és Lotfi Begi (Compact Disco) felgyorsított Deep in the Forest mixe.

"Nyilván néha unalmas nekem a Kedvesem, hiszen idén nagyon sokszor elénekeltem, de most van idő leülepednie bennem a számnak és később megint jó érzés lehet előadni. Bár nyáron több fellépésem volt nagy fesztiválokon is, olyan nagyon sok mégsem, éppen azért, mert nem szerettem volna megutálni saját zenéimet" - idézte fel ByeAlex.

A Szörpoholista megjelenését összesen öt videoklip előzte meg, a Csókolom és a Kedvesem mellett a Nekemte, a Láttamoztam, valamint a legfrissebb, a Csóró itt minden hang című szám mellé is készült már képi anyag.

A Szörpoholista dalait az előadó írta és játszotta fel, a közreműködők között volt Károly Tamás hangmérnök, Kővágó Dani gitáros, Pfeiffer Bálint basszusgitáros és Borbély Lőrinc dobos.

ByeAlex lemezbemutató (vö. Szörpoholista) koncertet idén már nem tart, jövőre új dalok megjelentetését tervezi és van projektötlete más típusú zenékre, például egy hiphop csapatra. Emellett digitális kommentátorként ott lesz A Dal című showműsorban is jövőre.

Addig igyatok jó sok szörpöt.

 


 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek