Szörpoholista: tényleg ez ByeAlex első albumának a címe

2013. december 17.  ·   Lemezbemutató   ·  MTI, koncert.hu

Azt nem állítanánk biztosan, hogy ezzel a hülye címmel rögvest föl lehet szaladni az eladási listák élére, de nálunk minden megeshet, főleg úgy, hogy az albumon egyszerre három Kedvesem is van. Mármint nem az enyém. Szóval, elkészült ByeAlex első lemeze.

Szörpoholista: tényleg ez ByeAlex első albumának a címe

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a tizedik helyen végzett dalszerző, előadó a Szörpoholista című (áááá – nem tudjuk megszokni, ezért nagyon sokszor leírjuk...) albumán állítólag sokféle stílusban kipróbálta magát.

"Mivel ez az első albumom, úgy gondoltam, kötelességem rátenni az eddigi úgymond slágereimet. A talán legfontosabb számomra a Csókolom, amely a legelső volt és elég nagy sikert aratott, játszották a rádiók és már legalább egymillióan meghallgatták a YouTube-on. A lemezen a többi eddig közzétett dalom is szerepel, valamint több új szerzeményem" - mondta Bye(Márta) Alex.

Az énekes  – kitalálva gondolatainkat  amelyek arra vonatkoznak, hogy lehet ilyen ostoba címet adni egy nem gyerekeknek szóló lemeznek – elmesélte, hogy a "szörpoholista" kifejezés még abból az időből ered, amikor Miskolcon lakott, és a legtöbbször szörpöt iszogatott, miközben barátaival "bandázott". Hozzátette: az erkélyről dinnyemagokat köpködött, és elhatározta, ha valaha befut ByeAlexként, ezt a címet fogja adni első lemezének.

Hát, gratulálunk, valóra vált egy újabb álom, ráadásul a következő album címén sem kell sokat agyalni, a Dinnyemagköpködő pont jó lesz. (Eszünkbe jutott az is, hogy Dés László a minap azt mondta, minden dalnak története van, de valahogy az övéi jobbak voltak.)

A Szörpoholista című albumon kilenc dal mellett hat bónuszfelvétel is szerepel mixekkel, különböző közreműködői (John The Valiant, Soerii & Poolek, Zéessó) projektekkel. A Kedvesem, amellyel idén márciusban ByeAlex A Dalt, a hazai eurovíziós válogatóversenyt megnyerte, majd Malmőben 10. lett, összesen három verzióban található meg a Szörpoholistán. Köztük van a már jól ismert Zoohacker remix és Lotfi Begi (Compact Disco) felgyorsított Deep in the Forest mixe.

"Nyilván néha unalmas nekem a Kedvesem, hiszen idén nagyon sokszor elénekeltem, de most van idő leülepednie bennem a számnak és később megint jó érzés lehet előadni. Bár nyáron több fellépésem volt nagy fesztiválokon is, olyan nagyon sok mégsem, éppen azért, mert nem szerettem volna megutálni saját zenéimet" - idézte fel ByeAlex.

A Szörpoholista megjelenését összesen öt videoklip előzte meg, a Csókolom és a Kedvesem mellett a Nekemte, a Láttamoztam, valamint a legfrissebb, a Csóró itt minden hang című szám mellé is készült már képi anyag.

A Szörpoholista dalait az előadó írta és játszotta fel, a közreműködők között volt Károly Tamás hangmérnök, Kővágó Dani gitáros, Pfeiffer Bálint basszusgitáros és Borbély Lőrinc dobos.

ByeAlex lemezbemutató (vö. Szörpoholista) koncertet idén már nem tart, jövőre új dalok megjelentetését tervezi és van projektötlete más típusú zenékre, például egy hiphop csapatra. Emellett digitális kommentátorként ott lesz A Dal című showműsorban is jövőre.

Addig igyatok jó sok szörpöt.

 


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek