Új arcok a piacon:The Trademark

2015. május 28.  ·   Lemezbemutató   ·  Görögh Atus

Akik ismernek tudják, hogy a zenei utánpótlásra mindig nagyon figyelek mert a jövő nemzedék a ma aktuális zenekarok alapján alkotják meg a jelenkor szellemét és ideológiáját. Ahogy mi is ezt tesszük Woodstock népével vagy a 80-as évekkel. Nagy a teher rajtunk, hogy amit ma élünk abból milyen korrajz fog születni. Ezért is mutatnám be az idei év egyik legjobb újonnan felfedezett zenekarát.

Új arcok a piacon:The Trademark

A The Trademark egy négytagú free-pop zenekar kényelmes középtempókkal, kellemesen légies térrel és finom hangulatváltásokkal.

2014 őszén a Cseh Tamás Program egyik nyertes zenekara lett a formáció, ennek köszönhetően rögzítették első stúdióalbumukat, amely a Memoár címet kapta. Az album egy életút feldolgozása nosztalgikus hangulatban, néhol merengő, néhol zaklatottabb hangvételekben kifejtve. Az albumot végigkíséri az az emelkedett hangulat, amikor azt érzi az ember, hogy valami van a levegőben úgy, hogy a tervezettség és a határozott koncepció jelen marad. A felvázolt gondolatok, esetleg problémák között nem nehéz olyat találni amit játszi könnyedséggel átélhetünk de akár szemlélődően végighallgatva egy-egy dalt sem okoz csalódást.

A zenekar 2011-ben alakult régi barátságok és közös zenei indíttatások révén és azóta is változatlan felállásban működik.


Nyári Dóra - Ének
Burai Viktor - Gitár
Grőber Máté - Basszusgitár
Pető Roland – Dob

Az áprilisban megjelent album Megmondtam című daláhozk készítették el első klipjüket és szépen lassan elindul hazai karrierjük. Nyáron az EFOTT-on is lépnek fel július 18-án, és mellette alakulnak a klubkoncertek is. Elmondásuk szerint az egyik legnagyobb inspiráló hatású zenekar számukra a Coldplay, mert hasonlóan lágy dallamokat használnak.

A 22 éves Nyári Dóra énekesnő hangja magával ragadó, és mindenképp ki lehet jelenteni, hogy új szín a hazai zenei palettán. A zenét és a szöveget Burai Viktor írja, de a csapat együttesen formálja át saját free-pop stílusukra. Kollektív munka, amiből egy igényes végeredmény születik.

Ma Magyarországon nagyon nehéz kitörni a próbatermek eldugott világából, és ha végre nehezen is, de sikerül, akkor az első kérdése mindenkinek, hogy hol volt eddig ez a zenekar… Itt! Mint az összes többi tehetséges zenekar: itt van köztünk, csak nem kapnak teret a tehetségük megmutatásához. Ezért is nagy a közönség felelősége, mert a nép dönti el, hogy milyen zenekarokra fognak emlékezni majd gyerekeink 30 év múlva...

A jövőben szeretnék ha minél több helyre eljuthatnának, és végérvényesen megvessék lábukat a hazai piacon. Bár, ahogy hallottam, készülőben van egy angol nyelvű dal is, amit remélhetőleg sok másik követ majd, így tehetségüket nemzetközi vizeken is megmérhetik majd. A lemezt hallgatva elmondhatom, hogy lenne helyük a mezőnyben – ha azt kérdezné tőlem valaki, hogy melyik zenekarra hasonlít leginkább a The Trademark akkor csak azt tudom válaszolni: semelyikre.

S ez a legfontosabb az egészben. De beszéljen a zenekar, és hallgassátok/nézzétek meg a debütáló albumukról a Megmondtam című dalt.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Közkívánatra újra együtt koncertezik a nyerő páros, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, ráadásul a megannyi telt házat megélt Wood & Strings...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Soltész Rezső ajánlja: HIFI SHOW és PROFI FOTO Kiállítás 2018

VISSZA A GYÖKEREKHEZ! – ezzel a közhellyel harangozzuk be a sorrendben 19. Szórakoztatóelektronikai, és az immár társkiállítássá érett 3. Profi Foto kiállítást, melyek idén a Hilton Budapest City hotelben kerülnek megrendezésre.

A Tom's Diner étlapján van Suzanne Vega menü is! Vajon vega?

A Vasárnapi Hírek interjút közölt Suzanne Vegával. Ebben a beszélgetésben emlegették Tom híres éttermét.

44 éves korában váratlanul elhunyt az All That Remains gitárosa, Oli Herbert

A massachusettsi heavy metal együttes, az All That Remains szerdán jelentette be, hogy gitárosuk, Oli Herbert 44 évesen elhunyt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek