Év koncertje - szavazás

Új klip, új album, régi lendület: SILVER SHINE 10!

2014. november 14.  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő, punk rock and rollban utazó THE SILVER SHINE frontemberét, Ati-t (Ati EDGE) kérdeztük a zenekar új lemezéről, a turnékról és a terveikről.

Új klip, új album, régi lendület: SILVER SHINE 10!

Mikor jelent meg az új lemez, és hogy érzed, sikerült összehozni olyan anyagot, amilyet szerettetek volna?

Az új lemezünk a "Vintage Punk Rock And Roll" címet viseli és október 1-én jött ki a GrundRecords gondozásában. Ez a lemez a zenekar 10 éves évfordulójára jelent meg, és egy saját szerzemény mellett 9 feldolgozást tartalmaz. Úgy érezzük, sikerült olyan lemezt kihozni, amit bármikor szívesen beteszek a lejátszóba (ellentétben pár régi lemezzel... hehehe!)

Miért pont feldolgozáslemez?

Már régen szerettünk volna kiadni egy ilyen lemezt, amin a kedvenc előadóinktól dolgozunk fel számokat, de valahogy sohasem vettük komolyan és sohasem jutottunk el odáig, hogy valami legyen belőle. A nyár elején keresett meg minket a GrundRecords, hogy lenne egy lehetőség – és boldogan mondtunk igent a megkeresésre.

Milyen feldolgozások kerültek a lemezre és miért pont ezeket választottátok?

Eredetileg 16 számot vettünk fel a kedvenc bandáinktól, előadóinktól, és abból választottuk ki a legjobbakat. A lemez egy Janis Joplin-feldolgozással indul, majd pár régi klasszikus is a kés alá került az 50-60-70-es évekbőlÉ: Ike and Tina Turner, Billy Joel, Muddy Waters/Ann Cole és The Collins Kids dalok mellett pár régi sulis punk-rock dal is rákerült a lemezre a Social Distortion, Ramones, Distillers és a Motorhead szerzeményei közül. Ahogy a lemez címe is utal rá, régi punk rock és rock and roll dalok, punk rock and roll stílusban!

Megmaradtak a torz gitárok és a váltakozó női-férfi ének?


Igen, természetesen. A számok nagyrészét Krista énekli, de azért én is énekelek pár számban. A gitár maradt rockvonalon, és sikerült jó, feszes Marshall-hangzást kitekerni.

Olvastam az oldalatokon, hogy a legendás Gretsch cégnél vagy "endorser". Gratulálok! "Rock and roll" gitárral is lehet punk hangzást elérni? Milyen gitáron játszol?


Köszönöm szépen! Természetesen az üreges gitárokkal is lehet jó punk rock hangzást elérni ! A fő gitárom jelenleg egy 1959-es gyártású amerikai Gretsch gitár, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Az új lemez egyik dalához készítettetek egy klippet is. Mesélj róla egy kicsit!


A saját nótához, a "Raise Your Glass" című számhoz forgattunk egy alacsony költségvetésű klipet. A Dürer Kertben van egy régi, szakadt busz, és azon forgattuk a zenekaros jeleneteket. A többi részt régi turnés videókból ollóztuk össze. Minden bejátszásnak van története, így ez nekünk nagyon sokat jelent.

Merre jártatok mostanában?

Az ősszel három hétig turnéztunk Spanyolországban, majd pár koncertet játszottunk Franciaországban, Ausztriában és Németországban is.

Mikor lehet itthon látni titeket legközelebb?

Próbálunk szezononként egy budapesti koncertre összpontosítani, ami azt jelenti, hogy nyár óta nem játszottunk itthon. A következő budapesti koncertünk december 26-án lesz majd a Gozsdu Manó Klubban. Ez egy nagykoncert lesz, ahol az új lemez dalai mellett a régi lemezekről a kedvenc dalok kerülnek majd a listára... így ünnepeljük meg a zenekar fennállásának 10. évfordulóját.


Képtár

  • Új klip, új album, régi lendület: SILVER SHINE 10! kép 38048
  • Új klip, új album, régi lendület: SILVER SHINE 10! kép 38049
  • Új klip, új album, régi lendület: SILVER SHINE 10! kép 38050
  • Új klip, új album, régi lendület: SILVER SHINE 10! kép 38052
 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek