Menopauza 1170x180

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

2024/04/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Fotó: Totisz Tamás

A Minimyst idén ünnepli 10. szülinapját, bár pár évnyi (4) inaktivitásból nagyjából egy évvel ezelőtt élesztették újra a zenekart a tagok.

Az újraindulásnál maradt a régi névnél, annak ellenére, hogy Mészáros István elmondása szerint nem voltak biztosak a döntésben.

„A mai napig nem tudom eldönteni, hogy ez jó ötlet volt-e, mármint a régi néven folytatni, avagy megújulni, vagy jobb lett volna egy új brand alatt újrakezdeni. Az alapvető változás, hogy a magyar nyelvű szerzeményeken keresztül máshogy kezdtem gondolkodni azok szerkezetéről, a témákról, a történetekről” – mondta a zenekar énekese.

Már az első EP, a Karton Monakói dején tudatosan készültünk arra, hogy a dalok a végén egy nagylemezzé állnak össze. Sőt, a dalok már koncertkészek voltak, és játszottuk is őket élőben. Némi variálás után az Aquincum című dalon kívül (amit Somogyvári Dani producerelt), az összes dalt Toldi Miki (mixing) és Szabó Szebasztián (mastering) gondjaira bíztuk, így próbáltunk egységes hangulatot létrehozni” – meséli Szabó Bálint a lemez létrejöttéről.

„A lemezről utolsóként debütál a Száz alakban, mely talán az album legvidámabb és legreménytelibb dala, igazi szülinapi életigenlés. Budapesten, az Illúziók Múzeumában egy hirtelen ötlet, egy kaleidoszkópba éneklés adta a vizuális alapot, ezt egészítettük ki és olvasztottuk egybe egyéb hasonló animációkkal,hogy pörögjön, forogjon a világ a zene alatt” – mondja István a most megjelenő dalról.

 

Minimyst, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek