Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

2018/11/14  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

Bár élőben jelenleg keveset látható, a Marlboro Man észtveszejtő koncertjeiről ismert. A háttérben pedig komoly munka folyik akkor is, amikor éppen nem szedik szét a színpadot. Azt például tudtátok, hogy nemrég készített egy külföldön is igen jó visszhangot kapott prog-rock albumot SmokeFish néven?

Most pedig mindenki örömére itt a legújabb Marlboro Man-lemez, az Egyre lejjebb.

"Úgy gondoltuk, hogy a progresszív zenei kitérő után visszakanyarodunk az eredeti, "suttyórock"-os vonalhoz, zenében és szövegben egyaránt. A téma ismét a kimeríthetetlen emberi hülyeség, egyúttal kipellengérezve a képmutató, magukat jónak és kedvesnek, pozitívnak és nyitottnak mutató, körülöttünk nyüzsgő álságos alakokat, akik mindenkivel jó viszonyban vannak, szimpatikusan és természetesen mély vallásossággal átitatva vernek át, használnak ki, és rosszat csakis a hátunk mögött mondanak rólunk. Nyilván mindenki ismer ilyeneket, de senki sem ismer magára a dalszövegekből. Erre reflektál a lemez címe is, amit nem szeretnék magyarázni" – mesél az előzményekről Faszi.

A lemezhez természetesen klip is készült a Szeresd a gidát című dalra, mely sok szempontból családi vállalkozás.

"A számot a régi szigetszentmiklósi telkünk és az ott azóta végbement, számomra rendkívül szomorú változások ihlették: az egykor paradicsomi, zöld, erdős, Duna parti környezet mára teljesen beépült, élhetetlen, túlzsúfolt borzalom lett, autókkal, zajjal, tahókkal. A szöveg elkészülte után megjelentek a fejemben a képek: a 20. század eleji némafilmeket idéző monokróm hangulatban állatmaszkos alakok mozognak. Ezt dolgoztuk ki fiammal, Gerdesits Pállal, és tulajdonképpen házilag készült a klip, a közeli erdőszélen vettük fel Pali barátaival. Szerepel benne a lányom, Gerdesits Nóra is, a maszkokat a szintén szereplő Csúcs Angéla és Natália készítették. Remélem sikerült az eltervezett vintage hangulatot megidézni..." – mesélte Faszi.

 

 

 

 

Gerdesits Ferenc, Faszi, Marlboro Man, új album, Quimby, Egyre lejjebb

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek