Szécsi Pál 80

Fotópályázat a Zsolnay Fényfesztiválon!

2022/06/19  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A Zsolnay Fényfesztivál látványos fényalkotásai, épületfestései és produkciói minden fotós számára páratlan lehetőséget kínálnak művészi és kreatív fotók készítésére.

Fotó: Zsolnay Fényfesztivál / Zsolnay Light Festival
Most itt az alkalom, hogy versenybe szálljatok és megmutassátok az idei Fényfesztiválon készülő fotókat: több mint 500.000 Ft értékű összdíjazással a Sony és a Fotoplus támogatásával pályázatot írtak ki.
A pályázat menete:
1, Járd be a Zsolnay Fényfesztivál programjait (július 7-10. között).
2. Fotózz egy kompakt vagy cserélhető objektíves fényképezőgéppel.
3. Pályázz akár két kategóriában a legjobb 3-3 fotóddal (nevezési díj nincs).
Kategóriák:
• Fényalkotások
• Hangulatfotók
• Közönségdíj
Nevezés:
2022. július 7-től - 2022. július 24. vasárnap éjfélig
Eredményhirdetés:
2022. augusztus 17. szerda

Részletes programbontást egyelőre nem találtunk, amit igen, azt az eseményoldalon:

  • Az idei fesztiválra Chiléből egy utánozhatatlan utcai bohóc, Argentínából légtornász-akrobaták és egy bűvész-zsonglőr, Olaszorszából buborékcirkusz, Franciaországból pedig egy újcirkuszi előadás érkezik, de magyar művészek tűzzsonglőr előadásait is láthatjuk majd július 7-10. között.

  • A Széchenyi téren a svájci Panorama Kino Theatre társulat pécsi és budapesti színészekkel kiegészülve különleges, 360 fokban forgó mozit épít fel, ahol a szélesvásznú kép az utca, a filmsztárok pedig a színészek mellett a fesztivál látogatói lesznek. Pécsi művészek varieté műsorát is láthatjuk, és ha mindezek után kedvet kapnánk hozzá, hogy mi is kipróbáljuk magunkat, erre is lehetőség lesz a cirkusziskolában

  • Az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpontban az óceánba való alámerülés érzetét keltő, dinamikus fényinstalláció érkezik, az angol squidsoup csapatának Submergence (Alámerülés) című több mint 5.000 fénypontból álló alkotása. 
  • Victor Vasarely halálának 25. évfordulóján két alkotással emlékezünk a világhírű művészre. A Csontváry Múzeummal szemben interaktív favetítésen, a Janus Pannonius utcában pedig a fényszőnyegen jelennek meg Vasarely képi világát idéző motívumok.
  • A Zsolnay család a 20. század elején teniszpályát építtetett a Barbakán-árokba, idén ez fog újra megelevenedni, ahol a látogatók fény segítségével játszhatnak teniszmeccseket. 
  • A Kossuth téren egy nyolc méter széles LED falon, víz segítségével készíthetünk fénygraffitiket.
  • Exkluzív fényélményeket nyújtanak idén is a Fény Útja Extra állomásai, többek között a Pécsi Galériában, a nemrég újranyitott Jakováli Hasszán Dzsámi épületében és a Civil Közösségek Házában.

 

Zsolnay Fényfesztivál, fotópályázat

 

 

Szólj hozzá!


Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a...

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Érdemes volt négy évet várni James Arthurra

Négy évet kellett várnunk arra, hogy kedvenc X-Faktor győztesünk, James Arthur végre bepótolhassa elmaradt koncertjét, de megérte! Az európai turné utolsó állomásaként igazán kitett magáért az egész produkció. A közönség pedig telt házzal és maximális bulizással hálálta meg James és csapata kedvességét és közvetlenségét.

Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest