Gyerekeknek írt ki rajzpályázatot a Liszt Ferenc Kamarazenekar

2022/05/24  ·   Pályázat   ·  koncert.hu, MTI

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdeti Mesélő hangjegyek című rajzpályázatát általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A pályázatra ezúttal Svendsen, Mozart és Bizet egy-egy híres zeneműve által ihletett rajzokat várnak elektronikus úton június 19-én éjfélig.

Fotó: LFK

A Liszt Ferenc Kamarazenekar egy évvel ezelőtt, 2021. májusában hirdette meg első alkalommal gyerekeknek szóló rajzpályázatát, amelyre akkor több mint 850 alkotás érkezett be. Idén az 1-4. és az 5-8. osztályos tanulók Svendsen Románcából, Mozart D-dúr szerenádjából és Bizet-Scsedrin Carmen-szvitjéből inspirálódhatnak. A műveket a zenekar honlapján hallgathatják meg az érdeklődők.

A versenyzők a megadott 3 zenemű közül egyet választhatnak ki, majd lerajzolhatják, hogy mit jelent számukra a kiválasztott darab, milyen történetet képzelnek el a hallgatása közben, milyen érzéseket vált ki belőlük vagy milyen emléket idéz fel bennük. Pályázni megrajzolt konkrét történettel vagy egy érzést, hangulatot bemutató absztrakt alkotással is lehet.

Mindkét korcsoportban a 3 legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. A nyertesek a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak. Különdíjban részesíti továbbá a kamarazenekar azt az intézményt, ahonnan a legtöbb érvényes pályázat érkezett. A legaktívabb intézmény diákjai számára a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet ad iskolájukban. 

       
 

   

A pályázattal kapcsolatos további információkat a Liszt Ferenc Kamarazenekar honlapján találhatják meg az érdeklődők.
   

 

 

Liszt Ferenc Kamarazenekar, rajzpályázat, gyerekek

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek