Mint a filmeken – új játékszabállyal és új zsűrivel jön a Budapest Open Mic 2024

2024/04/05  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Elindult a jelentkezés a hiphopos tehetségkutatóra: harmadszor lehet nekifutni a megmérettetésnek, az ideire április 19-ig lehet jelentkezni.

A mentorok. Fotó: Karczag Dániel

A 2022-ben indult Budapest Open Mic (teljes nevén: BOM HipHop Talents) egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig  és azon túl.

A BOM megújuló harmadik évada új formátumban viszi tovább ezt a szemléletmódot, hiszen nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatként tér vissza ősszel a 24.hu felületein, míg a döntő a sorozat után élőben az Akváriumban zajlik majd. A sorozat meríteni kíván az ismert tehetségkutató műsorok dramaturgiájából, ám a megszokott televíziós formátumtól eltérően filmes megoldásokkal és hatással, a szereplők útjára és személyiségükre koncentráló, inspiráló, dokumentarista portrékkal meséli el a versenyzők útját a döntőig. A sorozat rendezője Dér Asia (Anyáim története, Nem halok meg) és Bernáth Szilárd (Larry), vezető operatőre pedig Domokos Balázs (Egy nap, Nem halok meg) lesz.

Négy mentor segíti a versenyzők munkáját, akik a hiphop különböző generációinak hősei:

Co-Lee, Ganxsta Zolee, Gege és Saiid,

míg a zsűriben a popszakma elismert véleményvezérei kaptak helyet:

  • Sebestény-Gallasz Enikő a WMMD részéről,
  • Bánkuti Dani, a BOM podcastek házigazdája, zeneipari szakértő, producer és tartalomgyártó,
  • Czeglédi Szabolcs, az Akvárium klub és a Bánkitó Fesztivál programszervezője,
  • Kamau Makumi, zeneszerző, producer, énekes, Beton.Hofi és Hundred Sins managere, a Mary PopKids zenekar frontembere, a Banana Records kiadó alapítója és a La Boum fesztivál főszervezője.

"Az elmúlt huszonkilenc évben rengeteg felvételt kaptunk, volt olyan, amit még kazettán. Kazettán! Akkoriban azzal szórakoztunk, hogy ezeket hallgattuk a turnébuszban, ami szégyenteljes, de mi ilyen vérszívó csávók vagyunk. De mostanában nagyon-nagyon jó irányba mennek a dolgok, hogy egyre több olyan ügyes és a hangját, a flowt jól használó előadó van, hogy le a kalappal! Nem biztos, hogy az első hallásra a legjobb versenyzőket választom ki, inkább legyen bennük valami. Nem biztos, hogy baj, hogy kicsit koszos az a flow, de ha érzem bennük azt a valami pluszt, ami kell ahhoz, amitől szerintem jó rapperré tudnak válni, akkor azokat fogom kiválasztani - emlékszik vissza  a kilencvenes évekre Ganxsta Zolee.

További információk elérhetőek a Budapest Open Mic HipHop Talents social media felületein.

A 2024-es BOM-ra április 19-éig lehet jelentkezni.

 

 

Budapest Open Mic, tehetségkutató, BOM

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek