Nyereményeső a szép kis zenekarokra

2024/03/26  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

Minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban.

Nyereményeső a szép kis zenekarokra

A könnyűzenei versenyt ezúttal is Debrecenben, Martonvásáron, Budapesten és Keszthelyen rendezik meg. (Utóbbi helyszínen a szervezők és a város idén először átadja a Keszthely Zenei Díjat.) A legjobbak 10 fesztiválon, köztük a Szigeten, a SZIN-en, a Campuson és a Művészetek Völgyében léphetnek fel. Díjat ajánlott fel többek közt a MOME Media Design szak, valamint a Petőfi Rádió és TV is.

A Fülesbagoly Tehetségkutatók sorát a debreceni kezdi; május 5-én a Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében lesz az első döntő. Ezt követi a budapesti június 9-én a Kobuci Kertben, a keszthelyi augusztus 3-án a Zenepavilon színpadán, majd a martonvásári szeptember 15-én.

FIGYELEM! A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből, a könnyűzene bármely stílusában alkotó, induló magyar szólóelőadóknak és együtteseknek.

A négy tehetségkutatón összesen 97 nyereményt adnak át a szervezők, a már említetteken kívül a díjak között szerepel dalok felvétele és utómunkája a digitalPro stúdióban, lemezkiadás a Music Fashion által, merchandise gyártása a Zeneszöveg.hu-tól, a WMMD-től social media tanácsadás, imPro School-képzés, a Sparhelt grafikusaitól borítótervezés, illetve koncertezés a FISH!, a Bagossy Brothers Company és az Elefánt előtt. 

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, a legjobb dalszerzőt, a legjobb frontembert, ők mind – immáron hetedik éve - értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A négy győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 1 millió forintos hangszeres támogatás.

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mind a négy döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint

  • Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára,
  • Anga Kis Miklós menedzser, basszusgitáros,
  • Bóna Márk, a Sziget programszervezője,
  • Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója,
  • Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló Kollégium vezetője,
  • Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője,
  • F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese,
  • Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa,
  • Koltay Anna, a Petőfi TV főszerkesztője,
  • Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója,
  • Szendrői Csaba, az Elefánt frontembere, és
  • Warnusz Zsuzsa zenész, Artisjus-díjas zenepedagógus.

 

Mind a négy versenyre ezen az oldalon lehet jelentkezni.

Nevezési díj:

  • Egy tehetségkutatóra: 8.000 Ft
  • Kettő tehetségkutatóra: 14.000 Ft
  • Három tehetségkutatóra: 18.000 Ft
  • Négy tehetségkutatóra: 20.000 Ft

További feltételek itt.

A tavalyi győztesek:

Fülesbagoly Tehetségkutató

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek