36 év után visszatér a Frankie Goes to Hollywood, több mint 50 év után kiszáll az Aerosmith

2023/05/02  ·   Zenei hír   ·  MTI, koncert.hu

Senki sem mondhatja, hogy eseménytelenül telnek a napjaink, repkednek a nagy hírek. A szintipop királyai 36 év után lépnek fel szülővárosukban, Liverpoolban – egyelőre nincs szó reunionról, csak egyetlen estéről, az Aerosmith pedig búcsúturnéra indul, hogy megünnepelje a rockzenekar több mint 50 éves fennállását.

Fotó: Aerosmith/FB

Frankie Goes to Hollywood a 80-as évek egyik legnépszerűbb zenekara volt, olyan slágerekkel, mint a Two Tribes, a Relax és a The Power of Love. Úgy tűnik, az Eurovíziós Dalfesztivál liverpooli döntője elég nagy formátumú esemény ahhoz, hogy a nyitóünnepségre újra összeálljanak, ráadásul a klasszikus felállásban. A csapat 1987 óta nem lépett fel együtt. Noha az egyesülés csak egy estére szól – de az a liverpooli Szent György téren lesz 30.000 ember előtt –, a közösségi oldalaikon már elindult a könyörgés, hogy ne hagyják ennyiben... A Holly Johnson (ének), Paul Rutherford (ének és tánc), Peter Gill (dob), Brian Nash (gitár) és Mark O'Toole (basszusgitár) alkotta zenekar május 7-én, vasárnap a Welcome to the Pleasuredome című számmal lesz a fő fellépő.

Az együttes 1983-ban rögtön első kislemezével, a Relaxszel robbant be, és kilenc országban vezette a listákat, beleértve az Egyesült Királyságot is, annak ellenére hogy a BBC a dalt obszcénnak ítélte és tiltólistára tette.

Az Aerosmith hétfőn jelentette be "Peace Out" elnevezésű búcsúturnéjának dátumait, amely szeptember 2-án Philadelphiában kezdődik. A 40 állomásos koncertsorozat, amely szilveszterkor a zenekar szülővárosában, Bostonban is megáll, január 26-án, Montrealban ér véget.

Joe Perry gitáros szerint eljött az ideje a búcsúnak, különösen, hogy a zenekar minden alapító tagja elmúlt 70 éves. A "korelnök" a  75 éves Steven Tyler.

Tyler és Perry elmondták, hogy a zenekar alig várja, hogy előássák a banda rock klasszikusait, köztük a "Crazy"-t, a "Janie's Got a Gun"-t és a "Livin' on the Edge"-t. Az 1970-ben alakult Aerosmith négy Grammyt gyűjtött be. A zenekar a Run-DMC-vel való epikus együttműködésükkel, a "Walk This Way" című számukkal áttörte a rock és a hiphop határait.

Az Aerosmith 2001-ben fellépett a Super Bowl félidei showműsorában, sőt 1999-ben saját vidámparki attrakciójuk is volt a floridai Disney Worldben, majd később Párizsban a "Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith" nevű hullámvasút elindításával.

"Még egyszer utoljára kinyitjuk Pandora szelencéjét, hogy a Peace Out turnéval ajándékozzuk meg rajongóinkat" - mondta Tyler az Associated Pressnek adott nyilatkozatában. A "Pandora szelencéjére" tett utalása az Aerosmith 1991-es, háromlemezes válogatásalbumára utal, amely a zenekar 1970-es évektől az 1980-as évek elejéig terjedő termését tartalmazza.

A zenekar közölte, hogy Joey Kramer úgy döntött, nem vesz részt a közelgő turné aktuális dátumain. Még mindig tagja a csapatnak, de a dobos egy ideje "szabadságon van", hogy "a családjára és az egészségére összpontosítson". Helyette továbbra is John Douglas dobos fog játszani.

Frankie Goes to Hollywood, Aerosmith, Eurovízió, búcsúturné

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek