500 embernek nem éri meg külföldi fellépőt hozni

2020/06/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Egy videós beszélgetés során Bujtor Balázs hegedűművészt, Molnár Csillát, a Halott Pénz menedzserét és Lotfi Begi dj-t, kérdezték, ez utóbbitól idézünk.

Fotó: Wendy Wei (Pexels)

A dj volt az, aki nemrég adománygyűjtő eseményt szervezett társaival a zenei szakma bevétel nélkül maradt dolgozói számára, amit aztán a Fábián Juli Alapítvány vett a szárnyai alá.

Szerinte a magyar előadók és dj-k szerepe fel fog értékelődni, mert nehezebb lesz külföldi fellépőket lekötni.

„(...) Felértékelődik a magyar dj és a magyar zeneipar a munkája. Illetve nem egyszerre fogják elengedni az embereket, hanem lépcsőzetesen. Először 500 fős buli aztán 1000 fős buli, ahol a belépő árból nem feltétlenül tudnak külföldi fellépőket elhozni.”

Az adatbázisunkba eddig feltöltött események is erről tanúskodnak: nem dúskálunk küldöldi előadók koncertjeiben úgy, mint más években ősszel, de ennek a veszélyhelyzet korlátozásait érintő bizonytalanság mellett az is az oka, hogy az érintettek maguk fújták le a turnéikat. Azt is elmondhatjuk  – szerintünk többek nevében –, hogy nagyon vártuk a keddi kormányülést, hátha részlegesen feloldják a "gyülekezési tilalmat", erre egyelőre nem került sor.

A beszélgetésről a Kreatív.hu számolt be.

 

A fotó illusztráció (Pexels.com)
koronavírus-járvány, tömegrendezvények, fesztivál, koncert, távolságtartás, magyar előadók, Lotfi Begi

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest