Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban is – a cél a fesztiválszezon megmentése

A lipcsei és a barcelonai események után a francia zenei világ képviselői is tesztkoncertek szervezését tervezik annak felmérésére, hogy mekkora a vírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. A kísérlet legfőbb célja a nyári fesztiválszezon megmentése.

Fotó: Eurockéennes  fesztivál/FB
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be a szigorításokat.
 
 
Fotó: RF._.studio/Pexels

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.
 
Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

Sírás és reménykedés: elmaradnak a fesztivált pótló Ördögkatlan Napok

Egy hónappal a kezdés előtt a vírus újra legyőzte a szervezőket, pedig az október 22-25. közötti időszakban mintegy 120 programot kínáltak volna. Minderről a FB-on értesítették közönségüket.
 
Fotó: deutschlandfunkkultur.de

Koronavírus: Nem tolongtak a kutatási céllal rendezett popkoncert-szimuláción a németek

Ahogy azt mi is megírtuk, német szakemberek élőben akarták tesztelni a tömegrendezvények fertőzésbiztosságát – a várt négyezer helyett azonban csak 1500 ember jelentkezett résztvevőnek, de állítólag így is kellő mennyiségű és minőségű adat gyűlt össze a tudományos...
 
Júluis elején pirossal világítottak meg minden (üres) színpadot, hogy felhívják a kormány figyelmét az ország rendezvényiparának helyzetére és hogy sürgessék az ágazat megesítését.

A következő, 2021-es Glastonbury is elmaradhat

A Glastonbury alapítója, Michael Eavis azt nyilatkozta, hogy a fesztivál nem tudna túlélni még egy ilyen évet, így felmerült a 2022-ig történő halasztás gondolata is.
 
 
Fotó: Apostol/FB

Nehéz az Arénától búcsút venni – Nem lesz idén Apostol-koncert

Tízezer ember vásárolt jegyet az augusztus végi arénás nagykoncertre – nekik át kell állítani az ébresztőt 2021. március 7-re.
 
Ne ülteti le a közönségét a Republic

Nem ülteti le a közönségét a Republic

Nagy vihart kavart, hogy augusztus végén megtartják az Arénában az Apostol koncertjét – az ültetett + helyre szóló jegyes koncertek megtarthatók 500 fő felett is. Kérdés volt, hogy másnap a Republic megtartja-e a koncertjét hasonló módon, vagy ragaszkodnak a popkoncertszerű, igazi,...
 
Nem marad el az Apostol-koncert az Arénában

Nem marad el az Apostol-koncert az Arénában

A szervező Broadway Jegyiroda a Facebookon tette közzé, hogy a 2020. augusztus 28-án az Arénában esedékes nagykoncert nem marad el.
 
Fotó: Madonna/FB

Madonnának törölnie kellett a posztját

A Kreatív számolt be arról, hogy az Instagram hamis információként jelölte meg az egyik posztját, amit aztán a sztár törölt is a 15 millió követővel rendelkező oldaláról.
 
Mi jöhet augusztus 15. után? - megszólalt Lobenwein Norbert

Mi jöhet augusztus 15. után? - megszólalt Lobenwein Norbert

FAQ – magyarul GYIK. A „Gyakran Ismételt Kérdések” minden fesztivál honlapjának sokat használt menüpontja. 2020-ban jelentősen új értelmet nyert ez a link. Kérdés akad bőven, válasz már kevésbé, fesztivál meg pláne alig. Vagy mégis? Szerdán kiderül. Lobenwein Norbert írása.
 
Fotó: FOO

Lovasi Andrásnak van egy építő javaslata

És nem félt megosztani a Facebookon. Szerinte pont, hogy kellenek a fesztiválok, és azt is megmagyarázza, miért.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek