Mamma Mia!

500 fiatal szerint ők ma Magyarország legismertebb és legkedveltebb zenekarai

2020/11/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Közvélemény-kutatást tartott a DUE Médiahálózat 14 és 24 év közötti fiatalok körében. A közel 500 ember válaszából az derült ki, hogy a Tankcsapda a legismertebb, a Bagossy Brothers Company a legkedveltebb zenekar Magyarországon a fiatalok körében. (Szerintünk a merítés nem olyan nagy, hogy abból komolyabb következtetést le lehetne vonni, de a tévedés jogát fenntartjuk, ugyanis ritkán kutatjuk a köz véleményét.)

500 ember szerint ők ma Magyarország legismertebb és legkedveltebb zenekarai

Első körben egy 100-as toplistát alakítottak ki a hazai előadókról, a YouTube nézettségi listákat, az online boltok toplistáit, av fesztiválok fellépői felhozatalát, a lemezeladási listákat és a rádiós játszási listákat alapul véve. Ezt a 100-as listát tárták kérdőív formájában 14 és 24 év közötti fiatalok elé. A szervezet arra volt kíváncsi, hogy a válaszadók szerint az előadók közül kik a legnépszerűbbek és a legismertebbek.

TOP 10 legismertebb előadó

1. Tankcsapda (a megkérdezettek 98,3 százaléka ismeri)

2. Halott Pénz (97,4)

3. Wellhello (95,7)

4. Molnár Ferenc Caramel (95,3)

5. Rúzsa Magdi (94,9)

6. Ákos (93,6)

7. Edda Művek (92,4)

8. Csík Zenekar (92,3)

9. Kowalsky meg a Vega (93,2)

10. Majka & Curtis (93,0)

 

TOP 10 legkedveltebb előadó

1. Bagossy Brothers Company (a megkérdezettek 51,3 százaléka kedveli)

2. Quimby (50,4)

3. Punnany Massif (48,7)

4. Tankcsapda (47,0)

5. Margaret Island (42,6)

6. Halott Pénz (42,1)

7. Kowalsky meg a Vega (40,0)

8. Follow The Flow (37,2)

9. Wellhello (36,8)

10. 30Y (35,9)

A DUE Médiahálózat a kutatási anyagot alapul véve egy edukatív online játékot is indított Nagy Diák Zenei Teszt néven. A teszt kérdései kitérnek többek közt könnyed zenei témákra, például honnan származik a Kowalsky meg a Vega neve, ki a Blahalouisiana énekesnője, mi Freddie polgári neve, de szerzői jogi kérdésekre is, mondjuk, mikor nem kell egy DJ-nek jogdíjat fizetnie, mi a fairplayhungary.hu üzenete, illetve mi a hangfelvétel-előállító szerepe a zeneiparban...

A tesztet bárki ingyenesen kitöltheti ezen az oldalon április 16-ig, a játék középdöntőjébe és a döntőjébe a 14 és 24 év közötti fiatalok legjobbjai kerülhetnek be. A finálé 2021. május 19-én lesz Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol a győztes 300 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forint értékben kap telefont, fejhallgatót és hangszórót.

Nagy Diák Zenei Teszt, top lista, magyar zenekarok, fiatalok, diákok

 

 

Szólj hozzá!


Megjött a Király főcímdala

Megjött a Király főcímdala

A Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó sorozat filmzenéjét Peter Šrámek énekli. December 5-én pedig „A Király – Filmzene & Symphonic" címmel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.

Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg.
Új koncertek