7 együttes, akik még a gimiben kezdték

2018/08/13  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Sokan már gyerek- vagy tinikorukban tudták, hogy zenélésből szeretnének majd megélni. Íme néhány zenekar, akik még a középiskolában kezdték el a közös zenélést, de nemcsak túlélték a gimis éveket, hanem világhírre és óriási rajongótáborra tettek szert.

Green Day 1990/Billboard

Green Day

Hát igen, innen még volt hova fejlődni :) De a srácok kitartóan gyakoroltak, és ennek meg is lett a gyümölcse: a mai napig az egyik legmeghatározóbb punk rock együttes a világon, 6 Billboard Music Award, 3 American Music Award és 5 Grammy díj büszke tulajdonosai, sőt, még a Rock N Roll Hall Of Fame-be is bekerültek.

All Time Low

Az ATL egy blink-182 cover bandaként kezdte karrierjét, vagyis a blink-től dolgoztak fel dalokat, és adták elő koncerteken. Az együttes hamar kinőtte ezt a szerepet, és saját dalokat kezdtek írni, amivel felhívták magukra a figyelmet, hisz igen sok lemezkiadó felkapta a fejét. Az ATL 2006-ban leszerződött a Hopeless Records-hoz, a többi pedig történelem...

Good Charlotte

 

A Good Charlotte-ot 1996-ban alapította meg a Madden iker-testvérpár Marylandben. Az ikrek érettségi ajándékként 2 repülőjegyet kaptak édesanyjuktól, amivel elmentek Kaliforniába a 924 Gilman St-be, ahol a Green Day és hasonló zenekarok kezdték meg karrierjüket. Hazatérésük után bevették Billy Martint basszerosként a csapatba, ezután pedig hamar beindult a szekér. 22 év alatt 6 stúdióalbumuk jelent meg. 4 éves szünet után 2015-ben jelentették be, hogy újra összeállnak, azóta pedig ismét turnéznak. Sokan friss rajongók, és az új dalok miatt látogatnak el koncertjeikre, de rengetegen a 2000-es évek miatti nosztalgiából.

New Found Glory

Egy MTV News-nak adott interjú során a gitáros Chad Gilbert mesélt arról az időszakról, amikor a banda még a gimis években megalakult. “Számunkra a punk és a hardcore zene egy olyan dolog volt, amit azért csináltunk, mert valahogy sosem illeszkedünk be a középiskolában. Nem volt hova mennünk, így elmentünk koncertekre.”

Jimmy Eat World

Egy 1998-as Daily Bruin cikkből kiderül, hogy Zach Lind és Jim Adkins már oviban barátok voltak. Miután számos helyi, kisebb bandában próbálták ki magukat, és találkoztak Rick Burch-al, és Tom Linton-nal, a Jimmy Eat World elhagyta szülővárosát (Mesa, Arizona), és egy kisteherautóval bejárták az országot, és turnéztak. “Amikor ezt elkezdtük, úgy gondoltuk, hogy egy elég hülye banda vagyunk, ezért egy hülye nevet adtunk magunknak.” Akkor még nem tudhatták, hogy ez a hülye band a hülye nevével a valaha volt egyik leghíresebb és legkedveltebb rockegyüttesévé válik majd az évek során.

Paramore



A Paramore énekesnője, Hayley Williams csupán 16 éves volt, amikor megjelent debütáló albumuk, az All We Know Is Falling. A banda Nashville-ben (Tennessee) kezdte meg karrierjét, amikor Williams még csak 14 volt. Ekkor magántanuló lett, hogy a zenei karrierjére koncentrálhasson. “A barátaim sosem tudtak kitalálni nekem becenevet. De miután csatlakoztam a bandához, sokáig én voltam a ‘Paramore csaj’ ”- emlékszik vissza Hayley.

Panic! At The Disco

Az All Time Low nem az egyetlen, aki blink-182 cover bandaként kezdte. A Panic! At The Disco akkor kezdett el együtt zenélni, amikor még csak a kilencedik osztályba jártak. A BBC News szerint az akkori dobos Spencer Smith nagymamájának nappalijában zajlottak le az első zenekari próbák. Az évek során a tagok jöttek-mentek az együttesben, de a Panic! At The Disco mai napig meghatározó név a modern pop-rock kultúrában.

 

 

gimnázium, zenekar, Green Day, All Time Low, Good Charlotte, New Found Glory, Jimmy Eat World, Paramore, Panic! At The Disco

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek