A 2019-es átlag 3 perc 3 másodperc: Taylor Swift tízperces számmal döntött rekordot

2021/11/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Taylor Swift All Too Well című tízperces száma megdöntötte a Billboard százas toplistájának csúcsára feljutó leghosszabb dal rekordját – írta meg a New Musical Express brit zenei szaklap online kiadása.

2019-es átlag 3 perc 3 másodperc: Taylor Swift tízperces számmal döntött rekordot

Azt már megírtuk, hogy zakértők szerint a popszámok egyre rövidebbek lesznek az évtized végére, mert a figyelem hiányának és a streaming szolgáltatások „kultúrájának átugrásának” időszaka következik. Az Ostereo brit lemezkiadó elemezte az Egyesült Királyság toplistáit és a Spotify legnépszerűbb számait 2006-os indulása óta, és megállapította, hogy 1998 és 2018 között következetesen rövidült a dalok hossza. Az átlagos brit listákat vezető szám 1998-ban négy perc és 16 másodperc volt a jelentés szerint, míg a 2019-es átlag három perc és 3 másodperc volt, ami egy perccel és 13 másodperccel rövidebb.

Úgy tűnik, a kivétel erősíti a szabályt, bár ez nem túl gyakori jelenség: a korábbi rekordot Don McLean tartotta az American Pie (1-2. rész) című nyolcperces számával, amely négy hétig szerepelt a lista csúcsán 1972-ben.

Az All Too Well Swift nyolcadik száma, amely a százas toplista csúcsára jutott. Korábbi listavezető dalai között van a Shale It Off, a Blank Space és a Cardigan című száma. Az All Too Well egyúttal a harmincadik olyan dala, ami felkerült a tízes toplistára, s ezt a mérföldkövet előtte csak öt előadónak sikerült elérnie. A Billboard közleménye szerint az All Too Well Taylor-változatként feltűntetett ötperces verzióját és a tízperceset is egy számként kezelték. A november 12-18-i héten a számot 54,4 milliószor streamelték az Egyesült Államokban. A szám eredeti, 2012-ben kiadott változatát a Billboard külön dalként kezeli.

Swift a közelmúltban adta ki újból Red című albumát. Az énekesnőnek ez volt a második újból kiadott lemeze a tervezett hat album közül. Az énekesnő nem azért kezdte újra felvenni és kiadni a korábbi lemezeit, mert elfogyott az ihlete, hanem mert így vág vissza az őt a pályája elején kihasználó menedzsereknek, ügynököknek és kiadóknak

 

 

 

 

 

Taylor Swift, All Too Well, toplista, tízperces verzió

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek