A Depeche Mode bejutott, a Motörhead maradt a küszöbön – A Rock & Roll Hírességek Csarnokának új lakói

2020/01/16  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea, MTI

Idén is változatos mezőnyből került ki az a hat szerencsés előadó vagy zenekar, akik mostantól a legendás Rock & Roll Hírességek Csarnokának népes lakosságát gazdagítják. De vannak meglepő vesztesei is a szavazásnak...

A Depeche Mode bejutott, a Motörhead maradt a küszöbön - Íme Rock & Roll Hírességek Csarnokának új lakói

Január 15-én hivatalosan is bejelentették, hogy a 35. Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremónián, melyre május 2-án Clevelandben kerül sor, a Depeche Mode, a The Doobie Brothers, Whitney Houston, a Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G. és a T. Rex képviselőinek "kötelező" a megjelenés, hisz a szavazásos végeredménynek köszönhetőek ők az idei nyertesek.

Az eredeti 16 fős gárda tagjaira (erről korábban itt írtunk: A Depeche Mode, a Motörhead, a Nine Inch Nails és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába) a közönség is leadhatta voksát, így némileg meglepő, hogy például a Judas Priest, a Kraftwerk vagy a Motörhead nem kapott elég szavazatot. (Bár mi a Soundgarden zenekarra is nyomtunk egy gombot.)

A Rock & Roll Hírességek Csarnokába azok kerülhetnek be, akik több mint 25 éve adták ki első albumukat. Tavaly Janet Jackson, Stevie Nicks, a Roxy Music, a Radiohead, a The Cure, a The Zombies és a Def Leppard szerepelt a beiktatottak között.

Sokan háborognak is amiatt, hogy ez az egész elvesztette értelmét azzal, hogy már nem csak a rockzene legendái kaphatnak helyet, de például apop vagy rap előadói is. A Judas Priest konkrétan megsértődött, hogy idén kimaradtak, de hozzá kell tenni, hogy nem csak egyszer lehet próbálkozni. Van akinek elsőre, és van akinek csak sokadik jelölésre sikerül átlépnie a képzeletbeli küszöböt, szóval no para! ;)

A hat szerencsésen kívül különdíjban részesült Bruce Springsteen producere, Jon Landau, aki az Ahmet Ertegun-díjat kapja. Ezzel az elismeréssel tüntetik ki a Ticketmaster és a Live Nation Entertainment korábbi főnökét, Irving Azoffot is– írja a BBC.

Whitney Houston, aki 48 évesen 2021-ben hunyt el, minden idők egyik legsikeresebb amerikai énekesnője volt, színésznőként is elismerték. I Will Always Love You című száma 14 hétig vezette a toplistát, több mint 20 millióan vásárolták meg, amivel rekordot állított fel a női előadók között.

A T. Rex londoni rockbanda a hetvenes években futott be olyan számaival, mint a Get It On, a 20th Century Boy és Ride a White Swan. Énekesük, Marc Bolan 29 évesen egy autóbalesetben hunyt el.

A Depeche Mode a nyolcvanas évek elején tört be a zenei világba, olyan híres felvételei vannak, mint a Personal Jesus és az Enjoy the Silence. Ez a legutóbbi klipjük:

A brooklyni hip-hop sztár, Notorious B.I.G. (Christopher Wallace) a rapvilágra volt nagy hatással rövid pályafutása során. A rappert 1997-ben, 24 éves korában lőtték le, a gyilkosságot máig sem sikerült felderíteni.

A Doobie Brothers csaknem 50 millió lemezt adott el. Legismertebb számaik közé tartozott a Listen to the Music, a Takin' It to the Streets és a What a Fool Believes. No meg persze ez:

 

A Nine Inch Nails clevelandi industrialmetal-együttes, melyet Trent Reznor alapított 1988-ban. Számos műfajban szólalt meg zenéje, amelyben azonban a legnagyobb hangsúlyt az elektromos zenei hangzás kapta. Az együttes több mint 20 millió lemezt adott el. Ez a legfrissebb klipjük:

Innen is gratulálunk az idei győzteseknek!

Rock & Roll Hall of Fame, Rock & Roll Hírességek Csarnoka, nyertesek, 2020, Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., T. Rex, Jon Landau, Irving Azoff

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek