A jövőben minden eddigi Depeche Mode kislemez bakelit testet ölt!

2018/06/24  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

A fanatikus rajongók örülhetnek; a jövőben minden eddigi Depeche Mode kislemez bakelit testet ölt majd! A széria augusztus 31-én startol a Speak & Spell – The 12″ Singles és az A Broken Frame – The 12″ Singles megjelenésével. Az eredeti hanganyagok újrakevert és újramasterelt verzióit az ikonikus Abbey Road stúdióban vették kezelésbe, így születtek meg a limitált példányszámú box setek (díszdobozos kiadványok).

A jövőben minden eddigi Depeche Mode kislemez bakelit testet ölt!

Amikor 1981. február 20-án a Depeche Mode színre lépett Dreaming of Me/Ice Machine című kiadványával, a kortárs zene egyik legváltozatosabb karrierjének alapkövei kerültek elhelyezésre. A wave pop, a dance, a rock, a blues és az elektronikus zene elemeit mesterien keverő banda jövő felé tekintő, érzelmes hangzásvilága a 12” vinyl-ek segítségével új szintre lépnek – a kiváló hangzás és a mélyebb groove-ok a klubok DJ-ire és a rajongókra egyaránt nagy hatást gyakorolnak majd –, így a zenekar elsöprő vízióinak tökéletes közvetítőeszközeivé válnak.

A Depeche Mode felfedezte a formátumban rejlő potenciált, erőt és innovációra való hajlamot. A 12” vinyl valódi audiofil-hangminőséget tesz lehetővé, ráadásul megjelenését tekintve is erőteljes vizuális hatással bír. A box setek borítóját az eredeti megjelenések inspirálta street art ikonográfiák alkotják, míg a vinyleken az eredeti single-ök grafikája jelenik meg.

“Remek, hogy ismét meg tudjuk osztani ezeket a dalokat a régi és az új rajongókkal, azon a módon és minőségben, ahogy eredetileg elterveztük. Reméljük, ugyanannyira élvezitek majd őket, mint amennyire mi.”- nyilatkozta a legendás zenekar.

A Depeche Mode jelenleg is a Global Spirit Tour turnéjával járja a világot, mely 2017 májusában indult, és július végén ér véget. A körút alatt a banda több, mint 3 millió rajongó előtt játszott – hazánkba pedig kétszer is eljutottak, és június 26-án, a VOLT fesztivál apropóján, ismét tiszteletüket teszik majd.

 Az 1981-ben alakult Depeche Mode világszerte kritikai és üzleti sikernek örvend, mind a stúdiómunkáikat, mind a koncertjeiket illetően. A banda 14 stúdióalbummal büszkélkedhet, melyek közül a legfrissebb, a Spirit 2017 márciusában látott napvilágot, és rögvest a Billboard 200 5. helyén debütált. Több, mint 100 millió eladott lemezzel a hátuk mögött megérdemlik a Q Magazine véleményét: “ők a legnépszerűbb elektronikus banda, akit a világ valaha ismert.”

 

Speak & Spell - The 12" Singles

Disc: 1

  1. Sometimes I Wish I Was Dead
  2. King of the Flies - Fad Gadget

Disc: 2

  1. Dreaming of Me

Disc: 3

  1. Ice Machine

Disc: 4

  1. New Life

Disc: 5

  1. Shout!

Disc: 6

  1. Just Can't Get Enough

Disc: 7

  1. Any Second Now

 

A Broken Frame - The 12" Singles

Disc: 1

  1. See You

Disc: 2

  1. Now This Is Fun

Disc: 3

  1. The Meaning of Love

Disc: 4

  1. Oberkorn (It's a Small Town)

Disc: 5

  1. Leave In Silence (Longer)

Disc: 6

  1. Further Excerpts from: My Secret Garden
  2. Leave In Silence (Quieter)

 

Még több információ a kiadványokról: http://www.depechemodeboxsets.com/

Depeche Mode, Volt Fesztivál, album, bakelit, koncert

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek