A jubileum alkalmából összegyűlik a klán: a Jó, a Rossz és a Kartel

2024/03/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Ganxsta Zolee és a Kartel a 30. születésnapot egy aréna koncerttel ünnepli meg, a színpadra hívva az egykori Kartel-tagokat is. Vésd be a dátumot: 2025. január 17., Budapest Aréna.

Ganxsta Zolee tehet mindenről – a jubileum alkalmából összegyűlik a klán

A Ganxsta Zolee és a Kartel 1995-ben jött ki első lemezével, amikor Ganxsta Döglégy Zolee kilépett a dobok mögül, és pár haverjával megalakította saját formációját, az ország első gengszter rap bandáját – meghonosítva itthon is a gengszter rap műfaját. Azóta is fertőzik az ifjú és kevésbé ifjú elméket explicit dalszövegeikkel.

A Kartel alapítótagjai Zolee mellett OJ Sámson, Ganksta Steve, valamint Big Daddy Laca és Lory B voltak. Első lemezük Egyenesen a gettóból címmel jelent meg, rajta olyan instant slágerekkel, mint a Boom a fejbe vagy a Született gyilkos.

Noha az albumot a kritikusok kezdetben kétkedve fogadták, a közönség hamar döntött, és felkapta a bandát szókimondó, vagány szövegei miatt. A nagy áttörés végül a második, Jégre teszlek című albummal jött el, amelyből több mint 25.000 példányt adtak el, így aranylemez lett.

Az 1997-es megjelenés után nem sokkal távozott a zenekarból Lory B, helyette pedig Dopeman vette át a másodmikrofont. Az 1999-ben megjelent Helldorado már vele készül. Az album rögtön a megjelenés hetében aranylemez lett, majd megkapta a platinalemez státuszt is, végképp bebetonozva a Ganxsta Zolee és a Kartelt az élvonalba.

A zenekar az elmúlt 30 év alatt az ország szinte minden szegletében megfordult már, kiadott 13 stúdióalbumot, 2 EP-t, 2 koncertlemezt, egy válogatást és még egy tribute albumot is; bezsebelt négy Arany Zsiráf-díjat, majd 2 Fonogram-díjat az év hazai rap / hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában és átesett pár tagcserén is. Az évek során távozott a bandából Dopeman, Sámson és Steve is, rövid időre visszatért majd ismét búcsúzott Lory B.

Siska Finuccsi több éves közös munka után 2020-ban lett hivatalos Kartel tag, jelenleg a három MC mellett a zenekart Takács Vilmos Vilkó, Kovács Dávid és Potesz Balázs alkotják. Legutolsó nagylemezük, a 2022-es A Bohóc már ebben a felállásban jelent meg.

Pár hónap múlva már 30 éve lesz, hogy Ganxsta Zolee rappelésre adta a fejét és összehozta a bandát, a Kartel 30. születésnapja alkalmából pedig összegyűlik a klán szinte minden tagja, hogy ismét egy színpadon álljon a Jó, a Rossz és a Kartel. Ez lesz az igazi világrengető hepaj, ahol Zolee, Big Daddy és Siska mellett ismét szövegel majd Dopeman és Steve is, míg a szkreccseket Sámson szolgáltatja majd.

A koncertre jegyek elsőként a Kartel akciócsoport, valamint a regisztrált Live Nation tagok számára elérhetők, ők március 11-én 10 órától március 13-án éjfélig élhetnek elővásárlási jogukkal. A teljeskörű jegyértékesítés március 14-én 10 órakor kezdődik.

Ganxsta Zolee és a Kartell, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek