A legpiacképesebb magyar előadók aktuális névsora

2020/10/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, az előzőhöz hasonlóan a friss listát is a Qualitons vezeti.

A kép sarkában a következő koncertjük dátuma és helyszíne :)

A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda mentori tevékenységgel igyekszik segítő kezet nyújtani a nemzetközi karrier felé is nyitott magyar produkcióknak. Évközi szakmai programjaik közül kiemelkedik az Outbreakers' Lab, amely során intenzív tréningen vehetnek részt azok a produkciók, amelyek a nemzetközi ismertség ajtajában állnak.

Idén második alkalommal frissült az exportképes hazai előadók névsora. (Az elsőről itt írtunk.) A 15-ös lista ugyan nem objektív mérőszámokon alapul, inkább pillanatfelvételként értelmezhető, ugyanakkor rendszeresen több mint háromszáz magyar kreatív szakember és könnyűzenei előadó véleményét kérik ki.

Az idei második szonda az élmezőnyben minimális változást mutat, a leglátványosabbat a Platon Karataev nőtt idén, a Qualitons meg tudta tartani vezető pozícióját, az első öt produkció közé felkapaszkodott a Fran Palermo is. Ezúttal nem került fel a 15-ös listára az Ivan & The Parazol és a Blahalouisiana, nekik az utóbbi időben érzékelhetően a további magyarországi építkezés került a fókuszukba.

A shortlist új előadói produkciói között három fiatal női előadó, Ohnody, Deva és Saya Noé szerepel.

A teljes idei sorrend, az 1-sőtől a 15-ik helyezettig (zárójelben az előző helyezés):

Qualitons (1.),
Platon Karataev (7.),
Mörk (2.),
Bohemian Betyars (4.),
Fran Palermo (9.),
Middlemist Red (8.),
Lazarvs (3.),
Belau (6.),
Ohnody (28.),
Devil's Trade (15.),
Jónás Vera Experiment (14.),
Anahit (13.),
Deva (-),
Apey (12.) és
Saya Noé (22.).

Mivel amúgy ma van a Dalszerzők napja, álljon itt egy Qualitons #kösziadalt-videó:

 

HOTS, zeneexport, zeneipar, lista, Qualitons, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

A legendás együttes megjelentette legújabb “Shot In The Dark” című dalának hivatalos videóklipjét, amely a 6 év csend után, november 13-án...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eurovízió 2021: Majdnem minden marad úgy, ahogy idén lett volna

Megtartják a szlogent, megmarad a város: a 2020-ra meghirdetett Open Up! (Nyílj meg!) jelmondattal rendezik meg jövő májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált. De vajon mi lesz a versenyzőkkel?

Misi nélkül nincs Mulató Aztékok: minifesztivált rendeznek a zenészek Tink felépüléséért

Balázsovics Misi "Tink", a Mulató Aztékok (és a Slow Village) zenésze hetekkel ezelőtt súlyos szívműtéten esett át, amit hosszú felépülés követ. Ez jelentős költségekkel jár majd, ami teljes egészében a családra hárul. Zenekari társai és a szakma más képviselői ONE FOR TINK címmel támogatói estet szerveznek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek