A legpiacképesebb magyar előadók aktuális névsora

2020/10/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, az előzőhöz hasonlóan a friss listát is a Qualitons vezeti.

A kép sarkában a következő koncertjük dátuma és helyszíne :)

A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda mentori tevékenységgel igyekszik segítő kezet nyújtani a nemzetközi karrier felé is nyitott magyar produkcióknak. Évközi szakmai programjaik közül kiemelkedik az Outbreakers' Lab, amely során intenzív tréningen vehetnek részt azok a produkciók, amelyek a nemzetközi ismertség ajtajában állnak.

Idén második alkalommal frissült az exportképes hazai előadók névsora. (Az elsőről itt írtunk.) A 15-ös lista ugyan nem objektív mérőszámokon alapul, inkább pillanatfelvételként értelmezhető, ugyanakkor rendszeresen több mint háromszáz magyar kreatív szakember és könnyűzenei előadó véleményét kérik ki.

Az idei második szonda az élmezőnyben minimális változást mutat, a leglátványosabbat a Platon Karataev nőtt idén, a Qualitons meg tudta tartani vezető pozícióját, az első öt produkció közé felkapaszkodott a Fran Palermo is. Ezúttal nem került fel a 15-ös listára az Ivan & The Parazol és a Blahalouisiana, nekik az utóbbi időben érzékelhetően a további magyarországi építkezés került a fókuszukba.

A shortlist új előadói produkciói között három fiatal női előadó, Ohnody, Deva és Saya Noé szerepel.

A teljes idei sorrend, az 1-sőtől a 15-ik helyezettig (zárójelben az előző helyezés):

Qualitons (1.),
Platon Karataev (7.),
Mörk (2.),
Bohemian Betyars (4.),
Fran Palermo (9.),
Middlemist Red (8.),
Lazarvs (3.),
Belau (6.),
Ohnody (28.),
Devil's Trade (15.),
Jónás Vera Experiment (14.),
Anahit (13.),
Deva (-),
Apey (12.) és
Saya Noé (22.).

Mivel amúgy ma van a Dalszerzők napja, álljon itt egy Qualitons #kösziadalt-videó:

 

HOTS, zeneexport, zeneipar, lista, Qualitons, Hangfoglaló

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek