A MOMKult színpadán mutatkozik be az új magyar szupergroup

2021/11/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A szupergroup más formációkból ismert remek zenészekből állt össze Rostás Mihály (Mazsi) hívására megteremtvén azt a Gipsy Kings hangzást, amibe beleszerettek és amit tisztelnek.

 A MOMKult színpadán mutatkozik be az új magyar tízfős szupergroup

Rostás Mihály Mazsi bejárta a világot többszörös WMCE – nemzetközi világzenei toplistás zenekarával, a Romengóval, amellyel fellépett a 2015-ös budapesti WOMEX (World Music Expo) megnyitó koncertjén a Müpában, majd végigturnézta a világ nagy világzenei színpadait. Több meghatározó nemzetközi eseményen aratott sikert Lakatos Mónikával közös duóformációjukkal a Romanimoval, amellyel szintén toplistás helyezést értek el. 2020-ban a Lakatos Mónika és a Gipsy Voices formációval közreműködött a WOMEX-en, amikor az énekesnő átvehette a WOMEX Artist Award-ot, a legnagyobb nemzetközi világzenei elismerést. Régen szerepel tervei között egy a Gipsy Kings hangzáshoz hasonló formáció létrehozása, amelyhez a műfaj más hazai jeles képviselői csatlakoztak zenésztársként, így jött létre a szupergroup, a MazsiMÓ GipsyMÓ Rumba Catalana.

A tagok:

Rostás Mihály Mazsi / Gitár, ének, vokál
Balogh Guszti / Ének, gitár, vokál
Vidák Róbert / Gitár
Aleksandar Toresovic / Gitár
Bordás Péter / Basszusgitár
Csipkés Sándor / Billentyű
Mogyoró Kornél / Ütőshangszerek
Molnár Mátyás / Dob
Lakatos Róbert / Gitár, ének, vokál
Rostás Zoltán / Gitár, ének, vokál
Kovács A. Máté / Gitár, ének, vokál
Petz Bálint / Gitár
Balogh Noé / Gitár, ének, vokál

Aki még emlékszik az eredeti Gipsy Kings zenéjének a hangzására és hangulatára, tudja, mire számítson egy MazsiMÓ GipsyMÓ koncerten, ahol elsősorban saját dalok csendülnek fel, de a Gipsy Kings nagy slágerei, valamint régi magyar és külföldi dalok feldolgozásai is hallhatóak lesznek.

A bemutakozó koncert november 24-én lesz a MOMKultban.

Ami meg a félig-meddig eredeti Gipsy Kings zenekart illeti, ők a mostani nevükön a VeszprémFest fellépői lesznek 2022. nyarán (esemény csatolva.)

 

 

MOMkult, MazsiMÓ GipsyMÓ, Gipsy Kings

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek