FEELING GOOD a Momkultban

A női lélek sokszínűségét mutatja be Perczel-Kováts Orsolya vendégzenészek segítségével a MOM Kulturális Központ színpadán november 21-én.

FEELING GOOD a Momkultban
Fotó: iLand Band FB/Mernyó Ferenc

Lemezbemutató koncert egykori East-taggokkal a MOMkult-ban: iLand – Sziget

A Sziget címmel dupla albumot készített az iLand zenekar. A legendás progrock csapat, az East egykori zenészeiből alakult formáció szeptember 6-án a MOMkult-ban mutatja be az anyagot.
 
A próbán készült MTI fotó.

Minden folyik (tovább): négy év után újra koncertet ad a Panta Rhei

Az 1974-ben alakult együttes, a progresszív rock és elektronikus zene magyarországi történetének egyik úttörője április 22-én a budai MOMkultban játszik.
 
 
 A MOMKult színpadán mutatkozik be az új magyar tízfős szupergroup

A MOMKult színpadán mutatkozik be az új magyar szupergroup

A szupergroup más formációkból ismert remek zenészekből állt össze Rostás Mihály (Mazsi) hívására megteremtvén azt a Gipsy Kings hangzást, amibe beleszerettek és amit tisztelnek.
 
Cziffra György (1958.)

Közönség előtt rendezik a Cziffra fesztivál Bárestjét

A MOMkult lokállá alakított színháztermében – immáron közönség előtt – június 10-én este tartják meg a Cziffra Fesztivál hagyományos Bárestjét. A hangulatért Sárközy Lajos és zenekara és a Hot Jazz Band felel.
 
Budapesten ad koncertet a gipsy trubadúr, aki úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne

Budapesten ad koncertet a gipsy trubadúr, aki úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne

Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéját a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolták át. Az eredetileg tervezett tematikával érkezik Budapestre: a MoMKultban ad koncertet 2021. október 21-én.
 
Time after time – jótékonysági szuperprodukció a MOMkultban

Time after time – jótékonysági szuperprodukció a MOMkultban

Rock’n’roll, funky, rythm&blues és west coast stílus ismert slágereiből a 60-as évektől egészen a napjainkig – ezzel rukkol elő a Cseh Tamás dalait feldolgozó produkciót 2015 óta minden évben színpadra állító GetCloser Concerts.
 
 
Fotó: Get Closer / Kleb Attila

Akinek a hangját nyugtató helyett kéne felíratni – Jamie Winchester

Ismét telt ház fogadta az Írországból hazaugró Jamie Winchestert hétfő este a MOM-ban, ahol az eredetileg egy szál gitáros koncertből kettő lett. A szólóból meg duó. De cseppet sem bántam, hogy végül Lee Olivér is megmutatta nekünk lírai oldalát.
 
Jamie Winchester

Jamie Winchester meg a gitár

Majdnem 5 hónappal a nagy sikerű Jamie Winchester & Hrutka Róbert páros vonósokkal kiegészült koncertje után a jelenleg is Angliában élő Jamie ismét visszatér Magyarországra. Ezúttal egy szál gitár kíséretében.
 
Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Egy Berlinben élő amerikai rapper is szerepel Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző új dzsesszlemezén. A LAMU című anyag egy nemzetközi sztárokból álló csapat több koncertfelvételéből állt össze. A lemezbemutató március 29-én lesz a Get Closer Jazz Fesztiválon.
 
Fotó: GetCloser Concerts Facebook

A tökéletes páros majdnem tökéletes koncertje: Jamie és Robi

Jók is voltunk, ki is fényesítettük a csizmáinkat, úgyhogy nekünk is járt egy kis ajándék a Mikulástól, ami idén kedvenc párosunk, Jamie Winchester és Hrutka Róbert koncertjére szóló jmeghívást akart. A számtalan slágerrel büszkélkedő duó az utóbbi években igen ritkán lép...
 
Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Közkívánatra újra együtt koncertezik a nyerő páros, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, ráadásul a megannyi telt házat megélt Wood & Strings koncert nyomdokaiban járva ismét vonósokkal lépnek színpadra.
 
Újra Budapestre érkezik Al Di Meola!

Újra Budapestre érkezik Al Di Meola!

A Grammy-díjas gitárvirtuóz 2019. május 12-én a MOM Kulturális Központba látogat, ahol a tavasszal megjelent Opus című albumának turnéja kapcsán ad koncertet.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek