Menopauza 1170x180

A Paramore énekesnője megtagadta egyik leghíresebb dalukat – joggal?

2020/03/17  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Hayley Williams szerint a “Misery Business”-nek semmi keresnivalója 2020-ban. Úgy tűnik, a Spotify megfogadta a tanácsot, ugyanis március 10-én lekerült a dal a lejátszási listáról.

Fotó: Paramore

A Paramore énekesnője már 2018-ban levette a repertoárról, azóta nem is játsszák. Hayley egy playlist kapcsán nyilatkozott ismét a dalról: a napokban az Instagramon erősítette meg, hogy egyik leghíresebb daluk már nem aktuális manapság. A szám a Riot! című albumon található.

“A “SIMMER” rajta van ezen a listán, köszi, Spotify! de a Misery Business is. Tudom, hogy ez a banda egyik legnagyobb száma, de nem lenne szabad arra használni, hogy bármit is promotáljanak vele a női mozgalmakkal kapcsolatban. Nagyon büszke vagyok a Paramore karrierjére, nincs szó szégyenkezésről. Inkább a fejlődésről és előrehaladásról van szó… és bár ez mindig is egy közönségkedvenc lesz, nincs szükség rá, hogy playlistekre kerüljön fel 2020-ban.”

Úgy tűnik, a Spotify megfogadta a tanácsot, ugyanis március 10-én lekerült a dal a listáról.

Egy 2017-es interjúban, amely a Riot! lemez 10. évfordulóján készült, Williams mesélt arról, mennyire megváltozott, mióta megírta a dalt sok évvel ezelőtt.

“Ami engem annyira idegesített, az az volt, hogy már évekkel azelőtt gondolkodtam ezen, hogy bárki észrevette volna, hogy probléma van vele. Amikor a cikk megjelent, mindenkivel újra elő kellett vennem ezt a témát. Fontos volt ezt meglépni, de megalázónak éreztem akkoriban. 17 éves kölyök voltam, amikor megírtam a dalszöveget, de ha valahogy példát kell mutatni, hogy mit jelent felnőni, informálódni és felvilágosultnak lenni, akkor megéri, és okés vagyok ezzel. ”

2015-ben pedig már egy blogbejegyzésben is megemlítette a témát:

“A Misery Business dalszövege nem olyasmi, amivel 26 évesen tudnék még azonosulni. Már jó ideje nem tudok vele egyetérteni. Ezeket a szavakat akkor írtam le, amikor 17 éves voltam, és nagyon szűk látókörű. Nem egy nagy filozofikus megnyilvánulásnak gondoltam, vagy ilyesmi. Majdhogynem szó szerinti idézetek vannak benne a naplómból, amit egyetlen konkrét pillanatról írtam gimiben.”

A kérdéses dalszöveg részlet ez lenne:

“Once a whore, you’re nothing more/I’m sorry that’ll never change.”
(kb.“Aki egyszer kurva volt, az nem lesz több soha, bocs, ez nem fog változni”)

A Paramore rengeteg közönségkedvenc albumot és kislemezt adott ki 2007 óta, így nem érezzük nagy veszteségnek, ha nem hallhatjuk ezt a dalt többé, pláne ha az énekesnő (is?) így érez vele kapcsolatban.

Hayley szólóprodukciója is szárnyal, első szólóalbuma Petals For Armor címmel jelenik meg május 8-án, és egy szóló turnét is bejelentett idén nyárra (...).

 

 

Hayley Williams, Paramore, szólólemez, Petals For Armor, Misery Business

 

 

Szólj hozzá!


Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift – pontosabban a koncertek közönsége

Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift –...

Próbáljuk felvidítani azokat egy hírrel, akik még szomorkodnak a tegnapi skót kockás, nagy zakó miatt: mérhető földmozgást idéztek elő Taylor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.
Új koncertek