A Paramore énekesnője megtagadta egyik leghíresebb dalukat – joggal?

4 hete  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Hayley Williams szerint a “Misery Business”-nek semmi keresnivalója 2020-ban. Úgy tűnik, a Spotify megfogadta a tanácsot, ugyanis március 10-én lekerült a dal a lejátszási listáról.

Fotó: Paramore

A Paramore énekesnője már 2018-ban levette a repertoárról, azóta nem is játsszák. Hayley egy playlist kapcsán nyilatkozott ismét a dalról: a napokban az Instagramon erősítette meg, hogy egyik leghíresebb daluk már nem aktuális manapság. A szám a Riot! című albumon található.

“A “SIMMER” rajta van ezen a listán, köszi, Spotify! de a Misery Business is. Tudom, hogy ez a banda egyik legnagyobb száma, de nem lenne szabad arra használni, hogy bármit is promotáljanak vele a női mozgalmakkal kapcsolatban. Nagyon büszke vagyok a Paramore karrierjére, nincs szó szégyenkezésről. Inkább a fejlődésről és előrehaladásról van szó… és bár ez mindig is egy közönségkedvenc lesz, nincs szükség rá, hogy playlistekre kerüljön fel 2020-ban.”

Úgy tűnik, a Spotify megfogadta a tanácsot, ugyanis március 10-én lekerült a dal a listáról.

Egy 2017-es interjúban, amely a Riot! lemez 10. évfordulóján készült, Williams mesélt arról, mennyire megváltozott, mióta megírta a dalt sok évvel ezelőtt.

“Ami engem annyira idegesített, az az volt, hogy már évekkel azelőtt gondolkodtam ezen, hogy bárki észrevette volna, hogy probléma van vele. Amikor a cikk megjelent, mindenkivel újra elő kellett vennem ezt a témát. Fontos volt ezt meglépni, de megalázónak éreztem akkoriban. 17 éves kölyök voltam, amikor megírtam a dalszöveget, de ha valahogy példát kell mutatni, hogy mit jelent felnőni, informálódni és felvilágosultnak lenni, akkor megéri, és okés vagyok ezzel. ”

2015-ben pedig már egy blogbejegyzésben is megemlítette a témát:

“A Misery Business dalszövege nem olyasmi, amivel 26 évesen tudnék még azonosulni. Már jó ideje nem tudok vele egyetérteni. Ezeket a szavakat akkor írtam le, amikor 17 éves voltam, és nagyon szűk látókörű. Nem egy nagy filozofikus megnyilvánulásnak gondoltam, vagy ilyesmi. Majdhogynem szó szerinti idézetek vannak benne a naplómból, amit egyetlen konkrét pillanatról írtam gimiben.”

A kérdéses dalszöveg részlet ez lenne:

“Once a whore, you’re nothing more/I’m sorry that’ll never change.”
(kb.“Aki egyszer kurva volt, az nem lesz több soha, bocs, ez nem fog változni”)

A Paramore rengeteg közönségkedvenc albumot és kislemezt adott ki 2007 óta, így nem érezzük nagy veszteségnek, ha nem hallhatjuk ezt a dalt többé, pláne ha az énekesnő (is?) így érez vele kapcsolatban.

Hayley szólóprodukciója is szárnyal, első szólóalbuma Petals For Armor címmel jelenik meg május 8-án, és egy szóló turnét is bejelentett idén nyárra (...).

 

 

Hayley Williams, Paramore, szólólemez, Petals For Armor, Misery Business

 

 

Szólj hozzá!


Fish! Krisztián visszajelölte a metálosokat

Fish! Krisztián visszajelölte a metálosokat

Bár a válság miatt a koncertek teljesen leálltak, a zenekarok azért a háttérben szorgoskodnak, hogy ha egyszer végre sikerül személyesen is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.

Parádés filmfőszerepet kapott Lady Gaga – megvan a bemutató időpontja is

Bár a többi hollywoodi stúdióhoz hasonlóan az MGM produkciói is leálltak, bemutatóit elhalasztották, a stúdió új főnöke, Michael De Luca nem tétlenkedik: új produkciók előkészületeibe vágott bele. A Ridley Scott Gucci-filmjéért folyó küzdelemben az MGM állítólag azzal utasította maga mögé a Netflixet, hogy a rendezőnek...

A zenei szerkesztők mostohagyerekei is hallatják a hangjukat a karanténból

Karanténból szól a nóta elnevezéssel online platform indul a Facebookon, amely péntektől naponta élő produkciókat közvetít a magyar népzenei, cigányzenei és dzsessz színtér szereplőitől.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek