Menopauza 1170x180

A Paramore énekesnője megtagadta egyik leghíresebb dalukat – joggal?

2020/03/17  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Hayley Williams szerint a “Misery Business”-nek semmi keresnivalója 2020-ban. Úgy tűnik, a Spotify megfogadta a tanácsot, ugyanis március 10-én lekerült a dal a lejátszási listáról.

Fotó: Paramore

A Paramore énekesnője már 2018-ban levette a repertoárról, azóta nem is játsszák. Hayley egy playlist kapcsán nyilatkozott ismét a dalról: a napokban az Instagramon erősítette meg, hogy egyik leghíresebb daluk már nem aktuális manapság. A szám a Riot! című albumon található.

“A “SIMMER” rajta van ezen a listán, köszi, Spotify! de a Misery Business is. Tudom, hogy ez a banda egyik legnagyobb száma, de nem lenne szabad arra használni, hogy bármit is promotáljanak vele a női mozgalmakkal kapcsolatban. Nagyon büszke vagyok a Paramore karrierjére, nincs szó szégyenkezésről. Inkább a fejlődésről és előrehaladásról van szó… és bár ez mindig is egy közönségkedvenc lesz, nincs szükség rá, hogy playlistekre kerüljön fel 2020-ban.”

Úgy tűnik, a Spotify megfogadta a tanácsot, ugyanis március 10-én lekerült a dal a listáról.

Egy 2017-es interjúban, amely a Riot! lemez 10. évfordulóján készült, Williams mesélt arról, mennyire megváltozott, mióta megírta a dalt sok évvel ezelőtt.

“Ami engem annyira idegesített, az az volt, hogy már évekkel azelőtt gondolkodtam ezen, hogy bárki észrevette volna, hogy probléma van vele. Amikor a cikk megjelent, mindenkivel újra elő kellett vennem ezt a témát. Fontos volt ezt meglépni, de megalázónak éreztem akkoriban. 17 éves kölyök voltam, amikor megírtam a dalszöveget, de ha valahogy példát kell mutatni, hogy mit jelent felnőni, informálódni és felvilágosultnak lenni, akkor megéri, és okés vagyok ezzel. ”

2015-ben pedig már egy blogbejegyzésben is megemlítette a témát:

“A Misery Business dalszövege nem olyasmi, amivel 26 évesen tudnék még azonosulni. Már jó ideje nem tudok vele egyetérteni. Ezeket a szavakat akkor írtam le, amikor 17 éves voltam, és nagyon szűk látókörű. Nem egy nagy filozofikus megnyilvánulásnak gondoltam, vagy ilyesmi. Majdhogynem szó szerinti idézetek vannak benne a naplómból, amit egyetlen konkrét pillanatról írtam gimiben.”

A kérdéses dalszöveg részlet ez lenne:

“Once a whore, you’re nothing more/I’m sorry that’ll never change.”
(kb.“Aki egyszer kurva volt, az nem lesz több soha, bocs, ez nem fog változni”)

A Paramore rengeteg közönségkedvenc albumot és kislemezt adott ki 2007 óta, így nem érezzük nagy veszteségnek, ha nem hallhatjuk ezt a dalt többé, pláne ha az énekesnő (is?) így érez vele kapcsolatban.

Hayley szólóprodukciója is szárnyal, első szólóalbuma Petals For Armor címmel jelenik meg május 8-án, és egy szóló turnét is bejelentett idén nyárra (...).

 

 

Hayley Williams, Paramore, szólólemez, Petals For Armor, Misery Business

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek