A Sziget történetének első gyerekzenekara is ott lesz a Turbina tininapján

2023/10/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az alsó tagozatosokat és szüleiket éppúgy a Vajdahunyad utcába várják, mint a felsőbb évfolyamosokat: a kicsiknek játékos foglalkozást szerveznek, míg a nagyobbakkal Mehringer Marci, a MEHGRINGER zenekar frontemberre beszélget.

Fotó: Street Sixteen

Részletes program:

Egy kis tudatosság

Alsó tagozatosoknak

14:00-15:00 Czirják Erika meseíró és fejlesztőpedagógus könyvbemutatója és játékos foglalkozása a tudatos mobilhasználatról (6-10 éves korig ajánlott)

Mobil-mesék: Félsz, hogy az okoskütyük a te gyermekedet is teljesen beszippantják? Felelős szülőként tökéletesen tudod, hogy az online eszközök nagyon hasznosak, de azt is, hogy könnyen elragadhatnak bennünket a való világtól. A Mobil-mesék izgalmas, színes és tanulságos történetei abban segítenek neked, hogy a gyermekedet támogatni tudd az online és a való világ egyensúlyának megtalálásában. A történetek útmutatást és kapaszkodót kínálnak, miközben a gyermekek megtanulhatják kontrollálni saját eszközhasználatukat.

Szülőknek és felsőbb évfolyamoknak

15:00-15:30 Zubor Rozi - IgenAnya beszélgetése Mehringer Marcell énekessel a social média hatásairól.

Egy kis irodalom

16:45-17:55 Holdongolf Projekt: Felül a gálya – Petőfi 200 - zenés standup előadás

"Habár alul a víznek árja", ám a mai gályák már nem is azok a süllyedős fajták. Olyan biztosan ülik meg a hullámokat, hogy talán nincs is olyan tengeri vihar, mely a mélybe sodorhatná őket.És hol van most Petőfi? Nincsen se Pilvax, se márciusi ifjak, de különben is, messze van már az a 19. század. Maradt nekünk a humor, meg a szövegek - és visszaemlékezések tömkelege. Ezeket felhasználva alkotta meg ezt a zenés estet Kathy Zsolt színész, Petruska András gitárvirtuóz és Maszkura (Bíró Szabolcs) harmonika művész. Az esten vár továbbá az a Petőfi, aki egy fokkal közelebb áll a valósághoz, és ezáltal hozzánk is.

Egy kis zene

15:30-16:30 The Free Four zenekar

Ez a menő rockegyüttes három, 9-11 éves gyerekből áll, akik már most profi előadóművészek! A Free Four nevet a Pink Floyd ihlette, basszusgitárosuk, Guy Pratt pedig a „tweens” egyik támogatója! Ismert pop- és rockdalok sajátos feldolgozását, valamint saját szerzeményeket játszanak. A The Free Four együttes 2020 szeptemberében kezdte el a közös munkát. A mostani felállásnak három állandó tagja Németh Dalma (ének), Földi Levente (gitár), Földi Gergely (dob), emellett lehetőséget biztosítanak más fiatal, tehetséges zenészeknek is a bemutatkozásra. Az együttes célja, hogy az élő rockzenét lendületes, fiatalos hangszerelésben a korosztályukkal megismertessék.



18:00-19:00 Street Sixteen zenekar

A Street Sixteen tinizenekar koncertjén most is nagy hangulatra számíthatsz, a három fiú mindent bedob, hogy jól érezd magad! Lesz Muse, Nirvana, The Beatles, Led Zeppelin és Foo Fighters. A Street Sixteen tagjai: Czutor Simon (basszus gitár) Tóth Csanád (gitár) és Tóth Mátyás Iván (dob). Mindhárman játszanak mindegyik hangszeren és énekelnek is. Régi és újabb nagy rock zenekarok dalait adják elő erős feldolgozásban. Legutóbbi fellépéseik a Budapest Parkban, a SZIN-en és a Sziget Fesztiválon voltak, a Tribute színpadon, a Sziget történetének első gyerekzenekaraként.

 

Egy kis művészet

Karácsony Flóra és Takács Orsolya kiállítása is megtekinthető lesz a kiállítótérben.


Ti is készíthettek...

Kézműves asztalunknál egyedi névre szóló ékszereket és mini florariumot a La FlorArt-tal.

A La FlorArt koncepció egy újrahasznosított, indusztriál stílusból forrta ki magát. Egyedi üvegekbe, főképp régi kémiai lombikokba ültethettek a mikroklímának megfelelő, örökzöld növényeket. Az üvegek különlegessége abban rejlik, hogy mindegyik egyedi gyártású, fújt üveg és már nem kaphatóak máshol. A növények többsége lassú növésű, melyek bírják a párás környezetet és kevesebb gondozást igényelnek. Amennyiben Te is szeretnéd egy ilyen különleges növénnyel díszíteni a lakásod, mindenképp látogass el a Turbinába, és készítsd el a sajátod!

MINDEKÖZBEN:

Részt vehettek nyomozással egybekötött lézer akadálypályánkon, a bisztró mellett pedig hajfonás és hennafestés vár titeket.


És mindez mennyiért?

ELŐVÉTEL

Felnőtt jegy / 2000 Ft
Gyerek jegy (2 éves kor felett) / 1000 Ft
Családi jegy (2 gyerek, 2 felnőtt) / 5000 Ft

HELYSZÍNEN

Felnőtt jegy / 2200 Ft
Gyerek jegy (2 éves kor felett) / 1200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) / 6000 Ft

Vlll. kerületi lakcímkártyával a belépés féláron!

Turbina, tini, kamasz, családi program, Street Sixteen, The Free Four

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek