A zenekar megérkezett, a felszerelés nem

2022/04/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dalszerző.hu vette górcső alá az esetet, újabb példát hozva arra, hogy a Brexit miatt nem várt – vagy várt, de nem remélt – problémákkal kell számolniuk a zenekaroknak.

Fotó: White Lies/FB

White Lies2017-ben pl. itt voltak a Szigeten – Párizsban lépett volna fel, de kénytelenek voltak elhalasztani a koncertet, mert a zenekar ugyan megérkezett, a felszerelésüket szállító kamion azonban – sok másikkal egyetemben – a határon vesztegelt.

Mint arról már a Dalszerző és mi is írtunk, a Brexit semmilyen felmentést nem tartalmazott a turnézó zenészek számára. A problémát az egyes EU-tagországokkal kötött kétoldalú megállapodásokkal igyekeztek orvosolni, de ettől még számos megoldatlan kérdés maradt. Most, hogy végre elindulhatna a pandémia utáni első rendes turnészezon, számos újabb probléma kerül elő.

Annabella Coldrick, a Music Managers Forum ügyvezetője az NME-nek azt nyilatkozta, hogy :

"A menedzserek állandóan azt kérdezik tőlünk, hogy mi a fene történik, és a kérdéseik felére nem tudjuk a választ, de még mindig jobbak vagyunk ezzel, mint a kormány..."

Meglátása szerint az Európában turnézó brit zenekarok újabb és újabb problémákba fognak ütközni, mert például a határőrök és a vámosok nem ismerik a brit zenészekre vonatkozó éppen aktuális szabályokat. S abban, hogy a kormány partner lesz a problémák megoldásában, egyelőre a szakember sem nagyon bízik.

Forrás: DALSZERZŐ

Ami pedig a White Lies-t illeti, mivel ellenkező híresztelés nem érkezett, a turnéjuk folytatódott, reméljük, a  cucc is hiánytalanul megérkezett,

 

továbbá megjelent új albumuk az As I Try Not To Fall Apart. bízunk benne, hogy az elmaradt párizsi koncert miatt nem estek szét...

UPDATE
Angliai forrásaink szerint a tumultust két dolog okozta: az egyik, hogy a brit komptársaság egyszerre bocsájtotta el 800 dolgozóját, valamint az, hogy a Csalagútban lerobbant egy vonat. Ettől a brexit persze még nem lesz leányálom a zenészek számára...

brexit, zeneipar, turné, White Lies

 

 

Szólj hozzá!


Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a legújabb TopGun film előtt tiszteleg

Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a...

Quixotic újabb klasszikust idéz meg, és Tom Cruise után szabadon, DeLorean és KITT helyett most igazi vadászgépekkel repít minket a 80-as évekbe a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
Új koncertek