Ahogy a Quimby, az AWS is a frontembere nélkül állt fel a raktárkoncerten

2020/11/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Júliusban írtuk meg, hogy Siklósi Örs sajnos lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, szeptemberben pedig arról számoltunk be, hogy Kiss Tibi nélkül lépett fel a Quimby a raktárkoncert felvételén.

Fotó: Raktárkoncertek/Instagram

Az AWS egy terjedelmes posztban vázolta fel a helyzetet – a sietősöknek összefoglaljuk: nem szorul magyarázatra a dolog, de a továbbit találgatások elkerülése érdekében közlik, azért (is) vállalták el a bulit, mert így többeken is tudnak segíteni.

"Sziasztok, nagyon jól esik hogy a hosszú csend ellenére is folyamatosan érdeklődtök, követitek az eseményeket, ezért nem győzünk elég hálásak lenni nektek!

Nem magyarázkodni szeretnék hanem megelőzni a további találgatásokat.

Amint azt egy régebbi posztban is írtuk, felkérést kaptunk a Raktárkoncertek sorozatra. Már a felkérés pillanatában világos volt számunkra, hogy Örssel nem fogjuk tudni megcsinalni a koncertet, hiszen mint korábban is említettük, a felépülése hosszabb időt fog igénybe venni.

Tartottunk egy online meetinget és közösen eldöntöttük, hogy így is megcsináljuk. Ennek több oka volt:

Egyrészt aki 15 éve folyamatosan zenél az pontosan tudja, hogy már ez a fél év amit koncert nélkül töltöttünk, is pontosan olyan érzés mintha levágták volna a fél kezünket és akkor még nem is beszéltünk arról, amit egymás társaságának a hiánya okoz ennyi idő után.

Másrészt mint ahogy említettük is, megpróbáltuk kicsit tovább gondolni a dolgot. Ezért lett az, hogy a raktarkoncertbol befolyó összeg felét a velünk dolgozó crewnak és annak a 3 zenekarnak ajánlottunk fel akiket az adott posztban is megjelöltünk.

Továbbá úgy véltük, hogy ezzel, egy olyan érdekes műsort tudunk mutatni nektek ami tényleg sokakat érdekelhet.

Ezért is maradtunk abban, hogy megkérjük 8 barátunkat, hogy ugorjanak be hozzánk 1-2-3 dal erejéig.

Azt gondolom, hogy mindenki nevében mondhatom, hogy alig várjuk, hogy mindenki hallja/lássa a végeredményt.

A vendégek “kilétének felfedése” ezennel elkezdődik a Facebookon és instagrammon.
Továbbra is azt kérnénk, hogy a felesleges találgatást mellőzzétek, legyetek turelemmel és küldjük Örsnek az energiákat, hogy mielőbb újra együtt állhassunk a szinpadon.
Köszönjük szépen!"
Az első fellépőjük a USEME-ből és a Subscribe-ból jól ismert barátuk, Csongor Bálint, aki a következőket üzeni:
"13 éve az első kislemezükön is dolgoztam már a srácokkal, a Relevations című dalban pedig vendégeskedtem is náluk. Azóta túl vagyunk pár közös turnén és nagy örömmel nézem, hogy honnan hova jutottak. Hasonló lelkesedést kívánok nekik a következő 13 évre is és köszönöm a felkérést erre a két dalra."

 

AWS, visszavonulás, betegség, Siklósi Örs, raktárkoncertek, Csongor Bálint

 

 

Szólj hozzá!


HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai...

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek