Ahogy a Quimby, az AWS is a frontembere nélkül állt fel a raktárkoncerten

2020/11/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Júliusban írtuk meg, hogy Siklósi Örs sajnos lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, szeptemberben pedig arról számoltunk be, hogy Kiss Tibi nélkül lépett fel a Quimby a raktárkoncert felvételén.

Fotó: Raktárkoncertek/Instagram

Az AWS egy terjedelmes posztban vázolta fel a helyzetet – a sietősöknek összefoglaljuk: nem szorul magyarázatra a dolog, de a továbbit találgatások elkerülése érdekében közlik, azért (is) vállalták el a bulit, mert így többeken is tudnak segíteni.

"Sziasztok, nagyon jól esik hogy a hosszú csend ellenére is folyamatosan érdeklődtök, követitek az eseményeket, ezért nem győzünk elég hálásak lenni nektek!

Nem magyarázkodni szeretnék hanem megelőzni a további találgatásokat.

Amint azt egy régebbi posztban is írtuk, felkérést kaptunk a Raktárkoncertek sorozatra. Már a felkérés pillanatában világos volt számunkra, hogy Örssel nem fogjuk tudni megcsinalni a koncertet, hiszen mint korábban is említettük, a felépülése hosszabb időt fog igénybe venni.

Tartottunk egy online meetinget és közösen eldöntöttük, hogy így is megcsináljuk. Ennek több oka volt:

Egyrészt aki 15 éve folyamatosan zenél az pontosan tudja, hogy már ez a fél év amit koncert nélkül töltöttünk, is pontosan olyan érzés mintha levágták volna a fél kezünket és akkor még nem is beszéltünk arról, amit egymás társaságának a hiánya okoz ennyi idő után.

Másrészt mint ahogy említettük is, megpróbáltuk kicsit tovább gondolni a dolgot. Ezért lett az, hogy a raktarkoncertbol befolyó összeg felét a velünk dolgozó crewnak és annak a 3 zenekarnak ajánlottunk fel akiket az adott posztban is megjelöltünk.

Továbbá úgy véltük, hogy ezzel, egy olyan érdekes műsort tudunk mutatni nektek ami tényleg sokakat érdekelhet.

Ezért is maradtunk abban, hogy megkérjük 8 barátunkat, hogy ugorjanak be hozzánk 1-2-3 dal erejéig.

Azt gondolom, hogy mindenki nevében mondhatom, hogy alig várjuk, hogy mindenki hallja/lássa a végeredményt.

A vendégek “kilétének felfedése” ezennel elkezdődik a Facebookon és instagrammon.
Továbbra is azt kérnénk, hogy a felesleges találgatást mellőzzétek, legyetek turelemmel és küldjük Örsnek az energiákat, hogy mielőbb újra együtt állhassunk a szinpadon.
Köszönjük szépen!"
Az első fellépőjük a USEME-ből és a Subscribe-ból jól ismert barátuk, Csongor Bálint, aki a következőket üzeni:
"13 éve az első kislemezükön is dolgoztam már a srácokkal, a Relevations című dalban pedig vendégeskedtem is náluk. Azóta túl vagyunk pár közös turnén és nagy örömmel nézem, hogy honnan hova jutottak. Hasonló lelkesedést kívánok nekik a következő 13 évre is és köszönöm a felkérést erre a két dalra."

 

AWS, visszavonulás, betegség, Siklósi Örs, raktárkoncertek, Csongor Bálint

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek