Álmodtál már arról, hogy egyszer csak ott ülsz a zongoránál, és az megszólal? Valóra vált!

2018/03/23  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, papageno.hu

Persze, úgy, hogy soha életedben nem játszottál ezen a hangszeren... Azért kell hozzá egy Steinway és mondjuk egy Ipad... Az előbbiből nem mindegy melyik, a Spirio-ra lesz szükséged. De ha ezek megvannak, csak leülsz a zongorához, billentésre emeled az ujjaidat – és a zongora lejátssza helyetted a darabot!

Fotó: Steinway

Steinway & Sons

1853-ban New Yorkban való megalapítása óta a Steinway & Sons a világ vezető zongoragyártójának van tekintve. Kivételes szakmai kézműves munkájukról ismerten, a Steinway & Sons zongorák két cégtulajdonú és működtetésű gyár egyikében készülnek: Astoria, New York és Hamburg, Németország. A Steinway & Sons zongorák még főleg kézzel készülnek a több mint 160 évvel ezelőtt tökéletesített technikák felhasználásával. Ma a Steinway & Sons Boston és Essex zongorákat, pianínókat is ajánl, minden kategóriában a legjobb minőségben. Továbbá “ Listen” folyóiratot zene és kultúra kedvelőknek. További információért, nézzék meg a www.steinway.com oldalt

New York-i és hamburgi nagysikerű bemutatkozása után most Budapesten is elérhető a Steinway legújabb fejlesztése, a Steinway Spirio, amely egy 21. századi zenelejátszó rendszer beépítve a Steinway eredeti modelljeibe.

A Steinway zongora így egy iPad segítségével önmaga játssza le eredetiben – a hagyományos módon kalapácsokkal, húrokon szólaltatva meg a hangokat – pl. Horowitz vagy Lang Lang kiválasztott koncertjét, vagy a több mint 1700 Steinway Artist felvételeit.

A cég saját kiadót, egyre bővülő adatbázist hozott létre a Spiriohoz, amelyben jelenleg Farkas Gábor zongoraművész felvételei is szerepelnek, de a magyar művészek adatbázisa a jövőben folyamatosan bővül. A zongorával egészen új élmény lett a zenehallgatás, a hangminőség nem hasonlítható egyetlen más zenelejátszó rendszerhez sem, a cég pedig így egy új célcsoport felé nyitott: a művészek és koncerttermek mellett ezentúl a zongorázni nem tudó, zeneszerető magánembereknek is ad el zongorát. A Steinway kiadó művészadatbázisába való bekerülés a zongoraművészeknek új távlatokat nyithat. Az új felvételeket a cég csúcstechnológiás New York-i és hamburgi stúdiójában rögzítik.

Fotó: Steinway & Sons-

A Steinway & Sons ráadásul – mint kiadó – zenei katalógust hozott létre a rendszerhez, amely megadja több mint 1700 Steinway művész névsorát, műfajilag a klasszikusoktól a jazzen át egészen a kortárs zenéig!

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek