Azahriah nem csak az Arénában triplázik

2024/01/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hivatalos magyar slágerlisták éves összesítéséből kiderült, hogy melyek voltak a legnépszerűbb slágerek a zenei streaming szolgáltatásokban, a rádiókban és a klubokban, illetve hogy mely albumok fogytak a legjobban 2023-ban. Azahriah a megújult Album és Single toplistákon is tarolt, utóbbin a dobogó mindhárom helyén az ő dala áll.

Azahriah nem csak az Arénában triplázik

A Hivatalos magyar slágerlistáknak köszönhetően minden héten kiderül, mik az épp aktuális albumok és slágerek. A MAHASZ 2023-as adatai alapján összesített listákból most fény derül arra, hogy mely zenei produkciók voltak szerintük a legeredményesebbek az elmúlt évben.

A fizikai kiadványok között a k-pop volt a legkelendőbb, a külföldi rádiós slágerek között és a tánctereken pedig David Guetta és Bebe Rexha nosztalgikus klubhimnusza hódított. A legnépszerűbb magyar rádiós slágert Tarány Tamás készítette, a Halott Pénz pedig sikeresen megőrizte a rádiókban legtöbbször játszott zenekar címét.

Lássuk kategóriánként!

Az év albuma

2023 különleges év volt az Album Top 40 számára, hiszen júliusban egy streaming adatokat is tartalmazó "hibrid" listává alakult át, és ezzel párhuzamosan egy, a fizikai hanghordozók értékesítéseire fókuszáló toplista is született. Ami az Album Top 100-at illeti, a digitális és fizikai értékesítéseket együttesen nézve Azahriah "memento" című lemeze áll az élen. Tisztán fizikai értékesítés alapján pedig a Stray Kids nevű dél-koreai k-pop fiúcsapat "5-Star" című albuma győzedelmeskedett.

 

Az év kislemeze

Azahriah az albumlista mellett meghódította a szintén megújult Single Top 100 listát is. Az eladott darabszám és a streamek mennyisége alapján számított, érték alapon súlyozott rangsor élén DESH - Azahriah, Young Fly és Lord Panamo oldalán készült - slágere, a "Rampapapam" áll. A dobogó további két fokát is Azahriah foglalta el a "3korty" és az "introvertált dal” című felvételekkel. A top 10-ben még további 4 dala szerepel, a 100-as listán pedig összesen 25 trackje kapott helyet, vagyis a legnépszerűbb kislemezek negyede Azahriah nevéhez fűződött 2023-ban hazánkban.

 

Az év külföldi rádiós és dance slágerei

Az Eiffel 65 egykori klasszikusának David Guetta és Bebe Rexha segítségével újjászületett változata, az "I'm Good (Blue)" a rádiók mellett a tánctereken is gyakori vendég volt 2023-ban. Hallgatottsági adatok alapján ez a track vezeti ugyanis a Rádiós Top 100-at és a hazai DJ-k játszásai alapján összeállított Dance Top 100 listát is. (Az év egy másik meghatározó dallamtapadása, Korda György "Reptér" című klasszikusa nem sokkal maradt le az 1. helyről a dance mezőnyben.)

Játszásszám alapján pedig Miley Cyrus "Flowers" című slágere nyerte el az év külföldi rádiós slágere címet, egyben az Editors’ Choice Top 100 trónját. Az amerikai énekesnő szerzeményét 38 hazai rádió játszotta, mégpedig összesen 13.338 alkalommal, ezzel közel 377 milliós elérést generálva a 2023-as év egyik világslágerének.

RÁDIÓS TOP 100 PLAYLIST A YOUTUBE-ON

 

Az év magyar rádiós slágere

Az év visszatérését produkáló Tarány Tamás "Most így a jó" című – kissé Rag'n'Bone Man-esre sikerült – dala  39 rádió műsorán csendült fel 8388 alkalommal, és ezzel magáénak tudhatja a Magyar Rádiós Top 100 1. helyét.

MAGYAR RÁDIÓS TOP 100 PLAYLIST A SPOTIFYON

 

A rádiókban legtöbbször játszott hazai zenei előadók

2023-ban a rádiók műsorán az első helyet a Halott Pénz stoppolta le – 19 produkciójuk összesen 38.136 alkalommal pörgött a hazai frekvenciákon, ezzel ők lettek a legtöbbször játszott zenekar az évben. A második helyen Rúzsa Magdolna áll 37.559 játszással és 19 slágerrel, tehát továbbra ő a legnépszerűbb hazai énekesnő. A dobogó harmadik fokát Lotfi Begi foglalja el, aki 30.167 játszással és 16 sikerdallal büszkélkedhet.

A 20 legtöbbször játszott előadó:

1. Halott Pénz
2. Rúzsa Magdolna
3. Lotfi Begi
4. New Level Empire
5. Follow The Flow
6. Wellhello
7. Azahriah
8. DR BRS
9. Rácz Gergő
10. Orsovai Reni
11. VALMAR
12. Curtis
13. Honeybeast
14. Caramel
15. Magna Cum Laude
16. Majka
17. ByeAlex és a Slepp
18. Irie Maffia
19. Kowalsky meg a Vega
20. Bagossy Brothers Company

 

Figyelem, ez nem egy abszolút sorrend. A 2023-as előadói összesítés alapja a Magyar Rádiós Top 500 slágerlista, azaz a Radiomonitor.com által monitorozott több mint 50 hazai rádió mintegy 807 ezer játszása. A kumulált lista azt mutatja meg, hogy az adott előadóművész saját vagy a közreműködésével elkészült dalai összesen hányszor szólaltak meg a rádiók műsorán. Az meg, hogy ki szólal meg, hol és hányszor, jobbára a szerkesztőkön múlik, de persze valamennyire ők is mennek a hallgatóik után. Viszont amit nem mutatnak meg, arról nem szerez tudomást a szélesebb közönség... régi dilemma ez.

Jó hír, hogy az élőzene is egyre népszerűbb, nem csak a streaming és a rádiózás.

 

Kitört a világban a koncertőrület

 

Egymásnak adják a kilincset a világsztárok 2024-ben

 

Több mint negyven nagykoncert május végéig!

 

 

 

toplista, Hivatalos magyar slágerlista, Azahriah, Mahasz

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek