Bele is szólhatunk: új európai díjért versenghetnek a magyar zenészek (is)!

2018/08/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) könnyűzenei, kortárs díjat minden évben olyan fellépők kapják, akik friss és aktív szereplői napjaink zenei palettájának, és munkájuk színvonalával méltóan képviselik egész Európát, nemcsak napjainkban, de várhatóan még hosszú évekig.

Bele is szólhatunk: új európai díjért versenghetnek a magyar zenészek (is)!

Az új díj elődjeként számon tartott EBBA-díjat magyar zenekar is elnyerte már. Legutóbb a Heaven Street Seven részesült az elismerésben, azóta pedig olyan produkciók szerepeltek a jelölti listán, mint a Mörk vagy a Belau. Ők a nemzetközi rádiós lejátszásoknak köszönhetően szereztek érvényt a részvételre.

A díj győzteseinek nemcsak arra lesz lehetősége, hogy felléphessenek az ESNS-en, hanem egy személyre szabott európai tréninget, valamint anyagi segítséget is kapnak nemzetközi turnézáshoz és egy sajtókampányhoz. A díj további hozadéka egy közös szakmai képviselet és felelősségvállalás, hiszen a döntéshozás résztvevői és a díjazottak együtt képviselik majd az európai zenei szektort az egész világban.

A European Border Breaker Awards (EBBA) utódjának tekinthető Music Moves Europe Talent Awards a Kreatív Európa program jóvoltából jöhetett létre, amiben további segítséget vállalt Gröningen önkormányzata, valamint a hollandiai Oktatási, Kulturális és Tudományos Minisztérium is.

A jelöltek listáját a Reeperbahn Fesztiválon hozzák nyilvánosságra szeptemberben. Ezt követően novemberben bejelentik a tizenkét kiválasztott nyertest, akik majd a díjakat egy ünnepi ceremónia keretében vehetik át 2019. január 16-án, a Eurosonic fesztiválon.

Az új elismerés újítása, hogy mostantól nem csupán a rádiós lejátszások számítanak, hanem a többi zeneipari szektor is érdekeltté vált a jelölésben. Így pedig immár 39 országból kerülhetnek a döntéshozók elé olyan ajánlott zenekarok, akik már látható nemzetközi turnétapasztalattal bírnak, és az első nagylemezük legfeljebb 36 hónapja jelent meg.

A magyar könnyűzenének valószínűleg még sosem volt ilyen erős szava a világszínvonalú könnyűzenei díj jelöltjeinek kiválasztásában és a díj odaítélésében, mert javaslattételi joggal bír az IMMF Hungary, a most szerveződő magyarországi IMPALA-érdekközösség, az A38 Hajó, mint a 14 nemzet klubjait összefogó Liveurope elnökségi tagja, az European Music Exporters Exchange-ben alapító HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) exportiroda, az MTVA, mint az EBU tagja, valamint a Sziget Fesztivál és a BUSH is, mint az ETEP és a Yourope érdekközösségek tagjai.

Kíváncsian várjuk az első magyar jelölteket!

Hangfoglaló, EBBA-díj, Music Moves Europe Talent Awards, zenei díj, EU

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek