Bezárult a Budapest Park kapuja – két koncert már szerepel a jövő évi kínálatban és lesz jégpálya is

2023/10/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Újabb rekordot döntött a Budapest Park - még soha ennyien nem fordultak meg egy évadban a szórakozóhelyen: áprilistól októberig több mint 225 produkciót látott a 690.000 zeneszerető koncertlátogató.

Bezárult a Budaspest Park kapuja, de két koncert már szerepel a jövő évi kínálatban

Nem csak a nézőszámban, de teltházas események tekintetében is számottevő, 30%-os emelkedést értek el, összesen 30 olyan eseményük volt, amelyre minden jegy elkelt. Ilyen volt többek közt a Kispál és a Borz visszatérő duplakoncertje vagy a Ricsárdgír búcsúbulija.

A sokszor különleges tematikájú, látványvilágú és struktúrájú, monumentális koncertek, és a négy tánctéren zajló bulikon túl idén is számos egyéb programmal találkozhattunk a helyszínen. Két alkalommal került megrendezésre a kisgyermekes családoknak szóló Pöttömkert, és most először kifejezetten a kiskamaszoknak is szerveztek eseményt. A JusTeenTime elnevezésű rendezvény célja az volt, hogy a tiniket kimozdítsa a digitális világból nekik szóló, közösségi programok segítségével. Ezen kívül idén is helyet biztosítottak a társművészeteknek is: a Capa Központ, a Ludwig Múzeum, a Magyar Zene Háza és a Katona József Színház pop-up kiállítását tekinthettük meg. Utóbbival egyébként egy kísérleti előadást is létrehoztak májusban – a koncert és a színház fúziójából jött létre, és közel telt ház előtt debütált a Park színpadán. A beszámolónkban is rögzített kérésünk, úgy tűnik, meghallgatásra talált: a két intézmény a tervek szerint jövőre is folytatja a kreatív együttműködést.

A Park karitatív szerepvállalása idén is több fókuszú volt: a pénzbeli adományon túl élményt adtak azoknak, akiknek nehezebb sorsa ezt nem tenné lehetővé, illetve szerveztek értékteremtő eseményeket, mint amilyen az előbb említett Katona József Színházzal közös produkció is volt. Olyan szervezetekkel működtek együtt, mint a Pető Intézet, a Mozduljunk Ki Egyesület, a Baptista Szeretetszolgálat vagy a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér. Tavaly decemberben a Soroksári út Park előtti szakaszát a Budapest Park kezdeményezésére Fábián Juli térnek nevezték át, nyáron, az énekesnő születésnapján ezt egy utcabállal is megünnepelték. Az eseményen 1.538.225 Ft adomány gyűlt össze a Fábián Juli Emlékalapítvány számára. Szintén nekik gyűjtöttek a fenntarthatóság jegyében megszületett Repeat Gardrób vásáron, ahol 393.080 Ft folyt be. Idén is helyszínt biztosítottak a Pride felvonulás hivatalos afterének, a Rainbow Partynak, illetve az Alkoss szabadon elnevezésű pályázattal óvodáknak segítettek. Az ősszel pedig jótékonysági árverésre bocsátják a Bin There kincseit: a projekt lényege, hogy a koncerteken keletkezett “hulladékot” - pl. törött dobverő, gitárpengető, setlist, stb. - egy különleges kapszulába zárják, ami így az adott este egyszeri és megismételhetetlen lenyomatává válik.

A minden eddiginél sikeresebb tizenkettedik évadot teltház előtt zárta az Elefánt, akik a koncert során már jövő évi dátumukat is bejelentették: 2024. június 7-én térnek vissza a helyszínre.

A Budapest Park  programnaptárja 70%-ban készen áll, és idén először rögtön a jövő évi nyitóhétvégét is meghirdették 2024. április 25-27. közöttre. Az Elefántén kívül még egy eseményt közzétettek: a SCOOTER a Budapest Parkban is megünnepli fennállásának 30. évfordulóját 2024. június eksején.

Azonban tavaszig sem maradunk Park-élmény nélkül: decembertől minden korábbinál nagyobb korcsolyapályával várja a látogatókat a Budapest Park Jégvilág.

Ott voltunk a Budapest Parkban:

 

Mitől olyan nagy sztár ez a srác? MGK a Budapest Parkban

 

Pál Utcai Férfiak és a Nő – PUF 40

 

HU-HU-HU-HU! Törzsi röpgyűlés a Budapest Parkban

 

A százkarú magyar rockzenekar, avagy nagyon tömören: azt' a (...) mindenit!

 

Budaspest Park, Scooter

 

 

Szólj hozzá!


Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével – élőben is újra hallhatók lesznek az egykori...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...